721/761/3-smazeny_kapr.jpg

Vánoční menu aneb jezte zdravě i na Štědrý den!

19.11.2014 | PR | Vizitka | KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Smažený kapr patří k české vánoční tradici. Tato Zepter verze je o poznání zdravější a přitom velice chutná. Kapr obalený v čerstvé strouhance totiž nasaje mnohem méně tuku. Vyzkoušejte také rybí polévku a bramborový salát připravený v páře!

Smažený kapr s bylinkami

1. Kapra naporcujte na filety, maso omyjte, osušte a stáhněte kůži.
2. Filety budeme obalovat v čerstvé strouhance – na tu si připravte toastový chléb, odkrojte z něj kůrky a rozmixujte v procesoru mixSy.
3. Správnou chuť dodá rybě čerstvá petrželka a citronový tymián - nasekejte bylinky najemno a smíchejte se strouhankou.
4. Porce ryby osolte a obalte v mouce, potom ve vejci rozšlehanými se lžící bílého vína a nakonec ve strouhance.
5. Výhodou čerstvé strouhanky je, že při smažení nenásákne tolik tuku!
6. Rozpalte pánev Zepter s pyramidovým dnem.
7. Do obrácené poklice od pánve Zepter nalijte 0,5 dcl přepuštěného másla a filet kapra v něm z jedné strany lehce protáhněte a hned vložte do pánve.
8. Asi po 3-4 minutách kapra otočte a smažte další 3-4 minuty, není už potřeba přidávat další máslo.
9. Podávejte s lehkou verzí bramborového salátu a klínky citronu.

Nádobí Zepter Masterpiece Cookware je celosvětově nejlepší a nejvyspělejší patentovaný systém, který umožňuje vhodnou a trvalou přípravu zdravého jídla v zájmu lepšího a delšího života. Jedinečná kombinace prvotřídní oceli 316L, špičkové technologie a designu Zepter, umožňuje vaření bez přidání vody, smažení i pečení bez tuků, díky čemuž se zachovávají v potravinách vitamíny a minerální látky. Multisystém Zepter šetří jídlo, energii, čas i peníze, ale hlavně chrání ZDRAVÍ.

Rybí polévka a bramborový salát v páře

Připravte si rybí polévku i bramborový salát najednou a zdravě. Podívejte se, jak na to!

1. Do nádoby Zepter nalijte 1 l vody.
2. Do parního košíku dejte porce ryby na polévku a vložte do nádoby s vodou.
3. Do vody kolem košíku přidejte kořenovou zeleninu určenou na polévku, hrst libečku a nakrájený česnek.
4. Osolte, přidejte pepř a navrch položte děrovanou nádobu.
5. Do ní dejte nejprve vejce (skořápku je nutné nejprve dobře omýt), poté do nádoby nasypejte nakrájenou kořenovou zeleninu, brambory a hrášek.
6. V těchto surovinách je nutné udělat průduchy, aby jimi mohla proudit pára.
7. Přiklopíme poklicí a vaříme 15 minut.
8. Poté sundáme děrovanou nádobu, vyjmeme košík s rybou a do polévky přidáme pórek.
9. Základ na salát zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí a vaříme dalších 5 minut pod pokličkou.
10. Dochuťte salát podle chuti – přidejte např. nakrájená vajíčka, kyselé okurky, majonézu, hořčici, bílý jogurt, sůl, pepř a citronovou šťávu.
11. Přidejte kousky kapra do polévky a můžete servírovat.

Dobrou chuť Vám přeje Zepter!

Nakupujte on-line nebo u svého obchodního konzultanta Zepter!

Nádobí Zepter je možné zakoupit několika způsoby. Nejvýhodnější podmínky vždy získáte jen u svého obchodního konzultanta Zepter! Nakupovat můžete i on-line na e-shopu Zepter nebo v prodejně Zepter na adrese Spálená 55, Praha 1. Kontaktujte naši Zepter infolinku 311 331 888 nebo pište na info@zepter.cz.

Vyhrajte dovolenou snů na www.zepterhra.cz!

Fotogalerie

706/761/3-pot_z_line_circle_c_7e1b7b.jpg 710/761/3-kapr.jpg 714/761/3-br_salat_priprava.jpg 718/761/3-final.jpg 722/761/3-smazeny_kapr.jpg
Vytisknout

Další články z rubriky

Talentovaný Martin Škoda: Vyzkoušejte jeho recepty s masem

01.02.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

Před pěti lety vydal první kuchařku Škoda nevařit a ihned dostal přezdívku „český Jamie Oliver“. Talentovaný kuchař Martin Škoda vydal v loňském roce pokračování úspěšné prvotiny Škoda nevařit 2, kde opět přináší řadu skvělých, ale snadných receptů, který zvládne každý. A ještě se u toho skvěle pobaví.

Kate´s Cuisine: "Žádná potravina by se z jídelníčku neměla úplně vyřazovat."

28.01.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

První měsíc v novém roce je měsícem předsevzetí a slibů, že se budeme více věnovat zdravému životnímu stylu a dbát na svou stravu. Blogerka Kateřina Jašková z blogu Kate´s Cuisine si pro své čtenáře přichystala v lednu veganskou výzvu. Co všechno jí veganská stravila přinesla a co jí naopak chybělo, se dozvíte v našem rozhovoru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek? Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web