498/181/4-105katka.jpg

Katka vaří hladce

09.09.2015 | F.O.O.D. | Vizitka

Od obyčejné lásky k jídlu a cestování se Kateřina dostala až k tomu, že si založila vlastní blog. Její stránky smoothcooking.cz získaly mimo jiné 5. místo v kategorii objev roku v soutěži Aperol Spritz food blog roku 2014.

Jako většina blogerů i Katka založila svůj blog především proto, aby mohla s přáteli sdílet své recepty.

„Z papírového bloku, který jsem si začala psát před třemi lety, jsem je musela vždy vyfotit a pak přeposílat, takže vznik internetového zápisníku byl logickým krokem dopředu,“ říká blogerka. Na jaře to byl rok, co se ze zápisníku stal skutečný blog.

„Vnesla jsem do něj své a rodinné vyzkoušené recepty, duši, zážitky, poznatky, inspiraci, a hlavně osobní život. A naposledy také videa.“ Nejraději Katka vaří hovězí líčka na červeném víně se smetanovou bramborovou kaší. „Je to pro mě sváteční jídlo, se kterým se doslova mazlím,“ přiznává. „Připravuji ho půl dne a servíruji s velkým očekáváním.“

Podle jejích zkušeností toto jídlo zaručeně vykouzlí každému úsměv na rtech a spokojený výraz ve tváři. Jejím největším obdivovatelem je pochopitelně manžel. Ačkoli tvrdí, že od své ženy miluje absolutně každé jídlo, nejradši má asi hovězí burgery s domácí majonézou i bulkou nebo banánový koláč s velkými kousky čokolády a oříšků. „To by mohl jíst nonstop,“ směje se blogerka.

S košíkem a dekou

Protože Katka je z Prahy, nejraději nakupuje na farmářských trzích na náměstí Jiřího z Poděbrad. „Mají duši, atmosféru a styl,“ říká. „Každou sobotu se dojímám nad tím, jak je krásné, že stále více a více lidí chodí nakupovat na trhy. Někteří dokonce s proutěným košíkem v ruce!“ Ona s manželem s sebou kromě košíku na nákup bere také deku, protože oblíbenou akci spojují rovnou s piknikem.

Před kamerou

Největší novinkou jejího blogu jsou momentálně videa, od kterých si Katka hodně slibuje i do budoucna. „Plánuji převést blog i do videoformátu, přijde mi to jako milá komunikace se čtenáři a další krok jim být zase o kus blíže,“ slibuje foodblogerka.

Chtěla by točit „food haul“ (video o koupených potravinách a všem kolem vaření), vlogy z food akcí a cestování, videorecepty a různá „povídací“ videa. „Tohle v České republice zatím nikdo z foodblogerů nedělá. Nebo o něm alespoň nevím,“ dodává Katka. Vydat se s vařením mimo internet zatím v plánu nemá, a to hlavně z časových důvodů. „Ale v daleké budoucnosti pár plánů nebo spíše snů mám,“ slibuje.

Fotogalerie

479/181/4-104katka.jpg 483/181/4-105jahody.jpg 487/181/4-105milk.jpg 491/181/4-105ovoce.jpg 495/181/4-105krem.jpg 500/181/4-105katka.jpg

Květákový krém s praženými semínky

8 porcí - příprava: 30 minut

* 1 střední květák
* 0,5 l vývaru
* 10 g másla
* 2 malé cibule
* 1 střední mrkev
* 1 stroužek česneku
* 1 vejce
* hrst nastrouhaného výraznějšího sýra
* sůl a pepř
* 2 hrsti opražených slunečnicových semínek
* orestovaná uzenina nebo šunka

Květák rozeberte na růžičky a pokrájejte. Mrkev a cibuli nakrájejte na kostičky, česnek na plátky. Sýr nastrouhejte. V hrnci na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte mrkev a česnek a restujte. Přidejte květák a asi 2 minuty opékejte. Zalijte vývarem a litrem vody. Vařte 15 minut, rozmixujte, případně zřeďte vodou. Dochuťte. Z vajíčka a sýra vyšlehejte kašičku a po lžičkách ji nakapejte do bublající polévky. Polévku ozdobte semínky a uzeninou či šunkou.


KATEŘINA KURANOVA (28)

Ve volném čase foodblogerka a manželka, profesí asistentka v automobilovém průmyslu. Majitelka dvou mini psů, milovnice pečiva, brunche, pikniků, a především Francie.

Sama o sobě říká, že je extrovertní introvert a introvertní extrovert. Ráda chodí sama do kavárny, koupí si horkou čokoládu a dezert, oprostí se od okolí a vyčistí si hlavu.

Kromě jídla ji baví také cestování, focení, móda, kreativita a design. Sbírá ubrousky a měsíčně utrácí spoustu peněz za vše, co se hodí do kuchyně a na vaření.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Sladké pokušení, kterému jednoduše neodoláte

11.07.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

Připravte si sami doma sladké speciality od věhlasných cukrářek z TOP HOTELu Praha Marie Kučerové a Jany Baldové, jejíž vynikající dezerty již okusilo 16 prezidentů. Aktuálně si je nemohou vynachválit hosté restaurace BOHEMIA TOP.

MUDr. Michal Karas, ředitel společnosti Herbadent vyvrací zažitá klišé o čištění zubů: Špatným čištěním si možná ničíte zuby, špatnou pastou ale ohrožujete celý organismus

25.04.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

„Sotva jsme si uvědomili, jak je důležité dbát na správné čištění zubů, a začali jsme používat správné pomůcky, přišlo na řadu řešení zubní pasty,“ popisuje posun v myšlení zákazníků a pacientů zubních ordinací MUDr. Michal Karas. Stoupá počet těch, kteří se zajímají o to, co obsahují produkty každodenní hygieny, od deodorantů po zubní pastu. Právě při jejím nákupu často zbrkle chybujeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web