Troubu předehřejte na 180 °C. Maso omyjte, osušte a ostrým tenkým nožem nakrájejte kůži do husté mřížky. Do kůže i masa vetřete sůl a olej. Hrušky... více o Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Z plátů listového těsta vykrojte kolečka o průměru asi 6 cm, polovině z nich vykrojte středy. Plná kolečka přeneste na plech vyložený pečicím papírem... více o Paštikové koláčky
Do mísy robotu dejte obě mouky, cukr a špetku soli. Rozklepněte vejce, rozdrobte droždí a vlijte vlažné mléko a rozpuštěné a vychladlé máslo. Těsto... více o Skořicové šneky
Kuřecí prsa potřete olejem a zasypejte paprikou a oreganem, dejte je na rozpálenou pánev a opečte z každé strany tak minutu či dvě dozlatova, poté je... více o Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Cibuli pokrájejte nadrobno, česnek nasekejte, zázvor nastrouhejte, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta, květák rozeberte na... více o Indické zeleninové karí
V kastrolu opečte dokřupava plátky slaniny. Tu vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Do výpeku ze slaniny přidejte lžíci oleje a mleté maso,... více o Toskánská polévka
Zeleninu očistěte a pokrájejte na tenká kolečka, ta pak překrojte na půlkolečka. Do kuřecích prsou udělejte 5–6 zářezů, ty veďte tak, abyste zakrojili... více o Kuřecí prsa Hasselback
V pánvi zpěňte nadrobno posekanou cibuli, po chvíli přidejte nadrcený česnek a špenát, vše zalijte smetanou, dobře promíchejte a přiveďte k varu.... více o Smažené toasty se špenátem a sýrem
Na pánvi nasucho opražte mandlové lupínky a odložte je stranou. Jablka pokrájejte na kousky velikosti sousta, v pánvi rozpusťte máslo a jablka... více o Rýžová kaše s jablky a mandlemi
Kuřecí prso potřete olejem, opepřete a zasypejte mletou paprikou. Maso zprudka opečte na pořádně rozehřáté pánvi z obou stran, z každé asi 2 minuty.... více o Smažená rýže Nasi Goreng
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na kusy, cibuli nasekejte nadrobno. V pánvi zpěňte cibuli na lžíci másla, přidejte játra a pár minut... více o Máslová paštika s česnekem
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do mísy robotu, přidejte olej, mléko, oba cukry a ušlehejte do pěny, asi 2 minuty. Vmíchejte mouku s práškem... více o Třešňová bublanina
Plechovky se salkem dejte do hrnce s vodou tak, aby byly zcela ponořené. Vodu přiveďte k varu a vařte asi hodinu. Sušenky nalámejte do food procesoru,... více o Banoffee pie
Mléko se špenátem rozmixujte. Zašlehejte vejce a vmíchejte mouku s trochou soli a pepře. Vymíchejte hladké těsto. Pánev zastříkněte olejem a... více o Špenátové palačinky s houbovou náplní
Zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky a česnek najemno. Ve velkém hrnci zahřejte na středním plameni olej. Nechte na něm... více o Zeleninový boršč
V míse smíchejte obě mouky, lístky tymiánu a sůl. Přidejte na kousky nakrájené máslo, 3 lžíce ledové vody a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do... více o Galetka s batáty a kozím sýrem
Cibuli a česnek nakrájejte najemno, pancettu na kostičky. Ve vyšší pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a vše orestujte. Přidejte povolený hrášek, ochuťte... více o Těstoviny s pancettou a hráškem
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, zázvor na drobné kostičky. V kastrolu zahřejte olej a nechte zesklovatět cibuli, přidejte česnek se zázvorem a po... více o Cizrnové karí se špenátem
Rohlíky nakrájejte na kostičky a v míse je zalijte trochou mléka. Mezitím osmažte dozlatova nadrobno nakrájenou slaninu. K namočeným rohlíkům přilijte... více o Tyrolské knedlíky
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě, ne zcela doměkka, stačí okolo 15 minut. Cibuli mezitím oloupejte, překrojte napůl a potom nakrájejte na... více o Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)
Kvásek rozmíchejte v hrnku vlažné vody, nejlépe večer předem. Houby zalijte v misce teplou vodou. Než nasáknou, uvařte ve slupce brambory, slijte je a... více o Krkonošské kyselo
Dýni dobře omyjte, zbavte semínek, pokrájejte na kousky velikosti sousta, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem,... více o Čočka s Halloumi a kadeřávkem
Řepu oloupejte, pokrájejte na poloviny nebo čtvrtiny. Položte na arch alobalu, zakápněte olejem a balzamikem, osolte, opepřete, zabalte a dejte na... více o Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou
Čočku dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím naložte zeleninu. Okurku nakrouhejte pomocí škrabky na zeleninu na „pentle“, cibuli očistěte a... více o Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Makrely zbavte hlav, kolem páteře nařízněte, rozevřete jako knihu, vyjměte celou páteř i zbylé kosti a stáhněte... více o Čočka s uzenou makrelou a grepem
V pánvi rozehřejte ghí. V misce prošlehejte vejce s mlékem a obalte v něm vánočku. Osmažte ji z obou stran dozlatova. V misce smíchejte suroviny na... více o Francouzský toast
Vánočku nakrájejte na plátky široké asi 3 cm. Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Jablko a hrušku zbavte jádřince a... více o Žemlovka s jablkem a hruškou
Želatinu rozmíchejte v misce ve 2 lžících vody a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím vytřete formičky malým množstvím oleje. Vanilkový lusk podélně... více o Panna cotta s granátovým jablkem
Máslo s cukrem ušlehejte v robotu do pěny, věnujte tomu alespoň 5 minut. Poté postupně zašlehejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kokosem... více o Mangový dort s kokosem
Troubu rozehřejte na 150 °C. Bílky dejte do mísy robotu a ušlehejte pevný sníh, poté do něj za stálého šlehání přidávejte cukr, vznikne tuhá, lesklá... více o Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00