Cibuli pokrájíme na klínky a na sádle či oleji osmažíme jen lehce dozlatova, pak přidáme na hranolky nebo kostičky pokrájenou slaninu a dále smažíme... více o Krkovička po maďarsku
Na dno pekáče vložíme cibuli a česnek a podlijeme vodou. Kůži na koleni nakrájíme na čtverečky. Rozmícháme si koření gyros a grilovací v oleji a... více o Pečené vepřové koleno
Rozmixujeme datle a ořechy tak, aby vytvořily lepivější drobenku. Hrubší struktura je žádoucí. Směs lehce upěchujeme na dno skleniček. Na dni... více o Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem
Z másla a hladké mouky si uděláme světlou jíšku. Přidáme hrášek i s nálevem a necháme povařit. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme vodu (pokud chcete... více o Snadná a rychlá hrachová polévka
Mouku prosejte. Udělejte důlek a do něj dejte citronovou kůru, sůl, cukr, na kostky nakrájené máslo, vejce, žloutek, smetanu a rum. Uhněťte těsto.... více o Hasenöhrl (zaječí uši)
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle... více o Bramboráky pro děti
Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody a poté uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Vaříme každý druh fazolí zvlášť, aby jeden druh nebyl... více o Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný
Maslo a cokoladu rozpustime ve vodni lazni a nechame vystynout. Cela vejce vyslehame s cukrem do peny. Pridame cokoladovou penu a nakonec opatrne... více o Americké Brownies (vynikající)
Mouku nebo směs různých druhů smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do mísy přes síto. Žloutky oddělíme od bílků a ve druhé misce utřeme s cukrem a... více o Letní pokušení: Malinové muffiny
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku.... více o Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou
Pokud nám vadí střívko na uzenině, špekáčky oloupeme. Poté hluboko prořízneme, ale nedokrojíme. Špekáčky uvnitř opepříme, potřeme hořčicí (může být i... více o Hořčicoví utopenci se zelím
Vyrobit a uhmatat těsto, vložit na půl hodiny do ledničky, pak nechat asi 3 minuty v pokojové teplotě a pak vzít tubu na krém a dávat na plech. Péct... více o Esíčka
1. Omyjeme prsa, osušíme, nakrojíme na kapsu, osolíme, opepříme. 2. Kapsu vytřeme feferonkou. 3. Do kapsy vkládáme kousky broskví (velikosti dle... více o Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou
V menší misce smícháme všechny suroviny na drobenku. V míse smícháme pyré s cukrem a skořicí. Přidáme vejce a prosejeme mouku s kypřícím práškem. Vše... více o Buchta z jablečného pyré
Bublaniny jsou dobré s různými druhy drobenek. POSTUP: Máslo, cukr a vajíčka ušleháme doběla, potom přidáme zbytek surovin. Nalijeme na předem... více o Borůvková bublanina
Vyšleháme změklé máslo, cukr a citronovou kůru, dokud směs není nadýchaná a jemná (cca 5 minut). Pak přidáme mouku, pořádně promícháme. V jiné misce... více o Citronové muffiny
Všechnu zeleninu omyjeme, rajčátka - s přihlédnutím k jejich velikosti - rozpůlíme minimálně na poloviny, olivy nakrájíme na tenká kolečka, ledový... více o Salát s rukolou a olivami
Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků,... více o Tradiční sodový chléb - Soda Bread
1. Na kvásek smícháme 3 velké lžíce mléka se 2 lžícemi mouky, 1 lžící cukru a droždím. Zamícháme a necháme vykynout. 2. Mouku osolíme, přidáme... více o Makové koláčky
//Recept je podle Marie Úlehlové-Tilschové.// ---- Maso pozvolna uvařte ve vývaru doměkka (podle druhu a stáří masa to bude trvat 3/4 hodiny až hodinu... více o Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky
Do pečicí nádoby dáme pomeranče. Přidáme želírovací cukr, a nakonec přidáme pomerančovou kůru. Nádobu vrátíme zpět do pekárny. Zmáčkneme program číslo... více o Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu
Brambory opláchneme, abychom je zbavili škrobu. Osmažíme na tuku a přidáme k nim sušené houby (kdo nechce, tak nemusí). Po chvilce přidáme vodu,... více o Bramboračka naší babičky
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu, do hrnce si dáme spěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek, malinko osolíme, opepříme a... více o Rychlé fazolové lečo
Cibule oloupeme, pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Jitrnici vymačkáme ze střívka, rozmačkáme vidličkou a na rozpálené teflonové pánvi za... více o Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Oloupeme a nakrájíme brambory na plátky. Nakrájíme cibuli na kroužky + pórek. Nastrouháme si cihlu a nivu. Kuřecí maso si naložíme do marinády (dle... více o Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos, promícháme, zaklopíme a necháme... více o Zlatý kokosovo-mrkvový koláč
