S foodblogerem tváří v tvář

S foodblogerem tváří v tvář

Jsou nadšení gurmáni, zapálení pro skvělé jídlo a vše kolem něj. O vše se rádi podělí on-line. O kom je řeč? O foodblogerech, kteří vládnou internetu. Postupně vám je představíme!

Jedním z takových nadšenců je i Tereza Marková-Beránková, která vytváří foodblog Vypecky.com. Pustila nás do zákulisí a my jsme mohli sledovat, jak to u takového blogera chodí. Od přípravy samotného jídla, přes styling, focení až po publikování receptu nebo článku. Před námi pro vás připravila výbornou rukolovou polévku.

Kde se vzaly Vypecky.com?

Zanedlouho to budou 3 roky od doby, co se na blogu www.vypecky.com, pojmenovaném podle Terezina oblíbeného jídla, objevil první recept. V té době byla Tereza těhotná a kvůli zdravotním problémům musela zůstat doma. Její práce dekor stylistky pro časopisy se přerušila, ale potřeba se umělecky vyžít nikoli.

Na jejím blogu jsou denně stovky čtenářů, kteří se proklikávají širokou škálou receptů – od české klasiky až po exotickou Asii. Za podpory manžela Lukáše se Tereze podařilo vytvořit foodblog, po jehož četbě se pustíte i do přípravy nějaké dobroty.

Její recepty vás hned zaujmou. Kvalitní fotografie, několikaleté zkušenosti se stylingem, ale hlavně vášeň a zapálení pro dobré jídlo. Tereza se zbytečně nerozepisuje, jde rovnou k věci a podle jejích návodů dokáže vykouzlit delikátně jídlo i úplný amatér.

Rukolová polévka

Příprava: 40 minut

4 porce:
* 2 hrsti rukoly
* 3 středně velké brambory
* 1 střední cibule
* 2 lžíce olivového oleje
* 750 ml kuřecího vývaru
* 100–150 ml
* 31 % smetany
* sůl, mletý černý pepř

1. Očištěné syrové brambory nakrájejte na menší kousky, očištěnou cibuli nasekejte najemno.
2. Do středně rozpáleného hrnce nalijte olej a jemně orestujte cibuli.
3. K cibuli přidejte brambory a krátce spolu orestujte.
4. Brambory a cibuli zalijte vývarem, osolte a opepřete. Brambory uvařte doměkka.
5. Do polévky přidejte rukolu a krátce ji povařte.
6. Uvařenou polévku rozmixujte, zjemněte smetanou a doveďte k varu. Jednotlivé porce dozdobte lístkem rukoly nebo nočkem z kozího sýra.


Tereza Marková-Beránková

Její chuťový vkus se formoval od dětství. Pochází z umělecké rodiny. Je vnučkou Jiřího Marka, autora Hříšných lidí města pražského, táta se věnuje kameře. Studium keramiky Terezu ovlivnilo a dovedlo k práci dekor stylistky pro časopisy. Vykonávala ji víc než 7 let a tyto zkušenosti nyní uplatňuje na svém foodblogu www.vypecky.com.

Tip Terezy na květen: Nyní si můžete užít plno bylinek, při trošce štěstí i z vlastní výsadby. Dopřejte si třeba osvěžující tymiánovou limonádu nebo jen ochucené bylinkové vody. Jednoduše si připravte bylinkové sirupy nebo bylinky přidejte k čerstvé vodě s citronem.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky