Papriky

Příspěvky mohou přidávat pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Pravidla diskuze

• 1. Nepište vulgární příspěvky
  • 2. Nespamujte
  • 3. Nelinkujte na jiné servery
  • 4. Nenabízejte věci k prodeji
všechna pravidla

1. Severová Miroslava   19.06.2009 | 7:51 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: Dnes jsem ze skleníku sebrala první papriky,ty bílé, tedy nažloutlé - slovenské.Pohádka.Ostatní rostou dobře a je jich letos plno.Hadovky sbíráme už pravidelně.Jen venku salát nic moc.Co neozobou vrabčáci,to okoušou slimouši.Ale zato je plno hub a já ještě neměla čas zajít do lesa.Snad se zadaří příští týden. :-D}}}I já jsem včera sebrala půl košíčka prvních paprik :-)) :-)) ty světlé delší i ty rajčinové tmavě zelené,si pochutnáme ;-) ;-) Hadovky zatím také plodí dobře, ale už jednou jsme stříkali proti svilušcea už zase některé listy mají žluté fleky, ach jo postřik se musí zopakovat. :'( :'( salát dobrý máme "maják" a pak takový ten kudrnatýje zelený a nebo do červena(spíše vínova). Akorát ty okurky nakladačky letos nějak nejdou. Sazenice asi 10-15cm vysoké, zatím stojí, sice už začínají kvést, ale nic moc :'( :'( Slimák sem tam, u nás jsou vždycky až dýl, zatím sypu granulky, ať si pochutnaj ;-) ;-)

2. recepty73   18.06.2009 | 18:24 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: Dnes jsem ze skleníku sebrala první papriky,ty bílé, tedy nažloutlé - slovenské.Pohádka.Ostatní rostou dobře a je jich letos plno.Hadovky sbíráme už pravidelně.Jen venku salát nic moc.Co neozobou vrabčáci,to okoušou slimouši.Ale zato je plno hub a já ještě neměla čas zajít do lesa.Snad se zadaří příští týden. :-D}}} Ježíš,to mně teprve začly kvést Je jim prostě zima :'( Slimáků ale s deštěm přibývá :-X ,a to mě čeká sekání trávy,fuj Jiří

3. Pája S   18.06.2009 | 17:23 | reagovat | závadný
    Dnes jsem ze skleníku sebrala první papriky,ty bílé, tedy nažloutlé - slovenské.Pohádka.Ostatní rostou dobře a je jich letos plno.Hadovky sbíráme už pravidelně.Jen venku salát nic moc.Co neozobou vrabčáci,to okoušou slimouši.Ale zato je plno hub a já ještě neměla čas zajít do lesa.Snad se zadaří příští týden. :-D

4. recepty73   05.06.2009 | 9:01 | reagovat | závadný
    Salátovky,které jsem předpěstoval,mi vítr z části ukroutil :-S a nakládačky mají taky jen první lístky... :'( .Papriky začínají skoro žloutnout :'( -budu na ně snad muset chodit v noci dýchat :-! Jiří

5. Severová Miroslava   04.06.2009 | 7:24 | reagovat | závadný
    {{{mnezlakova napsal: Ve skleníku je rostlinkám dobře :-D !Ale co udělá ta zima s těmi co jsou venku :'( ?}}} No to teda, venkovní nakladačky třesou zimou :-( :-( a vůbec se jim nechce růst, mám je mezi salátama, každý rok to tak dělám :-)) :-)) , než se dořeže salát tak okurky jsou už pěkné, ale letos se choulí jen první dva lístky :-( :-(

6. mnezlakova   04.06.2009 | 6:46 | reagovat | závadný
    Ve skleníku je rostlinkám dobře :-D !Ale co udělá ta zima s těmi co jsou venku :'( ?

7. Pája S   03.06.2009 | 19:46 | reagovat | závadný
    Tak papriky nám pěkně ve skleníku rostou. 8-) Mám už asi 8cm plody.Jestli to tak půjde dál ,budou letos brzy.Musela jsem ale dát modré granulky proti slizounům.Takže jsou zatím v pohodě a ani mšice ,ani jiné breberky.Naprostá spokojenost.Okurky hadovky už sbíráme a rajčátka se také klubou. :-D

8. Iva Ma   06.05.2009 | 17:40 | reagovat | závadný
    Mirko, nerozumím přesně Terezce, ale zahrádkáři mi vysvětlili co je kabačka. Druh patizonu. Koupila jsem vloni asi 4 kousky a velké bylo překvapení,když místo těch kruhových vyšel tvar podobný cuketě. Bílé plody /mohou být i zelené/, velice chutné, vařila jsem a rozdávala. Myslím, že chuť je spíš jako květák. Opravdu vynikající a lépe se čistil než patizon. Letos už budu shánět jen toto jako přísadu.

