Krajíce chleba lehce potřete olejem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Dorůžova opečte z obou stran.... více o Zapečené chleby se sýrem
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sýry nastrouhejte nahrubo, uzené pokrájejte na malé kostičky. V kastrolu rozehřejte máslo, přisypte mouku a... více o Makarony se sýrem
Maso dejte do mísy, přidejte nadrobno nasekanou jarní cibulku a petrželku, směs osolte, opepřete, přidejte vejce a 3 lžíce polenty na zahuštění. Směs... více o Polentová kaše s masovými koulemi a brokolicí
Kapustu zbavte vrchních tuhých listů a postupně nakrájejte na klínky tak, aby každý klínek držel pohromadě díky košťálu. Troubu předehřejte na 180 °C,... více o Treska se šťouchaným hráškem a kapustou
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Dýni vydrhněte, rozkrojte, vydlabejte semínka a pokrájejte... více o Pečená dýně s čočkovým salátem
Dejte vařit vodu na těstoviny. Cibuli pokrájejte nadrobno, řapíky celeru oloupejte a nakrájejte na malé kousky, slaninu na kostičky, česnek rozdrťte... více o Těstoviny s bílými fazolemi
Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, orestujte cibuli, přidejte česnek a po chvíli vlijte krájená rajčata a... více o Rychlá mexická fazolová polévka
Změklé máslo vyšlehejte s medem do pěny. Poté postupně zašlehejte vejce jedno po druhém a semínka z vanilkového lusku. Do máslové směsi zapracujte... více o Špaldové sušenky s meruňkovou marmeládou
Troubu zahřejte na 160 °C, oba díly formy na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte ořechy. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem,... více o Beránek z ořechového těsta
Troubu zahřejte na 160 °C. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, postupně zašlehejte vejce jedno po druhém. Do máslového krému poté zapracujte... více o Tvarohový mazanec
Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem. Poté postupně vmíchejte smetanu. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Dobře... více o Mini bábovkoví zajíci
Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na poloviny a vyválejte dva stejné obdélníky. Těsto by mělo být tenké asi... více o Skořicoví zajíci z listového těsta
Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve vodní lázni rozpusťte nakrájené máslo a nalámanou čokoládu. Metličkou míchejte, aby se vše dobře spojilo. Odstavte. V... více o Velikonoční brownies
Mandle vložte do mixéru a spolu s piškoty rozmixujte dohladka. Přidejte moučkový cukr, máslo a mléko a vše zpracujte do kompaktní hmoty. Těsto dejte... více o Mandlová kuřátka
Do větší mísy nasypejte všechny suché ingredience. Vanilkový lusk rozřízněte, špičkou nože vyberte semínka, přidejte je do mísy a znovu důkladně... více o Velikonoční sušenky
Smíchejte ingredience na krém a dejte ho na 1 hodinu chladit do ledničky. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mrkev očistěte a nastrouhejte najemno. Vejce... více o Mrkvové muffiny
Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte polotuhý sníh z bílků a špetky soli. Postupně přidávejte krystalový cukr a šlehejte, dokud se... více o Pavlova s citronovým krémem
Housky nakrájejte na kostičky, dejte do mísy a zalijte mlékem tak, aby pečivo nasáklo tekutinu, mléko přilévejte postupně, housky by neměly plavat.... více o Jemná bylinková nádivka s mandlemi
Uzené dejte do menšího hrnce a zalijte vodou tak, aby bylo ponořené. Vařte jej asi 30 minut. Poté maso vyjměte, nechte vychladnout a pokrájejte ho na... více o Polentové bábovičky s uzeným
Kadeřávek zbavte tuhých stonků, natrhejte ho na kousky, dejte do cedníku, spařte horkou vodou, propláchněte studenou a dobře osušte v utěrce nebo... více o Nákyp z quinoy s kadeřávkem a semínky
Uzené maso dejte do menšího hrnce, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte ho asi 30 minut. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a dejte do mísy... více o Velikonoční hlavička
Špenát dejte do cedníku, spařte ho vroucí vodou, prolijte studenou, vyždímejte a nasekejte nadrobno. Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky, sýr... více o Muffiny se špenátem, fetou a sušenými rajčaty
Špenát dejte do cedníku, spařte ho vroucí vodou, prolijte studenou, dobře vyždímejte a nasekejte nadrobno. Uzené pokrájejte na malé kostičky a opečte... více o Šátečky se špenátem a uzeným
Ořechy nasekejte nadrobno a v misce smíchejte s cukrem a skořicí. Jablka pokrájejte na osminy a zbavte jádřinců. Plát těsta rozviňte a nařežte asi na... více o Mini štrúdly
V míse smíchejte všechny suché suroviny. Do mixéru dejte banán, kokosový olej, agávový sirup, mléko, rozmixujte a nalijte do mísy k suchým... více o Supersušenky
Slaninu pokrájejte na drobné kostičky, dejte na pánev a opečte ji dokřupava. Cuketu a sýr nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka. V... více o Cuketové muffiny se slaninou a sýrem
V míse smíchejte všechny suché ingredience. Jedno jablko nastrouhejte i se slupkou, druhé pokrájejte na malé kostičky a přidejte je do směsi. Přilijte... více o Jablečné muffiny
Kuřecí prsa pokrájejte na proužky, dejte do mísy a přidejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, kokosové mléko a koření. Promíchejte a nechte půl... více o Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Nudle dejte do velké mísy a zalijte je studenou vodou. Na kořenicí pastu nasekejte nahrubo česnek, zázvor, kurkumu, šalotky, chilli, citronovou trávu... více o Laksa s krůtou a brokolicí
Troubu rozehřejte na 180 °C. Kůži na kachních prsou nařežte do kříže. Rozpalte pánev a vložte do ní prsa kůží dolů. Opékejte při střední teplotě 8... více o Kachní prsa s nudlovým salátem
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00
Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00