Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a lístky z tymiánu. V misce prošlehejte vejce s olejem, mlékem a citrusovou kůrou. Tekutou... více o Citronovo-pomerančová bábovka s tymiánem
Mouku s kypřicím práškem prosejte do větší mísy, přidejte tvaroh, změklé máslo, vejce, cukr, tuzemák, skořici a vypracujte těsto. Jde to snadno, stačí... více o Tvarohová štóla
Svižně zpracujte mouku, vejce, 125 g másla nakrájeného na kostičky a špetku soli. Přilijte 250 ml ledové vody a hněťte, dokud se těsto nespojí. Pak... více o Kremrole podle cukrárny Myšák
Den předem připravte obě šlehačky. Nejdřív připravte karamelovou. Do hrnce se širokým dnem nasypte slabou vrstvu cukru a bez míchání ho nechte... více o Větrníky z cukrárny Myšák
Nejdřív upečte buflery. Troubu zahřejte na 180 °C. Oddělte žloutky od bílků. Bílky s cukrem vyšlehejte za pomoci mixéru do krémového sněhu, ručně... více o Indiánky z cukrárny Myšák
Brambory uvařte ve slupce doměkka, asi 30 minut. Slijte je a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno nebo prolisujte v bramborovém... více o Lokše
Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní... více o Pečená kachna s červeným zelím
Mouku smíchejte v míse se lžičkou soli, mlékem, žloutky, nadrobno nasekanou petrželkou. Přimíchejte rohlíky nakrájené na malé kostičky. Bílky... více o Hrnkové knedlíky
Zelí nakrouhejte na proužky, cibuli nakrájejte najemno. V kastrolu se silným dnem rozehřejte sádlo nebo olej a krátce na něm orestujte nadrobno... více o Brusinkové zelí
Husu dobře očistěte od zbylého peří i přebytečného tuku. Odřízněte konce křídel a z břišní dutiny vyndejte droby. Husu omyjte, osušte a dobře nasolte... více o Pečená husa s brusinkovým zelím
V malé misce za pomoci lžíce rozetřete na hladkou kašičku rozdrobené droždí se lžící cukru. Přilijte polovinu teplého mléka (v mléce udržíte prst) a... více o České buchty
Mouku nasypte do mísy, přilijte vodu, olej a rukou míchejte, aby se suroviny spojily. Jakmile získáte kompaktní hmotu, začněte ji zpracovávat na... více o Tažený jablkový závin
Brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy, povařte v osolené vodě asi 15 minut. Vodu z brambor částečně slijte a v hrnci ponechte asi jednu... více o Opečené škubánky s mákem
Kuře naporcujte na 4 části a ze všech stran je osolte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a porce kuřete na něm ze všech stran orestujte... více o Kuře na paprice
V zadělávací míse smíchejte nadrobené droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidejte jogurt, 1 vejce, citronovou kůru, vanilku, tuzemák, špetku soli,... více o Pražský koláč s opilými hruškami
Kapustu zbavte tuhých vrchních listů, operte, osušte, rozčtvrťte a 15 minut povařte ve vroucí osolené vodě. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a... více o Kapustový pudink
Připravte náplň. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, žampiony očistěte a pokrájejte na čtvrtiny či osminy. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte... více o Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony
Žebra dejte do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a pomalu vařte alespoň hodinu. Hotový... více o Uzená polévka s kroupami a hráškem
Mrkev, cibuli a řapíkatý celer očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozpusťte sádlo a zeleninu na něm asi 5 minut restujte. Přidejte... více o Čočková polévka
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Stejně nakrájejte slaninu. V hrnci rozehřejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět... více o Krémová fazolová polévka
Rukolu a petržel roztlučte v hmoždíři s trochou olivového oleje (nebo nahrubo rozmixujte) na pesto. Začněte lžičkou oleje a postupně jej tenkým... více o Bramborové placky s pestem z rukoly a petržele
Den předem, nejlépe odpoledne, osolte a opepřete maso a vložte do pekáče. Přidejte k nim bobkový list, 4 snítky tymiánu, 3 šalotky a česnek. Podlijte... více o Trhaný králík na krupicové kaši
Krajíce chleba lehce potřete olejem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Dorůžova opečte z obou stran.... více o Zapečené chleby se sýrem
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sýry nastrouhejte nahrubo, uzené pokrájejte na malé kostičky. V kastrolu rozehřejte máslo, přisypte mouku a... více o Makarony se sýrem
Maso dejte do mísy, přidejte nadrobno nasekanou jarní cibulku a petrželku, směs osolte, opepřete, přidejte vejce a 3 lžíce polenty na zahuštění. Směs... více o Polentová kaše s masovými koulemi a brokolicí
Kapustu zbavte vrchních tuhých listů a postupně nakrájejte na klínky tak, aby každý klínek držel pohromadě díky košťálu. Troubu předehřejte na 180 °C,... více o Treska se šťouchaným hráškem a kapustou
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Sceďte ji, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Dýni vydrhněte, rozkrojte, vydlabejte semínka a pokrájejte... více o Pečená dýně s čočkovým salátem
Dejte vařit vodu na těstoviny. Cibuli pokrájejte nadrobno, řapíky celeru oloupejte a nakrájejte na malé kousky, slaninu na kostičky, česnek rozdrťte... více o Těstoviny s bílými fazolemi
Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, orestujte cibuli, přidejte česnek a po chvíli vlijte krájená rajčata a... více o Rychlá mexická fazolová polévka
Změklé máslo vyšlehejte s medem do pěny. Poté postupně zašlehejte vejce jedno po druhém a semínka z vanilkového lusku. Do máslové směsi zapracujte... více o Špaldové sušenky s meruňkovou marmeládou
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00