9. Pája S   05.05.2009 | 17:37 | reagovat | závadný
    Miru,no to je pak budu muset z okna tedy sundat.Jen abych je pak uhlídala proti těm žroutům slizkým. :-! Terezko děkuji za info.To vůbec neznám ,,albíny okurkové" :-D :-D Ty, ale to je fajn ,že netrpí plísní viď?Musíš je mít pěkné do podzimu,kdy už obyč zelené jsou jak tabák. :-)

10. J.Tereza   05.05.2009 | 12:59 | reagovat | závadný
    {{{Severová Miroslava napsal: {{{Pája S napsal: Miru,do skleníku dáváme vždy pár semínek navíc,takže se vždy nějaké ujmou a nemusím s nimi pak manipulovat.Ono okurky jsou velice křehké,jak jistě víš a lze je lehce poškodit. ;-) Z těch afrikánů od tebe jsem přesadila 5 sazeniček do truhlíku-dám je na okno aby mi je nesežrali slimáci a já si udělala semínka na příští rok.A 5 sazeniček jsem dala kolem záhonů a budu je hlídat jak ostříž.Jsou zatím pěkné,ostatní nevyklíčili. :-( Ale stačí mi ,si je namnožím. :-D Zítra chceme koupit rajčata,koupím je v kelímcích a nechám je zatím ve skleníku,dokud nepřejdou zmrzlíci.Ven jsem už dala sazenice salátu a doufám,že mi je vrabčáci nesezobou,jako pokaždé.To budou chuděry,než znovu obrostou. Těm mrchám chutnají mladé lupínky,co platné.A my je plašíme jak můžem,ale jsou to drzouni :-\ :-)}}} Pájo jestli ti ty afrikáni vyrostou jako mě, tak přes ně z okna nic neuvidíš, byly vysoké asi 30-35 cm ;-) ;-) A co je to KABAČKA }}} Mirka, kabačka je tekvica , má valcovité plody dorastajú do dĺžky 25 až 40 cm, zberajú sa mladé, kým majú jemnú dužinu. Upravujú sa vyprážaním, opekajú sa na oleji alebo pripravujú ako prívarok.

11. Severová Miroslava   05.05.2009 | 12:39 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: Miru,do skleníku dáváme vždy pár semínek navíc,takže se vždy nějaké ujmou a nemusím s nimi pak manipulovat.Ono okurky jsou velice křehké,jak jistě víš a lze je lehce poškodit. ;-) Z těch afrikánů od tebe jsem přesadila 5 sazeniček do truhlíku-dám je na okno aby mi je nesežrali slimáci a já si udělala semínka na příští rok.A 5 sazeniček jsem dala kolem záhonů a budu je hlídat jak ostříž.Jsou zatím pěkné,ostatní nevyklíčili. :-( Ale stačí mi ,si je namnožím. :-D Zítra chceme koupit rajčata,koupím je v kelímcích a nechám je zatím ve skleníku,dokud nepřejdou zmrzlíci.Ven jsem už dala sazenice salátu a doufám,že mi je vrabčáci nesezobou,jako pokaždé.To budou chuděry,než znovu obrostou. Těm mrchám chutnají mladé lupínky,co platné.A my je plašíme jak můžem,ale jsou to drzouni :-\ :-)}}} Pájo jestli ti ty afrikáni vyrostou jako mě, tak přes ně z okna nic neuvidíš, byly vysoké asi 30-35 cm ;-) ;-) A co je to KABAČKA

12. J.Tereza   04.05.2009 | 21:03 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: Ano Terezko,ty rašelinové gify jsou bezva.Mám s nimi také dobrou zkušenost.Parádně se vkládají do země,vůbec se neporuší kořínky a nepřeruší růst.Takže pak nemají rostlinky zpoždění a neničí se. A prosím,co je to bílá okurka?To je nějaká kabačka či dýně nebo opravdu okurka?Chutná stejně jako normál okurka?Neznám. :-D}}} Pavlínka, to je odroda uhorky, ktorá má bielu, notroška jemnučko nažltlú šupku. Skoro ako keby rástla bez svetla. Chuťovo sú výborné, nechytá ich pleseň .

