329/749/2-receptypr.jpg

Ježíšek víno nepije, ale nosí! A navíc dobře vaří.

19.11.2012 | Redakce | Vizitka | KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Bohužel vám neumíme říct, jestli skutečný Ježíšek víno pouze nosí a zda opravdu dobře vaří. My ale mluvíme o Ježíškovi, který v Brně představí 8. a 9. prosince špičkové moravské vinaře v atraktivních prostorech brněnského podzemí a sklepů a navíc zde nabídne i gastronomické zážitky – to vše na Festivalu otevřených sklepů.

„Jeden ze sloganů Vánočního Festivalu otevřených sklepů zní: ,Ježíšek víno nepije, ale nosí!‘“ říká s úsměvem ředitel festivalu Juraj Flamik z Nadace Partnerství, která festival organizuje. „Chceme tím nalákat všechny milovníky vína, aby přišli na festival ochutnat více jak 300 vzorků vín od 33 vinařů a sami si vybrali a nakoupili vína, kterými pak budou o svátcích zásobit svůj vánoční stůl.“

Festival otevřených sklepů putuje po jižní Moravě již čtvrtým rokem a představuje vždy na jeden víkend vinaře a vína v jejich sklepech v několika obcích zároveň. „Během těch čtyř let jsem se osobně seznámil se dvěma stovkami vinařů a každý z nich má trochu jiný příběh,“ říká nám u skleničky vlašáku ředitel festivalu, Juraj Flamik. „No a teď po těch letech jsme se rozhodli, že vinařskou Moravu i vinařské příběhy konečně přivezeme do Brna,“ doplňuje se smíchem.

Celkem 33 vinařů přijede na Vánoční Festival otevřených sklepů a na otázku, kde přesně vinaře najdeme, odpovídá pan Flamik tajemným úsměvem. Vzápětí nám ale prozrazuje, že pro nejzajímavější vinaře se hodí jen nejzajímavější místa. A když místa pro vinaře, tak jedině ve sklepech. „Vybrali jsme třicítku míst, která mají sklepní charakter a netradiční atmosféru. Jsou mezi nimi vyhlášené brněnské restaurace, jako je například La Bouchée nebo Thalie, vinotéky a vinárny i například Labyrint pod Zelným trhem nebo kasematy na Špilberku. Otevřeme i unikátní soukromé sklepy pod ulicí Hlinky.“

K vínu zároveň patří neodmyslitelně i dobrá gastronomie. Zapojené restaurace proto nabízí speciální festivalová menu, často v doprovodu vhodných vzorků vín. „V gastro programu najdete hned několik pořadů založených na tzv. snoubení jídla a vína. Ke každému jídlu se hodí jiné víno a festivalová menu jsou přesně takto připravena,“ vysvětluje Flamik. Restaurace La Bouchée nabídne francouzské speciality s víny Vinařství V&M Zborovský, ve Vinotéce Sonneck připravují zabijačkové speciality i čtyřchodové menu s víny, v restauraci Baroko zase menu tradčních jídel s víny Gotberg.

Jak to vše tedy vlastně bude probíhat? „Za vstupenku, kterou můžete koupit v předprodeji, dostanete na registračním místě v sále tělocvičny Pod Hradem tištěného průvodce se všemi informacemi i kupony na odběr lahvového vína v hodnotě 200 Kč. Tady si také můžete nakoupit vína od všech vinařů. Zároveň dostanete degustační skleničku, tašku s logem a takto vybaveni můžete vyrazit do sklepů, kde u každého vinaře můžete ochutnat všechny jeho vzorky.“ Vše prý najdeme na www.otevrenesklepy.cz.

Nechali jsme se zlákat a druhý prosincový víkend jedeme do Brna za vinaři.

Fotogalerie

326/749/2-logo_fos_receptypr.jpg 330/749/2-receptypr.jpg
Vytisknout

Další články z rubriky

Sladké pokušení, kterému jednoduše neodoláte

11.07.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

Připravte si sami doma sladké speciality od věhlasných cukrářek z TOP HOTELu Praha Marie Kučerové a Jany Baldové, jejíž vynikající dezerty již okusilo 16 prezidentů. Aktuálně si je nemohou vynachválit hosté restaurace BOHEMIA TOP.

MUDr. Michal Karas, ředitel společnosti Herbadent vyvrací zažitá klišé o čištění zubů: Špatným čištěním si možná ničíte zuby, špatnou pastou ale ohrožujete celý organismus

25.04.2016 | PR | Rubrika: Vizitka

„Sotva jsme si uvědomili, jak je důležité dbát na správné čištění zubů, a začali jsme používat správné pomůcky, přišlo na řadu řešení zubní pasty,“ popisuje posun v myšlení zákazníků a pacientů zubních ordinací MUDr. Michal Karas. Stoupá počet těch, kteří se zajímají o to, co obsahují produkty každodenní hygieny, od deodorantů po zubní pastu. Právě při jejím nákupu často zbrkle chybujeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web