539/547/3-fotosmalt.jpg

Smalt – návrat k tradici

02.06.2014 | PR | Vizitka | KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Smalt je osvědčená klasika. V posledních letech se jeho pozici sice pokusily převzít jiné modernější materiály, jako třeba nerez nebo teflon, ale smalt si své místo uhájil. K smaltu se v současnosti vrací i mnozí přední světoví výrobci kuchyňského nádobí a vybavení - a dokonce se vrací i ke klasickým tvarům!

Nádobí a kuchyňské vybavení s povrchem ze smaltu je stále dobrá volba za přijatelnou cenu. Nové kvalitnější materiály a moderní technologie ještě vylepšily tepelnou vodivost, usnadňují údržbu a prodlužují životnost. Na korpusy se nanáší vrchní speciální vrstva smaltu, který může mít různou barvu.

Smaltovaný hrnec, kastrol, rendlík i pánev se může používat na všech typech ohřevu a indukční varné desce, smaltovaný pekáč a plech na pečení je možné bez problémů vložit do každé plynové i elektrické trouby. Smalt se používá i na různé další kuchyňské potřeby a vybavení, jako jsou například naběračky nebo obracečky, různé mísy, talíře, podnosy, hrnky, džbány nebo konvice i vědra v mnoha tvarových provedeních a velikostech.

Skutečnost, že například španělská společnost Ibili, která patří k nejlepším výrobcům nádobí a kuchyňských potřeb na světě, má nyní ve své nabídce mnoho různých výrobků ze smaltu jen potvrzuje, že tento materiál má před sebou ještě dlouhou budoucnost. Ibili se navíc vrací i k osvědčeným klasickým tvarům, jednoduchým barvám a vzorům…

Smaltované konvice, hrnky, mísy nebo talíře jsou ideální třeba na chaty nebo chalupy, můžou se používat uvnitř i venku třeba při grilování. Jsou lehké a praktické, nevyžadují žádnou zvláštní údržbu. Mnoho výrobků ze smaltu - například hrnce nebo pekáče - ale zcela jistě najde své místo i v moderní kuchyni. Pokročilé technologie umožňují využití různých barev, nechybí ani moderní tvary, a přitom všechny další výhody smaltu samozřejmě zůstaly zachovány.

Smaltované nádobí se používá dlouhé roky a zdá se, že se ještě dlouhou dobu používat bude. Jako vše, co přetrvalo z dob minulých, má své určité kouzlo. Buchty nebo pečené kuře nikdy nejsou víc chutnější, než když je vyndáte z trouby v smaltovaném pekáči a bramboračka ze smaltovaného hrnce také chutná úplně jinak. Dokonce i čaj z elegantní smaltované konvice a hrnku jednoduchého tvaru mnohem víc zahřeje, voda z krásného smaltovaného džbánu naopak víc ochladí…

Nebojte se smaltovaného nádobí! Je to svým způsobem retro, ale využívá vymoženosti moderní doby tak, že s ním musí být spokojený úplně každý.

Fotogalerie

221/546/3-logosmalt.jpg 536/547/3-foto_prodejna.jpg 540/547/3-fotosmalt.jpg
Vytisknout

Další články z rubriky

Talentovaný Martin Škoda: Vyzkoušejte jeho recepty s masem

01.02.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

Před pěti lety vydal první kuchařku Škoda nevařit a ihned dostal přezdívku „český Jamie Oliver“. Talentovaný kuchař Martin Škoda vydal v loňském roce pokračování úspěšné prvotiny Škoda nevařit 2, kde opět přináší řadu skvělých, ale snadných receptů, který zvládne každý. A ještě se u toho skvěle pobaví.

Kate´s Cuisine: "Žádná potravina by se z jídelníčku neměla úplně vyřazovat."

28.01.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

První měsíc v novém roce je měsícem předsevzetí a slibů, že se budeme více věnovat zdravému životnímu stylu a dbát na svou stravu. Blogerka Kateřina Jašková z blogu Kate´s Cuisine si pro své čtenáře přichystala v lednu veganskou výzvu. Co všechno jí veganská stravila přinesla a co jí naopak chybělo, se dozvíte v našem rozhovoru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web