Na trošce oleje nebo rozpuštěného másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme osmažit i drobně pokrájený řapíkatý celer,... více o Tarhoňa se zeleninou
Na másle zpěníme cibulku, bobkový list a nové koření. Přidáme najemno nastrouhanou zeleninu a plátky citronu a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a... více o Vegetariánská svíčková omáčka
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Měla by zůstat pevná a nerozvařená. Slunečnicová semínka opražte na sucho v pánvi. Rukolu a rajčata nakrájejte na... více o Čočkový salát se švestkami
Na rozpálenou pánev nakrájíme rajčata, přidáme trochu vody, balzamikový ocet a pepř a restujeme do měkka. Brambory rozmačkáme mačkadlem na brambory a... více o Vegetariánský burger z tofu
Baby špenát nasekejte nadrobno, promíchejte ho se zakysanou smetanou, parmazánem a podrceným česnekem. Směs dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte... více o Portobello se špenátem
Vypocené lilky omyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Rozpálenou pánev pokapeme olivovým olejem, přidáme lilky a několik minut restujeme do změkknutí a... více o Těstoviny alla Norma
Očistěte artyčoky: odkrojte stonek, otrhejte asi dvě třetiny listů, místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem... více o Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Připravte salsu: bylinky, kapary a ančovičky nasekejte, česnek utřete a vše promíchejte se zbytkem ingrediencí. Dochuťte pepřem a uložte do ledničky.... více o Smažený artyčok se salsou a majonézou
Začněte přípravou artyčoků: malým ostrým nožíkem okrájejte stonek a postupně kolem dokola otrhejte většinu listů. Místa po odkrájených listech opět... více o Opečené artyčoky s krutony
Vejce dobře našlehejte metličkou, přidejte jogurt nebo zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Na středně rozpálené pánvi rozpusťte máslo a nalijte... více o Omeleta se žampiony a špenátem
Cibuli nakrájejte na klínky a restujte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, rajčata, tymián, sůl a pepř a pár minut poduste. Směs přendejte do... více o Jarní šakšuka
Rýži uvařte zvlášť dle návodu - Basmati stačí přibližně polovina času oproti natural a nechte vychladnout. (Já dávám vařit více rýže k jídlu a pak jí... více o Mexický rýžový salát
Máslo a sýr vyšleháme do pěny, přidáme prolisovaný česnek, a na kousky nakrájené ředkvičky a vejce, osolíme, zamícháme.... více o Ředkvičková pomazánka
Všechny suroviny rozmixujte v blenderu nebo výkonném mixéru. Mražené ovoce udělá smoothie krémové a příjemně osvěžující. Konzumujte hned po... více o Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Všechny ingredience rozmixujeme v blenderu nebo tyčovým mixérem a hned podáváme.... více o Zelené smoothie s pampeliškovými květy
Neloupanou cuketu a okapanou mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle do misky, přidáme nasekaný nebo jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně... více o Cuketové placičky (nejen) s mozzarellou
Na kousku másla si osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přidáme následně osmažit i na nudličky pokrájený řapíkatý celer. Po rozvonění... více o Bramborová / batátová krémová polévka s medvědím česnekem
Řepu oloupejte, umyjte, obalte ve slunečnicovém oleji, osolte. Každou bulvu zabalte do alobalu a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 80... více o Salát s pečenou řepou, tamarindem a wasabi
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky. V míse ho důkladně osolte, opepřete a promíchejte s povidly a dvěma lžícemi oleje. Pomozte si rukama, aby se... více o Pečené zelí s dýní
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky... více o Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Na kousku másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou velkou cibuli dosklovata, ke které následně přisypeme na nudličky pokrájenou slaninu a... více o Brokolice (květák) se sýrem a slaninou ala mozeček
Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř. Vše... více o Vajíčková pomazánka s řepou
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na... více o Brokolice / květák v sýrovém těstíčku
Brokolici nakrájet na růžičky, cizrnu opláchnout od nálevu, česnek nasekat na jemno, fazolové lusky nakrájet na kousky. V hluboké pánvi rozehřát... více o Brokolice s křupavou cizrnou
