• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!

Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!

Redakce
| 22. 3. 2017
Know-how
Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!

Moučník, který se peče v každé české domácnosti? Jednoznačně sladká bábovka! Ty nejosvědčenější recepty se předávají z generace na generaci, ale nikdy není od věci připomenout si několik užitečných triků, díky kterým bude bábovka dokonale vláčná.

1. Mouku prosívejte a tuk nechte odpočinout

Základem úspěchu nadýchané bábovky je výběr mouky. Vždy používejte polohrubou, protože pouze díky ní bude mít bábovka tu správnou strukturu. Přisypávejte ji do mísy přes jemné sítko – mouka se provzdušní a nakypří. Stejně tak přidanému tuku věnujte čas – doporučujeme použít Heru, rozpustit ji v kastrůlku a nechat odstát na pokojovou teplotu. Pokud byste Heru přidali do těsta ještě horkou, mohla by se vám bábovka srazit.

2. Šlehejte pomalu a pořádně!

Těsto na bábovku šlehejte pomalu a s citem. Přidat můžete ovoce, oříšky i čokoládu, ale vždy až na konec, kdy se všechny ingredience spojí v těsto.

3. Nezapomeňte vymazat formu

Aby se bábovka povedla a šla snadno vyklopit, je potřeba pečlivě vymazat a vysypat formu. Co to znamená? Vezměte si do ruky kousek tuku a pořádně formu vymažte. Velkou pozornost věnujte ozdobnějším formám, které je potřeba vymazat v každém ohybu. Následně nasypejte do formy hrubou mouku a křouživými pohyby ji vysypejte tak, aby se přichytila na všechny strany formy.

4. Pečte pomalu a s klidem

Troubu nastavte na 180 °C a pečte přibližně 45 minut. Myslete na to, že každá trouba peče jinak dlouho, a proto je potřeba bábovku hlídat. Zda-li je upečená, si ověřte pomocí špejle, kterou zapíchněte do těsta, a pokud se na ni nepřichytává, je bábovka hotová!

Tip: Naším favoritem je jednoznačně vanilková bábovka z tvarohu, která je vláčná a chutná i dětem.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

Poslední sledované recepty

39
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
27
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
27
French toast
French toast
26
Knedlíčky s vepřovým
Knedlíčky s vepřovým
24
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact