Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme pokrájený řapíkatý celer a pokrájenou mrkev a ještě krátce smažíme za občasného... více o Krémová polévka z řapíkatého celeru
Maso naklepejte pěstí přes mikrotenový sáček, v nejsilnějších částech trochu seřízněte a z obou stran osolte. V rendlíku rozehřejte 20 g másla,... více o Krůtí roláda plněná hříbky
Remosku můžeme vyložit pečícím papírem, na který nalijeme cca 4 lžíce oleje nebo budeme kuličky z kynutého těsta vkládat rovnou do remosky s olejem. ... více o Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem
Mouku a sůl dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme droždí, které zasypeme vanilkovým cukrem a zalijeme troškou vody. Vše v důlku... více o Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky
Namelte maso. Smíchejte ho s uvařenou rýží, vejcem, jednou hrstí nadrceného tymiánu, osolte a opepřete. Mezitím očistěte papriky od jádřinců a naplňte... více o Plněné papriky s knedlíkem
V robotu vyšlehejte změklé máslo s vejci, špetkou soli a cukrem. Přidejte tvaroh a větší část mléka. Míchejte. Postupně přidávejte mouku, ještě když... více o Knedlíky s borůvkovým žahourem
Čerstvé meruňky vypeckujte, můžete použít i kompotované, ty slijte (nálev si můžete nechat na případné doslazení). Nakrájejte je na kousky. Zázvor... více o Horké zázvorové smoothie s mrkví
Očištěnou, oloupanou rebarboru pokrájíme na plátky či kostičky. Do mísy nasypeme mouku, cukry, citronovou kůru nebo mletou skořici dle chuti, prášek... více o Bábovka s rebarborou - hrníčková
Do vroucí osolené vody s kapkou olivového oleje si dáme vařit těstoviny (necháme je vařit tak dlouho, jak píše výrobce na obale). Do misky přidáme... více o Fitness špagety s hovězím masem
Oloupanou, drobně pokrájenou cibuli osmažíme na malém množství oleje dozlatova. Přidáme pokrájené pečené kuřecí maso, klidně i s kůží a také trochu... více o Pečené kuře s rýží
Kuřecí prsa pokrájíme šikmo na menší medailonky nebo je prořízneme a uděláme z jednoho dva slabší řízky. Takto připravené maso okořeníme a osolíme dle... více o Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku
Pekingské zelí pokrájíme na slabé nudličky a rozdělíme do dvou misek. Olej dobře promícháme společně s vodou, medem, hořčicí, octem a solí a nudličky... více o Pekingské zelí se zálivkou / salát
Maso a hlívu pokrájíme na nudličky. Maso osolíme a okořeníme dle chuti, promícháme a necháme na talíři nebo v misce krátce odležet. Mezitím si můžeme... více o Hlíva s přírodním masem - minutka
Romadůr s cibulí pokrájíme nadrobno, přidáme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, hořčici, kečup, pepř a worcestr. Směs můžeme ochutit chilli a solit... více o "Tataráček" z Romadůru
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem a dle požadované hustoty přidáme řecký jogurt (alespoň 10% tuku). Pokud budeme... více o Česneková pomazánka s řeckým jogurtem
Očištěnou rebarboru nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a necháme ji pustit šťávu. Z uvedených přísad zpracujeme těsto, těsně před pečením ho... více o Rebarborový koláč s pudingem
Mouky, cukry, kypřidlo, sůl smícháme v míse. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme žloutek, rum, olej, mléko a vypracujeme... více o Jednoduchý meruňkový koláč
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme,... více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou
Brokolici vybalíme z folie omyjeme ji a uřízneme nožičku. Následně celý květ ručně rozděláme na menší růžičky u kterých také uřežeme nožičky. Dáme do... více o Brokolicová polévka bez smetany
Kuřecí srdíčka očistíme a opláchneme. Na pánev si dáme slaninu a děláme ji do té doby než pustí tuk. Poté přidáme cibuli a také i česnek, osmahneme... více o kuřecí srdíčka
Dno pekáčku pokapeme olivovým olejem, naskládáme tenčí plátky brambor, pokapeme olejem, osolíme. Na brambory naklademe plátky ryby, můžeme jemně... více o Rybí file se slaninou a uzeným sýrem
Z ingrediencí vypracovat hladké těsto, je trochu řidší a olejnaté, ale nemělo by se lepit na stěny mísy. Necháme vykynout, v polovině kynutí znovu... více o Rohlíčky s nutelou
