Jahody

Příspěvky mohou přidávat pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé.

Pravidla diskuze

• 1. Nepište vulgární příspěvky
  • 2. Nespamujte
  • 3. Nelinkujte na jiné servery
  • 4. Nenabízejte věci k prodeji
všechna pravidla

1. recepty73   05.06.2009 | 8:57 | reagovat | závadný
    Náš děda je z nových,převislých už pěkně naštvaný :-X .Tak to asi vážně jsou vyhozené peníze... :-! . Já jsem včera začal vyhazovat nahnilé,ještě zelené... :'( .No jo,v tomhle počasí se ani člověk nemůže divit :'( .Jiří

2. Zuzka   04.06.2009 | 9:21 | reagovat | závadný
    Já si koupila před třemi lety od Starkla převislé jahody, dala jsem je do truhlíku na balkon, opravdu se hodně pnuly dolů, měly i celkem dost plodů, vydržely dva roky, pak jsem je vyhodila. Nechutnaly mně, nebyly slaďoučké, takové bez chuti, jako by jim něco chybělo, přitom sluníčka měly dost.

3. stafl   03.06.2009 | 21:43 | reagovat | závadný
    Jarko - tu samou zkušenost má mamka - loni si koupila tyhle "reklamní obří visící sazenice". Z 10 se ujaly TŘI!!! a o obří úrodě se absolutně mluvit nedalo. To snad i ty její původní sazenice měly lepší plody!!!! Takže už nikdy víc a hezky zůstáváme u "obyčejných domácích a nařízkovaných - ty ještě nezklamaly

4. stafl   03.06.2009 | 21:43 | reagovat | závadný
    Jarko - tu samou zkušenost má mamka - loni si koupila tyhle "reklamní obří visící sazenice". Z 10 se ujaly TŘI!!! a o obří úrodě se absolutně mluvit nedalo. To snad i ty její původní sazenice měly lepší plody!!!! Takže už nikdy víc a hezky zůstáváme u "obyčejných domácích a nařízkovaných - ty ještě nezklamaly

5. Jarka O.   03.06.2009 | 21:27 | reagovat | závadný
    {{{Pája S napsal: Sezona jahod je v plném proudu,kupuji je už 14 dní,jsou slaďoučké a pěkně velké.Příští týden plánuji ,že si je opět koupím a udělám si pravou domácí mareládu.Jako za starých časů.Žádný želatinový cukr ,různé oetkerácké vymoženosti.Jen cukr krystal s trochou citronu.A vařit a vařit ,pěkně pomaloučku do husta,s kousky jahod.Žádná kupovaná se sotva 40% ovoce a ke všemu za takový peníz.Řeknu vám,v zimě na chleba, to je pohádka. Kdysi jsem je také pěstovala,to jsme měli galeje ještě,ale dnes už ne.Lákala mne také ta reklama o těch co visí či se pnou ,o těch obřích.Ale čekám na ohlasy a ovace těch ,co neodolali a koupili si je.Zatím nic. :-)) :-)) :-))}}} Manželův strýček jednou koupil ty visící a nadával, že to byly vyhozené peníze, nafocená reklama vůbec neodpovídala skutečnosti, mají to focené někde, kde jsou k tomu klimatické podmínky, tady narostly do asi 1/3 velikosti a úroda byla slabá. Pár jahod to mělo, ale obalené trsy z reklamního letáku ani náhodou :-\ Jo, a u nás tedy ještě nezrajou :-! :'(

6. Pája S   03.06.2009 | 20:38 | reagovat | závadný
    Sezona jahod je v plném proudu,kupuji je už 14 dní,jsou slaďoučké a pěkně velké.Příští týden plánuji ,že si je opět koupím a udělám si pravou domácí mareládu.Jako za starých časů.Žádný želatinový cukr ,různé oetkerácké vymoženosti.Jen cukr krystal s trochou citronu.A vařit a vařit ,pěkně pomaloučku do husta,s kousky jahod.Žádná kupovaná se sotva 40% ovoce a ke všemu za takový peníz.Řeknu vám,v zimě na chleba, to je pohádka. Kdysi jsem je také pěstovala,to jsme měli galeje ještě,ale dnes už ne.Lákala mne také ta reklama o těch co visí či se pnou ,o těch obřích.Ale čekám na ohlasy a ovace těch ,co neodolali a koupili si je.Zatím nic. :-)) :-)) :-))

7. Iva Ma   06.05.2009 | 17:31 | reagovat | závadný
    Jahody pěstujeme také na folii, zatím jsou v květu, pěkné trsky. Snad to vyjde s úrodou. Vloni byla celkem bohatá a užili jsme si jich. :-)) :-)) :-))

8. Severová Miroslava   05.05.2009 | 12:33 | reagovat | závadný
    No, taky jsem měla chuť ty z reklamy koupit ty co se pnou nahoru i ty co visí. Ale odolala jsem, určitě tak jak na tý reklamě by nevyrostly :-)) :-))

9. recepty73   05.05.2009 | 6:53 | reagovat | závadný
    Mám celoroční velkoplodící-těm se daří-zatím :-)) ,ale děda koupil ty z reklamy(pnoucí) a jak píše Jarka-ztmavly jim středy,tak nevím,nevím zda to nebyla zbytečná investice :'( Jiří

10. Severová Miroslava   04.05.2009 | 13:43 | reagovat | závadný
    {{{Klára K. napsal: U nás sú jahody krásne rozkvitnuté, dokonca niektoré skoršie majú plod ako nechet na palci, ovšem vôbec neprší, denne treba riadne zalievať a dúfam, že ak by sa zmrzlí svetý aj nejak prejavili, asi im nič, okrem slimákov :-X :-X :-X nehrozí. Už aby boli.}}} Jahody jsem loni zakládala nové, tak letos jsou menší keříčky, ale pěkně kvetou, plody zatím nemají, sucho také, ale pěstuji je na té černé folii, tak, že tolik nevysychají, udrží si tu trochu vláhy co jim dám. ;-) ;-)

11. Klára K.   04.05.2009 | 10:32 | reagovat | závadný
    U nás sú jahody krásne rozkvitnuté, dokonca niektoré skoršie majú plod ako nechet na palci, ovšem vôbec neprší, denne treba riadne zalievať a dúfam, že ak by sa zmrzlí svetý aj nejak prejavili, asi im nič, okrem slimákov :-X :-X :-X nehrozí. Už aby boli.

12. Jarka O.   04.05.2009 | 10:23 | reagovat | závadný
    {{{mnezlakova napsal: Když jsem pravidelně zalévala krásně rozkvetlé jahodníky :-D ,říkala jsem si,že až budou dozrávat jahody,tak bude určitě ošklivé počasí.Nespletla jsem se :-! .Jahody máme už o velikosti fazolí,a já trnu,aby zase člověk nemusel chodit likvidovat ty nahnilé :'( .}}} Hmmm, tak jahody nám teprve začínají kvést, ale u nás zase pro změnu byly přízemní mrazíky, takže ty, co už kvetly, mají černé středy, tudíž z nich taky nic nebude...holt to počasí si pořád dělá, co chce :-!

13. mnezlakova   04.05.2009 | 9:25 | reagovat | závadný
    Když jsem pravidelně zalévala krásně rozkvetlé jahodníky :-D ,říkala jsem si,že až budou dozrávat jahody,tak bude určitě ošklivé počasí.Nespletla jsem se :-! .Jahody máme už o velikosti fazolí,a já trnu,aby zase člověk nemusel chodit likvidovat ty nahnilé :'( .

Vložit recept

Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Dialog
X