539/547/3-fotosmalt.jpg

Smalt – návrat k tradici

02.06.2014 | PR | Vizitka | KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Smalt je osvědčená klasika. V posledních letech se jeho pozici sice pokusily převzít jiné modernější materiály, jako třeba nerez nebo teflon, ale smalt si své místo uhájil. K smaltu se v současnosti vrací i mnozí přední světoví výrobci kuchyňského nádobí a vybavení - a dokonce se vrací i ke klasickým tvarům!

Nádobí a kuchyňské vybavení s povrchem ze smaltu je stále dobrá volba za přijatelnou cenu. Nové kvalitnější materiály a moderní technologie ještě vylepšily tepelnou vodivost, usnadňují údržbu a prodlužují životnost. Na korpusy se nanáší vrchní speciální vrstva smaltu, který může mít různou barvu.

Smaltovaný hrnec, kastrol, rendlík i pánev se může používat na všech typech ohřevu a indukční varné desce, smaltovaný pekáč a plech na pečení je možné bez problémů vložit do každé plynové i elektrické trouby. Smalt se používá i na různé další kuchyňské potřeby a vybavení, jako jsou například naběračky nebo obracečky, různé mísy, talíře, podnosy, hrnky, džbány nebo konvice i vědra v mnoha tvarových provedeních a velikostech.

Skutečnost, že například španělská společnost Ibili, která patří k nejlepším výrobcům nádobí a kuchyňských potřeb na světě, má nyní ve své nabídce mnoho různých výrobků ze smaltu jen potvrzuje, že tento materiál má před sebou ještě dlouhou budoucnost. Ibili se navíc vrací i k osvědčeným klasickým tvarům, jednoduchým barvám a vzorům…

Smaltované konvice, hrnky, mísy nebo talíře jsou ideální třeba na chaty nebo chalupy, můžou se používat uvnitř i venku třeba při grilování. Jsou lehké a praktické, nevyžadují žádnou zvláštní údržbu. Mnoho výrobků ze smaltu - například hrnce nebo pekáče - ale zcela jistě najde své místo i v moderní kuchyni. Pokročilé technologie umožňují využití různých barev, nechybí ani moderní tvary, a přitom všechny další výhody smaltu samozřejmě zůstaly zachovány.

Smaltované nádobí se používá dlouhé roky a zdá se, že se ještě dlouhou dobu používat bude. Jako vše, co přetrvalo z dob minulých, má své určité kouzlo. Buchty nebo pečené kuře nikdy nejsou víc chutnější, než když je vyndáte z trouby v smaltovaném pekáči a bramboračka ze smaltovaného hrnce také chutná úplně jinak. Dokonce i čaj z elegantní smaltované konvice a hrnku jednoduchého tvaru mnohem víc zahřeje, voda z krásného smaltovaného džbánu naopak víc ochladí…

Nebojte se smaltovaného nádobí! Je to svým způsobem retro, ale využívá vymoženosti moderní doby tak, že s ním musí být spokojený úplně každý.

Fotogalerie

221/546/3-logosmalt.jpg 536/547/3-foto_prodejna.jpg 540/547/3-fotosmalt.jpg
Vytisknout

Další články z rubriky

Talentovaný Martin Škoda: Vyzkoušejte jeho recepty s masem

01.02.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

Před pěti lety vydal první kuchařku Škoda nevařit a ihned dostal přezdívku „český Jamie Oliver“. Talentovaný kuchař Martin Škoda vydal v loňském roce pokračování úspěšné prvotiny Škoda nevařit 2, kde opět přináší řadu skvělých, ale snadných receptů, který zvládne každý. A ještě se u toho skvěle pobaví.

Kate´s Cuisine: "Žádná potravina by se z jídelníčku neměla úplně vyřazovat."

28.01.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

První měsíc v novém roce je měsícem předsevzetí a slibů, že se budeme více věnovat zdravému životnímu stylu a dbát na svou stravu. Blogerka Kateřina Jašková z blogu Kate´s Cuisine si pro své čtenáře přichystala v lednu veganskou výzvu. Co všechno jí veganská stravila přinesla a co jí naopak chybělo, se dozvíte v našem rozhovoru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web