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů si vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé,ale tak... více o Išelské koláčky
Z mouky, cukrů, mletých oříšků, másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které necháme (nejlépe přes noc) uležet v chladu. Z těsta děláme kuličky,... více o Lískové koláčky
Stehna omyjeme, okořeníme trochou soli, červenou paprikou a kmínem, (můžeme lehce posypat směsí Grilované kuře s bylinkami, nebo samotnými bylinkami).... více o Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou
Špenát rozmrazíme podle návodu na obalu a pak ho vidličkou rozmělníme. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a... více o Kuřecí kari s kokosovým mlékem
Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle - brambora,... více o Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou
Listové těsto vyválíme a vložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Uvaříme pudink dle návodu. Po zhoustnutí do něj přidáme škrob. Pudink hned po... více o Pudinkové řezy - jako žloutkové
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kousky masa (pokud máme), na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu, papriku a chvilku restujeme. Zalijeme vodou a... více o Mňam kuskus rychlovka
Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče. Musí bý buď kovový nebo skleněný a mít... více o Kachna bez práce
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pečící nádoby v pekárně. Mouky promícháme i se solí, než je vsypeme dovnitř. Peču v pekárně VEGA na program... více o Ořechový chléb II.
Cibuli nakrájet na kolečka (čím více šťávy chcete, tím více nakrájejte cibule). Vezměte nejlépe zavařovací sklenici, dá se zavřít a cibule nebude... více o Cibulová šťávička proti kašli
Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce zamícháme sníh z bílků. Těsto... více o Tvarohový makovec
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat,... více o Velikonoční perníčky - hned měkké
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do... více o Tvarohový biskupský chlebíček
Kapra rozřízneme na polovinu, očistíme, okořeníme a dáme péci kůží dolů do vymazaného pekáčku. Pečeme zhruba 15 min. při teplotě asi 180-190 °C.... více o Kapr pro paní Jarčuškovou
Žloutky, máslo a cukr utřeme. Přidáme umleté oříšky a mléko. Ušleháme sníh z bílků. Střídavě přidáváme mouku (ve které máme již zamíchaný prášek do... více o Ořechová bábovka - ideální na beránka
V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou.... více o Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Rozválíme pláty listového těta, potřeme kečupem, posypeme kořením na pizzu, poklademe salámem, nastrouaným sýrem i jinými ingrediencemi (dávala jsem... více o Slané jednohubky z listového těsta
Bůček bez kůže nakrájíme na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme nadrobno a vyškvaříme.... více o Bůčkové závitky se zelím
Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi, na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení... více o Tortilla de patatas
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím, přidám lžičku marmite, zaliji... více o Boloňské špagety po anglicku
Pampeliškové květy spaříme v 2,5 litrech vařící vody a necháme je louhovat 24 hodin. Pak vodu scedíme do 5 litrové lahve a květy vyhodíme. Svaříme 2... více o Pampeliškové víno
Změklé máslo utřeme spolu s 4 žloutky a cukrem. Přidáme tvaroh a rum. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme, až se začnou v... více o Tvarohová bábovka III.
Rozpustíme Heru a pak z ní a ostatních ingrediencí vypracujeme těsto. To nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě poklademe kopečky z půlených... více o Dunajské vlny
Zálivka se připraví zvlášt a pak se jenom přelije přes nakrájenou zeleninu.... více o Coleslaw salat
Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová... více o prejt
Těsto: utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a zabalený do fólie, jej uložíme asi na 30... více o Valentýnský dort
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme... více o Slepice na smetaně
Telecí plát opláchneme, očistíme a najemno umeleme. Maso osolíme, přidáme muškátový květ, mléko a vejce, promícháme nebo našleháme. Necháme půl hodiny... více o Telecí řízky