Cukety nastrouhejte a nechte pustit vodu. Přidejte vejce, mouku, polentu a umíchejte řidší těsto. Osolte ho a opepřete. Na rozehřátém oleji lžící... více o Cuketové placky
Květák rozeberte na menší růžičky. Měly by být zhruba stejně velké, aby se zelenina rovnoměrně propekla. V míse květák zalijte asi dvěma lžícemi... více o Pečený květák s kari
Na másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme krátce osmažit i na kostičky nebo hranolky pokrájenou oloupanou kedlubnu.... více o Kedlubnová omáčka s koprem
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme... více o Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené osolené a kari kořením ochucené maso. Osmažíme ze všech stran, ke konci přidáme rozvonět i... více o Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Mleté maso dáme do mísy, ochutíme kari kořením dle chuti, solí nebo sojovou omáčkou, přidáme jemně pokrájenou cibuli a vejce a dobře promícháme. Směs... více o Dýňová omáčka s mletým masem
Kotlety (mohou být i s kostí) naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce. Cibuli pokrájíme a na... více o Dušené kotlety na paprice
Karbanátky: mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, jemně nasekaný česnek, vejce, sojovou omáčku a koření dle chuti. Pokud máme koření... více o Burgery po našem
Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme... více o Mleté maso s řapíkatým celerem
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme pokrájený řapíkatý celer a pokrájenou mrkev a ještě krátce smažíme za občasného... více o Krémová polévka z řapíkatého celeru
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka nebo ji můžeme zabalit do alobalu a upéct v troubě na roštu třeba s kuřetem nebo jiným masem, které... více o Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Celer oloupeme, pokrájíme na 1 - 1,5 cm plátky a povaříme v osolené vodě na skus. Můžeme vařit i ve vodě s citronovou šťávou nebo místo soli můžeme... více o Celer smažený v kořeněné tempuře
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, protlak, nasekaná rajčata, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Vše důkladně promícháme,... více o Rajčatové šišky
Rýži (cca 150 - 200 gramů) dáme vařit do osolené vody dle návodu. Maso si pokrájíme na nudličky nebo kostičky, které osolíme a okořeníme kari kořením.... více o Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Mletá směs: na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme za stálého míchání, dokud se nám kousky masa od sebe neoddělí... více o Gnocchi se zelím a mletým masem
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova... více o Vepřové maso s celerem
Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli, do které rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit na kašičku. Přisypeme mouku a za... více o Drožďová polévka s houbami a quinoou
Na plátky pokrájený salám ještě drobně pokrájíme a v hrnci z něj necháme uvolnit tuk, který nám poslouží k osmažení zeleniny. Pokud ho bude málo,... více o Salámová česnečka se zeleninou
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo... více o Fazolová směs s mletým masem
Brambory vařené ve slupce necháme zchladit, pokrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Oloupaný celer s mrkví uvařený ve slané vodě také necháme... více o Bramborovo-celerový salát
Sušené houby namočíme v hrnku do studené vody (klidně přes noc) alespoň na dvě hodiny. Na másle s olejem si osmažíme nastrouhanou mrkev a na plátky... více o Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Vychladlé předem uvařené fazole nasypeme do mísy, přidáme drobně pokrájenou uvařenou vychladlou kořenovou zeleninu (lze použít například i směs na... více o Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou kapustu, ke které ke konci smažení přisypeme hladkou mouku a nasekaný česnek a ještě... více o Kapustovo - houbová polévka
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté... více o Adžika směs z mletého masa
Na másle s olejem osmažíme na kolečka pokrájený pórek, hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Přidat můžeme i kousek květáku... více o Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Dvě větší bílé a červené cibule pokrájíme na jemná čtvrt kolečka, která osmažíme na oleji a másle doměkka. Dáme pozor, aby nezhnědla, smažíme jen... více o Cibulová polévka podle Marušky