Vyhledat recept
Pokročilé vyhledáváníRecepty
Ingredience
Obtížnost
Čas přípravy
celkem 23605 receptů
Pravidla diskuze
- 1. Nepište vulgární příspěvky
- 2. Nespamujte
- 3. Nelinkujte na jiné servery
- 4. Nenabízejte věci k prodeji
-
Zuzka 04.06.2009 | 9:21 | reagovat | závadný
Já si koupila před třemi lety od Starkla převislé jahody, dala jsem je do truhlíku na balkon, opravdu se hodně pnuly dolů, měly i celkem dost plodů, vydržely dva roky, pak jsem je vyhodila. Nechutnaly mně, nebyly slaďoučké, takové bez chuti, jako by jim něco chybělo, přitom sluníčka měly dost. -
stafl 03.06.2009 | 21:43 | reagovat | závadný
Jarko - tu samou zkušenost má mamka - loni si koupila tyhle "reklamní obří visící sazenice". Z 10 se ujaly TŘI!!! a o obří úrodě se absolutně mluvit nedalo. To snad i ty její původní sazenice měly lepší plody!!!! Takže už nikdy víc a hezky zůstáváme u "obyčejných domácích a nařízkovaných - ty ještě nezklamaly -
stafl 03.06.2009 | 21:43 | reagovat | závadný
Jarko - tu samou zkušenost má mamka - loni si koupila tyhle "reklamní obří visící sazenice". Z 10 se ujaly TŘI!!! a o obří úrodě se absolutně mluvit nedalo. To snad i ty její původní sazenice měly lepší plody!!!! Takže už nikdy víc a hezky zůstáváme u "obyčejných domácích a nařízkovaných - ty ještě nezklamaly -
Jarka O. 03.06.2009 | 21:27 | reagovat | závadný
{{{Pája S napsal: Sezona jahod je v plném proudu,kupuji je už 14 dní,jsou slaďoučké a pěkně velké.Příští týden plánuji ,že si je opět koupím a udělám si pravou domácí mareládu.Jako za starých časů.Žádný želatinový cukr ,různé oetkerácké vymoženosti.Jen cukr krystal s trochou citronu.A vařit a vařit ,pěkně pomaloučku do husta,s kousky jahod.Žádná kupovaná se sotva 40% ovoce a ke všemu za takový peníz.Řeknu vám,v zimě na chleba, to je pohádka. Kdysi jsem je také pěstovala,to jsme měli galeje ještě,ale dnes už ne.Lákala mne také ta reklama o těch co visí či se pnou ,o těch obřích.Ale čekám na ohlasy a ovace těch ,co neodolali a koupili si je.Zatím nic.
}}}
Manželův strýček jednou koupil ty visící a nadával, že to byly vyhozené peníze, nafocená reklama vůbec neodpovídala skutečnosti, mají to focené někde, kde jsou k tomu klimatické podmínky, tady narostly do asi 1/3 velikosti a úroda byla slabá. Pár jahod to mělo, ale obalené trsy z reklamního letáku ani náhodou
Jo, a u nás tedy ještě nezrajou
-
Pája S 03.06.2009 | 20:38 | reagovat | závadný
Sezona jahod je v plném proudu,kupuji je už 14 dní,jsou slaďoučké a pěkně velké.Příští týden plánuji ,že si je opět koupím a udělám si pravou domácí mareládu.Jako za starých časů.Žádný želatinový cukr ,různé oetkerácké vymoženosti.Jen cukr krystal s trochou citronu.A vařit a vařit ,pěkně pomaloučku do husta,s kousky jahod.Žádná kupovaná se sotva 40% ovoce a ke všemu za takový peníz.Řeknu vám,v zimě na chleba, to je pohádka. Kdysi jsem je také pěstovala,to jsme měli galeje ještě,ale dnes už ne.Lákala mne také ta reklama o těch co visí či se pnou ,o těch obřích.Ale čekám na ohlasy a ovace těch ,co neodolali a koupili si je.Zatím nic.
-
Severová Miroslava 04.05.2009 | 13:43 | reagovat | závadný
{{{Klára K. napsal: U nás sú jahody krásne rozkvitnuté, dokonca niektoré skoršie majú plod ako nechet na palci, ovšem vôbec neprší, denne treba riadne zalievať a dúfam, že ak by sa zmrzlí svetý aj nejak prejavili, asi im nič, okrem slimákov
nehrozí. Už aby boli.}}}
Jahody jsem loni zakládala nové, tak letos jsou menší keříčky, ale pěkně kvetou, plody zatím nemají, sucho také, ale pěstuji je na té černé folii, tak, že tolik nevysychají, udrží si tu trochu vláhy co jim dám.
-
Jarka O. 04.05.2009 | 10:23 | reagovat | závadný
{{{mnezlakova napsal: Když jsem pravidelně zalévala krásně rozkvetlé jahodníky
,říkala jsem si,že až budou dozrávat jahody,tak bude určitě ošklivé počasí.Nespletla jsem se
.Jahody máme už o velikosti fazolí,a já trnu,aby zase člověk nemusel chodit likvidovat ty nahnilé
.}}}
Hmmm, tak jahody nám teprve začínají kvést, ale u nás zase pro změnu byly přízemní mrazíky, takže ty, co už kvetly, mají černé středy, tudíž z nich taky nic nebude...holt to počasí si pořád dělá, co chce