Na salát Caesar si nejprve připravíme dresink. V mixéru rozmixujeme ančovičky se strouhaným parmezánem a trochu vody. Když se ančovičky rozmixují,... více o Caesar salát
Očištěného králíka prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a potřeme zevnitř i navrchu rozetřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Pokud použijeme kuře,... více o Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou
Maso obereme od kostí a pokrájíme na kousky, které zamícháme s natrhaným salátem, drobně pokrájeným sýrem a slabými plátky mrkve. Vejce pokrájíme na... více o Kuřecí zbytkový salát
Listové těsto si rozdělíme na polovinu. Každou vyválíme na obdélníkový plát,který přeneseme na plech. Každý plát propícháme vidličkou,aby nám nedělal... více o Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem
Pečené vepřové maso pokrájíme na menší kousky a přidáme do pánve k osmažené cibuli na trošce oleje. Pro lepší chuť můžeme přidat i sádlový výpek s... více o Rizoto z pánve-po našem
Z obou sýrů umícháme hmotu, která se dá tvarovat do malých kuliček. Ty pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a rozdrcené kukuřičné drti - nejlépe... více o Sýrové kuličky-smažené
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme. Těsto vytlačujeme přes masový... více o Linecké banánky
Porce kuřete osolíme, dáme do pekáčku, přidáme namočené sušené houby, nakrájené (oloupané a spařené) mandle, máslo a dáme péct. Asi po půl hodině dáme... více o Kuře na pomerančích
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kousky, papriku na nudličky, posolíme, připdáme sójovou omáčku a pepř, dáme do hrnce s olejem a... více o Vepřové nudličky zase jinak
Šunkový salám nakrájíme nadrobno, tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme 2 vejce, hořčici, prolisovaný česnek, koření a strouhanku podle... více o Klatovský řízek
Do misky nastrouháme 2 natvrdo uvařené vejce, přidáme najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř tvaroh a tatarku.... více o Tvarohová pomazánka
Kýtu nakrájíme na tenké čtverečky asi 3x3 cm. Dáme-li ji před krájením na 10 minut do mrazáku, maso ztvrdne a lépe se krájí. 1/4 hrnku solamylu... více o Švei-ču-žou
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Tvaroh rozetřeme s mlékem, vejci, nadrobno nakrájenou šunkou, přidáme petrželku (lze i... více o Brambory s tvarohem
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu). Polovinu těsta rozválíme do... více o Jablkový koláč s pudinkem
Kuřecí maso nakrájíme a dáme na rozpálený olej, zmírníme a pod pokličkou necháme "zbělet", občas promícháme, přidáme jablko (oloupané, bez jadřince,... více o Kuřecí směs Indie
Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi, na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení... více o Tortilla de patatas
Uvedené suroviny 20 minut šleháme do zhoustnutí.... více o Domácí majonéza
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme. Křen nastrouháme spolu s jablkem najemno a v misce smícháme se syrovým vejcem, mírně osolíme. Touto... více o Malínský špaček od sestry Ireny
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a silně z obou stran potřeme hořčicí. Na oleji osmahneme dozlatova na kroužky nakrájenou cibuli (hodně - cibule nám... více o Falešné španělské ptáčky
Nejdříve připravujeme omáčku. Základ tvoří bešamel - rozpustíme máslo (margarín) za stálého míchání metlou přisypáváme hladkou mouku a potom pomalu za... více o Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou
Do konvice dáme víno, cukr, koření a zahřejeme k bodu varu, ale NEVAŘÍME. Potom vmícháme citronovou šťávu, víno přecedíme do předehřátých sklenic a... více o Svařené víno
Očištěné a oprané půlky kapra osušíme, naporcujeme, na každé porci prořízneme na kůži nekolik zářezů, porce potřeme pastou ze směsi bylinek a... více o Kapr pečený s bylinkami na másle
Mandarinkovou kůru nakrájíme velmi drobounce a v míse smícháme se zázvorem, kmínem a pomerančovou šťávou. Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky a... více o Hovězí maso pěti vůní
Kotlety opláchneme a osušíme. Na okrajích je nařízneme a maso částečně uvolníme od kosti. Mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a na rozpáleném... více o Zbojnické kotlety