13. Pája S   04.05.2009 | 20:22 | reagovat | závadný
    Miru,do skleníku dáváme vždy pár semínek navíc,takže se vždy nějaké ujmou a nemusím s nimi pak manipulovat.Ono okurky jsou velice křehké,jak jistě víš a lze je lehce poškodit. ;-) Z těch afrikánů od tebe jsem přesadila 5 sazeniček do truhlíku-dám je na okno aby mi je nesežrali slimáci a já si udělala semínka na příští rok.A 5 sazeniček jsem dala kolem záhonů a budu je hlídat jak ostříž.Jsou zatím pěkné,ostatní nevyklíčili. :-( Ale stačí mi ,si je namnožím. :-D Zítra chceme koupit rajčata,koupím je v kelímcích a nechám je zatím ve skleníku,dokud nepřejdou zmrzlíci.Ven jsem už dala sazenice salátu a doufám,že mi je vrabčáci nesezobou,jako pokaždé.To budou chuděry,než znovu obrostou. Těm mrchám chutnají mladé lupínky,co platné.A my je plašíme jak můžem,ale jsou to drzouni :-\ :-)

14. Pája S   04.05.2009 | 20:09 | reagovat | závadný
    Ano Terezko,ty rašelinové gify jsou bezva.Mám s nimi také dobrou zkušenost.Parádně se vkládají do země,vůbec se neporuší kořínky a nepřeruší růst.Takže pak nemají rostlinky zpoždění a neničí se. A prosím,co je to bílá okurka?To je nějaká kabačka či dýně nebo opravdu okurka?Chutná stejně jako normál okurka?Neznám. :-D

15. J.Tereza   04.05.2009 | 13:00 | reagovat | závadný
    {{{Severová Miroslava napsal: Také jsem okurky kdysi hned sela, ale někdy nevylezly a pak jsem nevěděla, co se děje. Tak si vždycky nechám semínka naklíčit na vlhkém ubrousku a teprve ty naklíčené seji. :-)) :-)) Letos jsem začala nějak brzy, tak jsem je místo ven zasela nejdříve do skleníku, vypěstuji sazeničky a teprve ty dám ven. :-)) :-))}}} Uhorky, tekvice a cukety si dávam klíčiť do zeminy do rašelinových zakoreňovačiek a s nimi potom rovno do zeme. Tak vidím, čo mi vyklíči a neničia sa korienky vyťahovaním z buničiny ani obrúska.

16. Severová Miroslava   04.05.2009 | 8:46 | reagovat | závadný
    Také jsem okurky kdysi hned sela, ale někdy nevylezly a pak jsem nevěděla, co se děje. Tak si vždycky nechám semínka naklíčit na vlhkém ubrousku a teprve ty naklíčené seji. :-)) :-)) Letos jsem začala nějak brzy, tak jsem je místo ven zasela nejdříve do skleníku, vypěstuji sazeničky a teprve ty dám ven. :-)) :-))

17. J.Tereza   01.05.2009 | 7:36 | reagovat | závadný
    Ja kupujem sadeničky uhoriek, a sadím po zamrznutých. Akurát biele uhorky si vysádzam sama do rašelinových kelímočkov, ktoré potom strčím celé do zeme a je to. Rovnako robím aj s tekvicou a cuketou. Vysádzam na 1. mája, do 12. mája sú krásne s prvými pravými listami.

18. Pája S   30.04.2009 | 19:09 | reagovat | závadný
    {{{Severová Miroslava napsal: {{{Pája S napsal: No Jiří, takové chcípáky,jak píšete, jsme měli právě v loni.:-( Tak jsme je letos koupili a udělali jsme dobře.Zatim pohoda,klídek,tabáček. :-D Jarko,také jsme je dávali až po zmrzlých,ale do skleníku jsme to letos prostě prubli.Tak uvidíme.Risk je zisk nebo nabitá hu.... :-D Miru,dali jsme taky jednu sazenici hadovky ,ale okurčiček néni. :-( Dnes jsme dali další semínka,tyto okurky budou trochu později,aby zrály postupně. :-D Vidíš ,dobrý nápad s tím pivem,musim dát jen trošku,abych nenalákala souseda . :-D}}} Zkus to, třeba Ti papriky okusuje soused ;-) ;-) A včera jsem zasela do skleníku naklíčené nakladačky. Koupila jsem Holmanovy - Regina (snad to není reklama) v pytlíku jich bylo 100 ks Na záhon budu sázet až sazeničky. Pání, jestli všechny vyrostou, tak nevím kam to všechno dám.No jsme ale úplně vyokurkovaní - to je ale slovo co , Jako že žádná sklenice už nezbyla.Loni se neurodilo, stačili jsme všechno sníst na zeleno, tak jsem nezavářela, dojedly se předloňské, tak letos musím zamakat - jestli teda bude na čem. :-! :-!}}} Mirko,my jsme vždycky okurky sázeli přímo na záhon.Ale proč to nedělat jinak co?My jsme také dookurkovali. :-D Okurky jsme kupovali ,ale je fakt ,že vlastní jsou vlastní.Udělám to asi letos,pokud se urodí.Koupím nakladačky a zavařím.V loni to byla bída,nikde je neměli. :-D

