539/547/3-fotosmalt.jpg

Smalt – návrat k tradici

02.06.2014 | PR | Vizitka | KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Smalt je osvědčená klasika. V posledních letech se jeho pozici sice pokusily převzít jiné modernější materiály, jako třeba nerez nebo teflon, ale smalt si své místo uhájil. K smaltu se v současnosti vrací i mnozí přední světoví výrobci kuchyňského nádobí a vybavení - a dokonce se vrací i ke klasickým tvarům!

Nádobí a kuchyňské vybavení s povrchem ze smaltu je stále dobrá volba za přijatelnou cenu. Nové kvalitnější materiály a moderní technologie ještě vylepšily tepelnou vodivost, usnadňují údržbu a prodlužují životnost. Na korpusy se nanáší vrchní speciální vrstva smaltu, který může mít různou barvu.

Smaltovaný hrnec, kastrol, rendlík i pánev se může používat na všech typech ohřevu a indukční varné desce, smaltovaný pekáč a plech na pečení je možné bez problémů vložit do každé plynové i elektrické trouby. Smalt se používá i na různé další kuchyňské potřeby a vybavení, jako jsou například naběračky nebo obracečky, různé mísy, talíře, podnosy, hrnky, džbány nebo konvice i vědra v mnoha tvarových provedeních a velikostech.

Skutečnost, že například španělská společnost Ibili, která patří k nejlepším výrobcům nádobí a kuchyňských potřeb na světě, má nyní ve své nabídce mnoho různých výrobků ze smaltu jen potvrzuje, že tento materiál má před sebou ještě dlouhou budoucnost. Ibili se navíc vrací i k osvědčeným klasickým tvarům, jednoduchým barvám a vzorům…

Smaltované konvice, hrnky, mísy nebo talíře jsou ideální třeba na chaty nebo chalupy, můžou se používat uvnitř i venku třeba při grilování. Jsou lehké a praktické, nevyžadují žádnou zvláštní údržbu. Mnoho výrobků ze smaltu - například hrnce nebo pekáče - ale zcela jistě najde své místo i v moderní kuchyni. Pokročilé technologie umožňují využití různých barev, nechybí ani moderní tvary, a přitom všechny další výhody smaltu samozřejmě zůstaly zachovány.

Smaltované nádobí se používá dlouhé roky a zdá se, že se ještě dlouhou dobu používat bude. Jako vše, co přetrvalo z dob minulých, má své určité kouzlo. Buchty nebo pečené kuře nikdy nejsou víc chutnější, než když je vyndáte z trouby v smaltovaném pekáči a bramboračka ze smaltovaného hrnce také chutná úplně jinak. Dokonce i čaj z elegantní smaltované konvice a hrnku jednoduchého tvaru mnohem víc zahřeje, voda z krásného smaltovaného džbánu naopak víc ochladí…

Nebojte se smaltovaného nádobí! Je to svým způsobem retro, ale využívá vymoženosti moderní doby tak, že s ním musí být spokojený úplně každý.

Fotogalerie

221/546/3-logosmalt.jpg 536/547/3-foto_prodejna.jpg 540/547/3-fotosmalt.jpg
Vytisknout

Další články z rubriky

Sladké pokušení, kterému jednoduše neodoláte

11.07.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

Připravte si sami doma sladké speciality od věhlasných cukrářek z TOP HOTELu Praha Marie Kučerové a Jany Baldové, jejíž vynikající dezerty již okusilo 16 prezidentů. Aktuálně si je nemohou vynachválit hosté restaurace BOHEMIA TOP.

MUDr. Michal Karas, ředitel společnosti Herbadent vyvrací zažitá klišé o čištění zubů: Špatným čištěním si možná ničíte zuby, špatnou pastou ale ohrožujete celý organismus

25.04.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

„Sotva jsme si uvědomili, jak je důležité dbát na správné čištění zubů, a začali jsme používat správné pomůcky, přišlo na řadu řešení zubní pasty,“ popisuje posun v myšlení zákazníků a pacientů zubních ordinací MUDr. Michal Karas. Stoupá počet těch, kteří se zajímají o to, co obsahují produkty každodenní hygieny, od deodorantů po zubní pastu. Právě při jejím nákupu často zbrkle chybujeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web