372/478/3-775x435.jpg

Emanuele Ridi má recept na radost z vaření!

21.04.2014 | PR | Vizitka | KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Rádi vaříte a jídlo je pro vás příležitostí k setkávání s rodinou a přáteli? Jistě uvítáte novinku značky Knorr, která vám ulehčí práci a vylepší chuť jakéhokoliv pokrmu. Bohaté bujóny Knorr doporučuje šéfkuchař Emanuele Ridi, nejznámější český Ital.

V Čechách nesmírně oblíbený kuchař radí: „Věnujte čas raději rodině a přátelům, než zdlouhavému vyvařování. Nebojte se používat bujóny. Osobně doporučuji Bohaté bujóny Knorr, které dodají každému pokrmu tu správnou šťávu. A nejen, že dodají šmrnc, jsou malou revolucí v kuchyni: želatinový bujón nové generace je naprosto bez umělých barviv, konzervantů a bez glutamátu!” Bujóny se připravují z pečlivě vybraných přísad, které se vaří pomalu na mírném ohni. Není náhodou, že byly tyto bujóny zvoleny spotřebiteli nejlepší novinkou roku 2012. Kvarteto bohatých bujónu Knorr Hovězí, Kuřecí, Zeleninový a Na guláš zaujme ve vaší kuchyni nezastupitelné místo: obsah kalíšku snadno přidáte kdykoliv během vaření, rozpustí se díky želatinovému skupenství zcela bez obtíží. „Oblíbeným nešvarem českých kuchařek a kuchařů je bujón z receptu prostě vypustit a přidat jen vodu. Z vlastní zkušenosti mohu takovým šidilům vzkázat: existuje i jiná, kvalitní alternativa. Tento Bohatý bujón opravdu chutná jako domácí vývar,“ dodává Ital, úspěšný nejen v kuchyni. Bohatý bujón Knorr je ideální pro přípravu hlavních jídel, guláše, do rizot, tmavých omáček, k pečenému masu a samozřejmě i do polévek.

Pro inspiraci přinášíme netradiční recept Emanuela Ridiho:

Jehněčí se sýrem a vejci

4 porce

Ingredience:

* 750 g jehněčího masa
* 10 g sádla
* 100 g parmské šunky
* 1 ks cibule
* 1 dl bílého vína
* 50 g ovčího sýra
* 4 ks žloutků
* 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón Hovězí
* šťáva z 1 citronu
* mouka na obalení
* sůl
* muškátový oříšek

Postup přípravy:

► V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme cibulku nakrájenou najemno a parmskou šunku nakrájenou na nudličky.

► Jehněčí propereme pod vodou, nakrájíme na větší kostky, lehce obalíme v mouce a vhodíme do hrnce restovat. Ochutíme solí a muškátovým oříškem a po chvíli restování zalijeme bílým vínem.

► Z hovězího bujónu připravíme podle návodu vývar, kterým podlijeme jehněčí maso, přiklopíme pokličkou a necháme 2 hodiny pomalu vařit.

► Po dvou hodinách stáhneme maso z ohně. Do hrnce nastrouháme ovčí sýr, vymačkáme citrónovou šťávu, vyklepneme žloutky a dobře promícháme.

► Podáváme ozdobené Pecorinem.

Video k receptu:

Fotogalerie

712/477/3-bujon_knorr_kv5_2.jpg 373/478/3-775x435.jpg
Vytisknout

Další články z rubriky

Talentovaný Martin Škoda: Vyzkoušejte jeho recepty s masem

01.02.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

Před pěti lety vydal první kuchařku Škoda nevařit a ihned dostal přezdívku „český Jamie Oliver“. Talentovaný kuchař Martin Škoda vydal v loňském roce pokračování úspěšné prvotiny Škoda nevařit 2, kde opět přináší řadu skvělých, ale snadných receptů, který zvládne každý. A ještě se u toho skvěle pobaví.

Kate´s Cuisine: "Žádná potravina by se z jídelníčku neměla úplně vyřazovat."

28.01.2017 | Redakce | Rubrika: Vizitka

První měsíc v novém roce je měsícem předsevzetí a slibů, že se budeme více věnovat zdravému životnímu stylu a dbát na svou stravu. Blogerka Kateřina Jašková z blogu Kate´s Cuisine si pro své čtenáře přichystala v lednu veganskou výzvu. Co všechno jí veganská stravila přinesla a co jí naopak chybělo, se dozvíte v našem rozhovoru.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek? Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web