19. Klára K.   30.04.2009 | 12:44 | reagovat | závadný
    Ja som včera zasadila sadenice chryzantén, /do obeda, po raňajkách/ navečer, keď som išla polievať, už skoro všetky mali pozhadzované lístky. Ako keby obžraté. Cez deň to určite neboli slimáci, ale vie mi niekto povedať čo to je? To sa mi robí už viac rokov dozadu, a neviem prísť na koreň veci.Oni časom prídu k sebe, ale aj tak si myslím, že by to tak nemalo byť. Poradíte? Ďík krásne Klára.

20. Severová Miroslava   30.04.2009 | 11:57 | reagovat | závadný
    {{{recepty73 napsal: {{{Severová Miroslava napsal: Na celeru jsme nikdy slimouše neměli, myslím, že jim asi nevoní. ;-) ;-)}}} Tak to by jste se děvčata divila :-S !Do loňska jsem si to myslel také!Už jsem někde psal,že se mi pustili i do afrikánů,netřesku,hortenzií....,kterých si nikdy před tím nevšimli!No,teď už je to ,,buřt,,-celer je v zemi!Jiří}}} Slimáci,slimáci, ti zatím u nás nezaútočili, zatím mě vytáčí hryzec, nebo co to je :-S :-S každý den vyhloubí povrchový tunel, tak že nadzvedne zasázenou zeleninu.Stále chodíme a ty jeho cesty zašlapáváme :-S :-S . Manžel koupil otrávené granulky na myši a nasypal do všech děr, tak snad si nějakou sní a bude pokoj.Jo a ještě jednoho nepřítele na zelenině mám :-S a tou je moje blbost. Tuhle jsem pustila slepice, zalezly do kouta zahrady na kompost, tak já jsem zalezla do skleníku, netrvalo to ani 5 minut a šup ho, holky v tu ránu byly na zelenině a už ji plenily. :-S :-S O té doby mají u mě utrum, jen manžel je pouští, ale ten si k nim sedne a hlídá je, před ním mají nějakej větší respekt :-)) :-))

21. Severová Miroslava   30.04.2009 | 7:48 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: No Jiří, takové chcípáky,jak píšete, jsme měli právě v loni.:-( Tak jsme je letos koupili a udělali jsme dobře.Zatim pohoda,klídek,tabáček. :-D Jarko,také jsme je dávali až po zmrzlých,ale do skleníku jsme to letos prostě prubli.Tak uvidíme.Risk je zisk nebo nabitá hu.... :-D Miru,dali jsme taky jednu sazenici hadovky ,ale okurčiček néni. :-( Dnes jsme dali další semínka,tyto okurky budou trochu později,aby zrály postupně. :-D Vidíš ,dobrý nápad s tím pivem,musim dát jen trošku,abych nenalákala souseda . :-D}}} Zkus to, třeba Ti papriky okusuje soused ;-) ;-) A včera jsem zasela do skleníku naklíčené nakladačky. Koupila jsem Holmanovy - Regina (snad to není reklama) v pytlíku jich bylo 100 ks Na záhon budu sázet až sazeničky. Pání, jestli všechny vyrostou, tak nevím kam to všechno dám.No jsme ale úplně vyokurkovaní - to je ale slovo co , Jako že žádná sklenice už nezbyla.Loni se neurodilo, stačili jsme všechno sníst na zeleno, tak jsem nezavářela, dojedly se předloňské, tak letos musím zamakat - jestli teda bude na čem. :-! :-!

