Okurku podélně rozkrojte a pomocí lžíce z ní vydlabejte semínka. Pak ji společně s jarní cibulkou nakrájete na nudličky. Z avokáda vyndejte pecku,... více o Letní závitky s arašídovou omáčkou
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte 4 archy pečicího papíru (asi 35 x 35 cm) a provázek. Do mixéru vložte suroviny na pesto a mixujte, dokud se... více o Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Quinou několikrát důkladně propláchněte a v osolené vodě ji uvařte doměkka, asi 15 minut. Sceďte ji a nechte okapat. V misce metličkou důkladně... více o Quinoa salát s uzeným lososem
Brambory nakrájejte na plátky a cibulky rozkrojte podélně. Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte brambory s cibulkou i hráškem a společně restujte... více o Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Ve velké míse smíchejte těstoviny s tuňákem. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte rajčata – až začne slupka zlátnout, sejměte pánev z ohně.... více o Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou
Troubu rozehřejte na 200 °C, zapékací formu vymažte máslem a vsypte do ní uvařené těstoviny. Na hluboké pánvi zahřejte olej a restujte cibuli. Až... více o Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
Brambory uvařte ve slupce tak, aby byly na skus a nechte vychladnout. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pazochy pokrájejte na kousky velikosti sousta.... více o Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko. Připravte... více o Telecí řízky v bylinkové strouhance
Mrkev očistěte, silnější kusy podélně rozkrojte. Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků a pokrájejte na poloviny. Vše naskládejte na plech vyložený... více o Pečená zelenina s bylinkovým pestem
Maso nakrájejte na plátky 15–20 cm dlouhé a 1 cm silné, lehce je naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je po celé ploše pestem, přidejte sušená... více o Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Slaninu nakrájejte na malé kousky, cibuli na klínky. Rozehřejte pánev a začněte opékat slaninu, je-li málo tučná, přidejte lžíci oleje, vsypte cibuli... více o Salát little gem se slaninou a parmazánem
Panenku očistěte a zbavte blan. Z větviček rozmarýnu a tymiánu stáhněte lístky a nasekejte je nadrobno, pepř nahrubo podrťte v hmoždíři. Směs bylin a... více o Bylinková vepřová panenka
Kedlubny oloupejte a pokrájejte na tenké nudličky. Ředkvičky zbavte listů, umyjte a nakrájejte na půlky či čtvrtiny. Zelí nakrouhejte na tenké... více o Křupavý jarní salát
Kuřata očistěte, omyjte, osušte a uvolněte jim kůži na prsou. Medvědí česnek nasekejte nadrobno, z citronu nastrouhejte kůru a obojí vmíchejte do... více o Baby kuřata s medvědím česnekem a citronem
Do mísy prosejte mouku a přimíchejte oba cukry a špetku soli. Ve středu vytvořte prohlubeň a do ní nasypte rozdrobené droždí. Zalijte asi polovinou... více o Klasický mazanec
Rozdrobené droždí rozetřete s cukrem na kašičku. Přilijte vlažné mléko, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Přidejte zchladlé máslo, vejce a prosejte... více o Uzlíky s malinovým džemem
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse utřete obě másla se 100 g cukru a citronovou kůrou a postupně zašlehejte žloutky. Šlehejte, dokud nevznikne... více o Makové kytky s citronem
Králíka očistěte a naporcujte na 6 kusů. Naskládejte je do pekáče a přidejte citronovou šťávu, koření, bobkový list, prolisovaný česnek, sůl, hořčici... více o Pečený králík s citronem a bylinkami
Troubu rozehřejte na 170 °C, plech vyložte pečicím papírem. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky nejprve promíchejte s rozmrazeným špenátem a... více o Zelená roláda s tvarohem a sušenými rajčaty
Předehřejte troubu na 175°C, formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Změklé máslo utřete s oběma cukry a poté postupně zašlehejte vejce, až... více o Velikonoční beránek šlehačkový
Kuře omyjte a osušte. Troubu zapněte na 160 °C. Rohlíky pokrájejte na kostičky a orestujte je na másle. Vsypte je do velké mísy, přidejte mandle a... více o Pečené kuře s nádivkou
Máslo nakrájejte na kostky a s moukou a 1 lžičkou soli zpracujte na sypkou drobenku. Přidejte vidličkou rozšlehaná vejce, olej a 1 lžíci studené vody,... více o Špenátový koláč s vejci
Brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a postupně je z obou stran osmažte na pánvi na troše oleje. Osolte a opepřete. Rajčata dejte do pekáče,... více o Sedlácký salát
Krajíce chleba trošku zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Opečte je z obou stran jen lehce dozlatova. Avokáda... více o Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci
Vejce oloupejte a pokrájejte nadrobno, jarní cibulky nakrájejte na kolečka. Vše dejte do misky, přidejte lučinu a dobře promíchejte. Chuť dolaďte solí... více o Vajíčková pomazánka s lučinou
Vejce a šalotky oloupejte a pokrájejte nadrobno. Vše v misce smíchejte s majonézou a ochuťte solí a pepřem. Pomazánku dejte vychladit do ledničky a... více o Vajíčková pomazánka s majonézou
Připravte pesto. Do mixéru dejte petrželku, oloupaný a nasekaný česnek, zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Cibuli, mrkev... více o Jarní minestrone s petrželovým pestem
Brokolici rozeberte na růžičky, košťál oloupejte a pokrájejte na kousky. Cibuli pokrájejte nadrobno, brambory na malé kostičky. Česnek oloupejte a... více o Krémová brokolicová polévka s česnekem
Připravte pikantní pastu: do mixéru dejte jarní cibulky pokrájené na větší kousky, koriandr i se stonky, očištěnou chilli papričku, oloupaný česnek a... více o Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00
Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00