Lososa nakrájejte na 4 porce, potřete olejem, opepřete a dejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Z každé strany rybu opékejte asi 2 minuty, losos by měl... více o Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Mrkev oloupejte a pokrájejte na kolečka, cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Ve větším hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje, dejte do něj mrkev a... více o Mrkvový krém s kurkumou a fetou
Rozinky namočte do vína či moštu. Kuřecí maso pokrájejte na drobné kousky a dejte do mísy, řapíky celeru očistěte, pokrájejte na plátky a přidejte k... více o Korunovační kuře
Připravte pesto. Do mixéru dejte koriandr i se stonky, přidejte nasucho opražená slunečnicová semínka, pokrájený česnek, olej, podle chuti sůl a pepř.... více o Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím masem
Jablka oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, zbavte jádřinců a namočte do mísy s vodou a trochou citronové šťávy. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a... více o Tarte tatin (obrácený koláč)
Rýži dobře propláchněte vodou, vsypte ji do rendlíku, přidejte špetku soli, lžíci cukru a zalijte mlékem. Za stálého míchání uvařte rýži doměkka,... více o Rýžový nákyp
Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka. Vejce uvařte natvrdo a po vychlazení oloupejte. V hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a na... více o Koprovka s vejcem
Sušenky rozdrťte v robotu na drobenku a rozdělte do skleniček. Mascarpone promíchejte s cukrem a vanilkou. Smetanu ušlehejte dotuha a postupně ji... více o Vanilkový dezert
Sušenky nadrťte v robotu na drobenku a rozdělte do skleniček. Do mísy robotu dejte změklé máslo a cukr a utřete do našlehané pěny, bude to trvat... více o Kakaový dezert
Formu lehce vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečicím papírem. Připravte drobenku: máslo, cukr, mandle a vločky zpracujte prsty na... více o Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Papriky dejte na plech a pečte v troubě pod grilem na maximum. Otáčejte je, aby slupka zčernala. Bude to trvat asi 15 minut. Opálené papriky dejte do... více o Plněný bochník
V hmoždíři nadrťte římský kmín s trochou soli. Česnek oloupejte a naplocho nožem rozmáčkněte, cizrnu slejte a propláchněte, řepu pokrájejte na kousky.... více o Hummus z červené řepy se zeleninou
Lososa pokrájejte na porce, potřete olejem, osolte, opepřete a zprudka opečte na nepřilnavé pánvi, z každé strany 2 minuty. Rybu nechte vychladnout,... více o Vrstvený salát do sklenice
Mouku rozdělte na 2x 500 g. Připravte si dvě velké mísy, do každé nalijte 400 ml teplé vody, rozdrobte polovinu kostky droždí a vidličkou ho dobře... více o Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do mísy robotu, přidejte sůl a ušlehejte tuhý sníh. Ten velmi opatrně vyklopte do čisté mísy. Mísu od robotu po... více o Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Cibuli nasekejte nadrobno, asi 3 minuty restujte na troše oleje. Přidejte maso, důkladně ho rozmělněte vařečkou a ze všech stran orestujte. Přidejte... více o Cukety plněné mletým masem
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje,... více o Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Maso a jarní cibulky pokrájejte na větší kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, polovinu svazku koriandru (nahrubo nasekané listy i stonky... více o Krůtí karbanátky s koriandrem
Rajčata pokrájejte na poloviny, avokádo rozkrojte, zbavte pecky, vydloubněte ze slupky lžící a nakrájejte na kousky. Piniové oříšky nasucho opražte na... více o Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně nařízněte do tvaru mřížky. Zářezy dělejte hluboké a asi v centimetrových rozestupech. Lilky naskládejte do... více o Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Troubu si zahřejte na 180 °C. V míse našlehejte vejce s cukrem do husté světlé pěny. Pomalu přilévejte máslo a stále šlehejte dohladka. K vaječné... více o Pečená třešňová omeleta
Troubu rozehřejte na 170 °C. V míse prošlehejte vejce s javorovým sirupem, mlékem, vanilkou, skořicí a solí. Croissanty překrojte podélně i příčně... více o Zapečené croissanty s krémovým sýrem a ovocem
Ve velké míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. V menší misce prošlehejte jogurt s cukrem, vejci, citronovou kůrou, vanilkou a olejem.... více o Citronový chlebíček s borůvkami
Kapie podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Polovinu vypeckovaných oliv nasekejte nadrobno, většinu balkánského sýra nadrobte, čedar... více o Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše olivového oleje, restujte asi 3 minuty. Přilijte rajčata a duste bez poklice 5–8 minut, aby se tekutina... více o Šakšuka v paprikách
Papriky podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Nivu nastrouhejte nahrubo a promíchejte s ricottou, přidejte vejce, osolte, opepřete a dobře... více o Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem
Broskve ponořte na pár minut do vroucí vody, poté je oloupejte, vypeckujte a pokrájejte na kousky. Rebarboru oloupejte škrabkou, nakrájejte na menší... více o Broskvová zavařenina s rebarborou
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a pokrájejte na menší kousky. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej,... více o Jablečné čatní
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na menší kousky a rozložte na plech nebo velký pekáč. Přidejte ostatní ovoce, citronovou šťávu, cukr i... více o Pečený čaj
Mléko s polovinou másla dejte do středního kastrolu a přiveďte k varu. Vsypte mouku se špetkou soli a důkladně míchejte, dokud nevznikne hustá kaše,... více o Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00
Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00