22. Pája S   29.04.2009 | 19:47 | reagovat | závadný
    No Jiří, takové chcípáky,jak píšete, jsme měli právě v loni.:-( Tak jsme je letos koupili a udělali jsme dobře.Zatim pohoda,klídek,tabáček. :-D Jarko,také jsme je dávali až po zmrzlých,ale do skleníku jsme to letos prostě prubli.Tak uvidíme.Risk je zisk nebo nabitá hu.... :-D Miru,dali jsme taky jednu sazenici hadovky ,ale okurčiček néni. :-( Dnes jsme dali další semínka,tyto okurky budou trochu později,aby zrály postupně. :-D Vidíš ,dobrý nápad s tím pivem,musim dát jen trošku,abych nenalákala souseda . :-D

23. recepty73   29.04.2009 | 12:47 | reagovat | závadný
    {{{Jarka O. napsal: {{{Severová Miroslava napsal: {{{Pája S napsal: Papriky ve skleníku se mají k světu.Už je na noc nepřikrýváme.Něco mi je ,ale začíná trochu užírat.Je tam hodně sviněk,pod folií,že by ony?Koupila jsem modré granulky proti slimákům,pro jistotu.Ale jinak jsou v pořádku .A co vy?}}} Já mám papriky ještě doma na okně :-( :-( . Jestli se neochladí, tak půjdou do skleníku v sobotu.Ale v neděli jsem už zasadila hadovky :-)) :-)) ty jsem dostala , jsou pěkné a silné a doma jsem vypěstovala 4 ks a ty jsou hubené a delší, ale už mají miniaturní okurečky :-)) :-)) , od spodu jsem je vyštípla,asi ve dvou patrech nechala. Už visí ve špagátech ;-) ;-) Zkus preventivně do krabičky trochu piva přes noc. Uvidíš co se ti tam chytí, co ti ty papriky okusuje. Pivo rádi nejen slimáci ;-) ;-)}}} Já mám papriky taky ještě doma, nedávám je dřív než po zmrzlých.}}} No,tak já si papriky budu muset porvé koupit.Jsou to takoví chcípáci :-X ,že by kvést začli někdy v září :-\ ...Je to nějaké na divoko :-! Jiří

24. Jarka O.   29.04.2009 | 10:37 | reagovat | závadný
    {{{Severová Miroslava napsal: {{{Pája S napsal: Papriky ve skleníku se mají k světu.Už je na noc nepřikrýváme.Něco mi je ,ale začíná trochu užírat.Je tam hodně sviněk,pod folií,že by ony?Koupila jsem modré granulky proti slimákům,pro jistotu.Ale jinak jsou v pořádku .A co vy?}}} Já mám papriky ještě doma na okně :-( :-( . Jestli se neochladí, tak půjdou do skleníku v sobotu.Ale v neděli jsem už zasadila hadovky :-)) :-)) ty jsem dostala , jsou pěkné a silné a doma jsem vypěstovala 4 ks a ty jsou hubené a delší, ale už mají miniaturní okurečky :-)) :-)) , od spodu jsem je vyštípla,asi ve dvou patrech nechala. Už visí ve špagátech ;-) ;-) Zkus preventivně do krabičky trochu piva přes noc. Uvidíš co se ti tam chytí, co ti ty papriky okusuje. Pivo rádi nejen slimáci ;-) ;-)}}} Já mám papriky taky ještě doma, nedávám je dřív než po zmrzlých.

25. Severová Miroslava   29.04.2009 | 7:54 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: Papriky ve skleníku se mají k světu.Už je na noc nepřikrýváme.Něco mi je ,ale začíná trochu užírat.Je tam hodně sviněk,pod folií,že by ony?Koupila jsem modré granulky proti slimákům,pro jistotu.Ale jinak jsou v pořádku .A co vy?}}} Já mám papriky ještě doma na okně :-( :-( . Jestli se neochladí, tak půjdou do skleníku v sobotu.Ale v neděli jsem už zasadila hadovky :-)) :-)) ty jsem dostala , jsou pěkné a silné a doma jsem vypěstovala 4 ks a ty jsou hubené a delší, ale už mají miniaturní okurečky :-)) :-)) , od spodu jsem je vyštípla,asi ve dvou patrech nechala. Už visí ve špagátech ;-) ;-) Zkus preventivně do krabičky trochu piva přes noc. Uvidíš co se ti tam chytí, co ti ty papriky okusuje. Pivo rádi nejen slimáci ;-) ;-)
1 2 3 4 5 Další

Vložit recept

Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Dialog
X