Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,... více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony,... více o Portobello s nivou a šunkou
Všechny ingredience na kakaové těsto smíchejte dohromady. Půlku těsta vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Opět všechny ingredience na světlou... více o Kyšková buchta s třešněmi
Očištěný chřest nakrájejte na menší kousky. Pár kousků ze špiček 3 minuty blanšírujte ve vroucí osolené vodě, pak prudce zchlaďte a odložte. Na másle... více o Chřestová polévka
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a... více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným... více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme,... více o Plněná krkovička
Droždí rozdrobte do trochu vlažného mléka a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek. Polovinu másla vyšlehejte se zbylým cukrem do pěny. Postupně... více o Dukátové buchtičky s krémem
Do mísy dáme jemně pokrájenou cibuli, šunku, nastrouhané nebo jemně pokrájené kyselé okurky a vejce, přidáme majolku nebo zakysanou smetanu (lze i půl... více o Rýžový salát / příloha
Nejprve si připravím "nádivku". Jsou jí obyčejná játra na cibulce. Tedy osmahnu cibulku, dokud nezesklovatí. Přidám jemně nakrájená drůbeží játra,... více o Maminčiny kuřecí závitky
Uzeného lososa rozmixujeme s oloupanými vařenými vejci a dáme do misky. Přidáme pomazánkové máslo, osolíme, opepříme, dobře promícháme a pak dle... více o Jednoduchá lososová pomazánka
Očištěný patizon pokrájíme na hranolky, které na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova. Po osmažení přidáme pokrájenou papriku, cuketu a... více o Patizonová směs - bezmasá
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo (lze i částečně rozpuštěné), tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou... více o Citronovo-tvarohová buchta
Na velké pánvi rozehřejte olej a 3-4 smažte nakrájenou cibuli. Pak přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa a restujte, dokud povrch kuřete nezezlátne... více o kuřecí pilaf s kari
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a... více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Nejprve si uvaříme vanilkový puding podle návodu na obale, ale s menším množstvím mléka. Až puding vychladne, zašleháme do něj tvarohy a moučkový cukr... více o Pribináček
Připravíme pudinkovou vrstvu. Z mléka, pudink. prášku a krystalového cukru uvaříme hustý krém a za občasného míchání necháme vychladnout. Vychlazená... více o Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou
1. Na kvásek smícháme 3 velké lžíce mléka se 2 lžícemi mouky, 1 lžící cukru a droždím. Zamícháme a necháme vykynout. 2. Mouku osolíme, přidáme... více o Makové koláčky
Přes noc namočenou cizrnu dáme vařit do tlakového hrnce, vaříme cca 40 min. Na pánev dáme olej, nasekanou cibulku, prolisovaný česnek a nastrouhaný... více o Cizrnová pánev
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8... více o Houstičky z domácí pekárny
Cuketu hrubě nastrouháme, když je mladá, nemusíme jí ani loupat. Na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, nastrouhaný česnek,... více o Lasagne s cuketou a slaninou
Na jemno nastrouhané zelí prosolíme a necháme asi 1 hodinu vypotit. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, přidáme zelí, přibližně lžičku... více o Flíčky se zelím
Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kypřidlem a kakao. Vše řádně promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků.... více o Kokosový dort - výborný a snadný
Na 2 lžících másla opečeme gnocchi dokřupava. Očistíme a omyjeme celer a cibulku, nakrájíme na jemné plátky. Podusíme na 2 lžících másla. Gorgonzolu... více o Gnocchi se sýrovou omáčkou
Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme... více o Plněné žampiony špenátem
Mouku smíchanou s práškem do pečiva a s práškem do perníku promícháme s cukrem, pudinkem a kakaem. Přilijeme olej a vejce rozšlehaná v mléce. Všechny... více o Perník s pudinkem - nedrobí se
Z ingrediencí na těsto si vypracujeme hladké nelepivé těsto, které si dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Pak z něj vyválíme plát, kterým vyložíme dno i... více o Tvarohový dortík
Nakrájíme housky, opražíme na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky, ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do 4-5 hrnků, max. 1... více o Hrníčkové knedlíky
Vejce a máslo vyšleháme za postupného přidávání vanilkového a moučkového cukru. K této hmotě přidáme podmáslí, mouku, kakao, sodu a prášek do pečiva.... více o Americké muffiny
Do vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu očištěných na tenší plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme a rozložíme polovinu kysaného zelí.... více o Zapékané kysané zelí
V uvedeném pořadí dáme ingedience do pekárny (sušené mléko je možno vynechat). Zapneme program Příprava těsta. Po skončení programu vytvarujeme 2... více o Bagety z pekárny
Všechny přísady na těsto vymícháme a necháme 1 hodinu odstát. Potom ho vtláčíme do formiček - košíčků a upečeme. Vyklopíme a necháme vychladnout. Na... více o Košíčky s ořechovou náplní
Na plátek zmrzlé ryby dáme rozmačkaný nebo rozetřený česnek (na jeden plátek jeden větší stroužek), okořeníme rukou podrceným tymiánem, troškou pepře... více o Skvělá ryba se zeleninou
Dresing se dá uchovat v lednici delší dobu, nejlepší je druhý den, kdy se česnek uleží. Je možné dát pouze jogurt, nebo jen majonézu, ale já mám... více o Norský dresing na zeleninové saláty
Osolené, oslazené mléko přivedeme k varu, mouku rozmícháme ve šlehačce a nalijeme do vařícího mléka. Povaříme cca 5 minut než zhoustne a nakonec... více o Rychlá koprovka bez jíšky
Vejce, cukr vyšleháme, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko, kokos, ořechy, kávu. Vlejeme do formy vytřené olejem a vysypané strouhankou.... více o Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem
Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Výše uvedené ingredience smícháme v misce a kapra do této marinády naložíme... více o Vynikající kapr
V malé míse rozmícháme kvasnice, cukr a 50 ml teplého mléka. Promícháme, až se vše rozpustí. Zakryjeme čistou utěrkou a necháme odpočnout 15 minut. Ve... více o Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Z mouky, másla, vejce, cukru, špetky soli uhněteme těsto a necháme na 30 min. odpočinout do chladna. Těsto vyválíme na vymazaný plech, pečeme asi 15... více o Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Nejdříve si připravíme brambory: buďto můžeme použít přímo hotové zamražené americké brambory, které usmažíme obvyklým způsobem, anebo si tyto... více o Pikantule
Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, přidáme olej, koření dle chuti, česnek, med, sůl a trochu kečupu.... více o Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Droždí rozdrobte do hrnku, přidejte mléko s trochou soli, v míse smíchejte mouku, cukr, bílý jogurt a vejce, vlijte vzešlé droždí a vařečkou zpracujte... více o Pražský koláč
Nejdříve si uděláme nádivky, které necháme vychladnout. Zpracujeme těsto, necháme 5 minut odpočinout. Potom rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky.... více o Nekynutý závin
Uděláme kvásek z kvasnic, trochy vlažného mléka a kostek cukru. Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, kůru, muškátový oříšek, dále kvásek, žloutky... více o Starodávné buchty
Cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do velkého hrnce. Přidáme proužky papriky, plátky rajčat, kolečka cibule, rozmačkaný česnek,... více o Cuketový kotlík
Těsto stačí na 4 šišky.... více o listové těsto
Na piškot šleháme tuk, cukr a žloutky, přidáme kakao, čokoládu, mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný bílkový sníh. Těsto... více o Dort od krtka
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.... více o Boršč
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou.... více o Koprová kulajda
Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen. Vše pokrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Maso nakrájíme na... více o Krůtí ragú s brokolicí