Na trošce oleje nebo kousku másla si osmažíme směs pokrájené zeleniny, kterou máme po ruce. Může být jak čerstvá, tak i mražená: mrkev, pórek, paprika... více o Zeleninové surimi tyčinky s rýží
Červený rybíz na cedníku propláchneme, není nutné ho obírat z větviček, takže ho okapaný můžeme přesypat rovnou do hrnce s cca 200 mililitry vody, kde... více o Rybízový nepečený dort
Všechny ingredience na kakaové těsto smíchejte dohromady. Půlku těsta vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Opět všechny ingredience na světlou... více o Kyšková buchta s třešněmi
Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo vyšlehejte do pěny s cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou. Zašlehejte vejce, pak tvaroh a... více o Bezlepkový tvarohový mazanec
Kapustu nakrájejte na 1cm proužky, brambory a mrkev na kostky, cibuli nasekejte najemno. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli a rozvonět... více o Kapustová polévka s klobásou
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky... více o Houbové roštěnky
Cizrnu namočíme minimálně 24 hodin předem do vody, do které přidáme 1/2 lžičky jedlé sody (to nám pomůže trochu narušit pevnou strukturu cizrny, jinak... více o Izraelský hummus
Kuřecí prsa pokrájíme šikmo na menší medailonky nebo je prořízneme a uděláme z jednoho dva slabší řízky. Takto připravené maso okořeníme a osolíme dle... více o Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku
1 vejce, 60 g másla, 20 g cukru a 210 ml mléka promícháme a poté přidáme 200 g mouky, 20 g kakaa a 50 g nutely (nebo jiné rozpuštěné čokolády) a... více o Extra čokoládové muffiny
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte... více o Pečené brambory
Do mísy nasypeme 250 gramů mouky, přidáme čerstvě nastrouhanou citronovou kůru nebo pár kapek aroma, pokrájený změklý tuk a tvaroh. Vše propracujeme v... více o Koláčky s drobenkou
Tvaroh s tukem, citronovou kůrou a moukou (dle potřeby) vypracujeme na hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočívat v chladu. Pak na pomoučněném... více o Jablečné žabí tlamičky se skořicí
Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme zbylé ingredience, dobře promícháme a těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme v připraveném plechu. Těsto... více o Jednoduchý švestkový koláč
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, zasypeme kari kořením a odstavíme. Vychladlou rýži smícháme s kari cibulí, strouhaným... více o Kari placičky se sýrem a rýží
Na másle s olejem orestujeme nastrouhanou mrkev s celerem, kterou pak zaprášíme moukou, přidáme česnek a pokrájené maso nebo uzeninu, pokrájené... více o Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Filety okořeníme, osolíme a jemně zaprášíme moukou. Na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme filet z jedné strany dozlatova, pak otočíme a... více o Filety po italsku
Bílky našlehám hodně vidličkou nebo metličkou, opravdu hodně, do takového tekutého sněhu. Do našlehaných bílků přidám víno, škrob a sůl.... více o Těstíčko jako od vietnamců
Těsto: žloutky a cukry šleháme do husté pěny, pak přidáme tuhý sníh z bílků, mouku a jemně pomleté ořechy. Promícháme a těsto rozetřeme na klasický... více o Ořechové kostky - miniřezy
V nepřilnavé pánvi na rozehřátém másle s olejem orestujeme zprudka pokrájenou cuketu a papriku. Přidáme pokrájenou šunku a zalijeme rozšlehanými vejci... více o Cuketová omeleta
JÁTRA: Očištěná játra nakrájíme na kostičky. Dále si na kostičky nakrájíme cibuli, kterou poté dáme na rozpálený olej a počkáme až zesklovatí. Přidáme... více o Drůbeží játra se zeleninovou rýží
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“
Špenát připravíme přesně podle návodu, osolíme a opepříme. Brambory uvařené v šupce oloupeme a nastrouháme. Špenát, brambory, vejce a strouhanku... více o Bramborové placičky se špenátem
Z mouky, cukrů, tuku, žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu uležet. Druhý den z těsta... více o "Paličkové" cukroví - (nejen) linecké
Olivy nakrájíme na menší kousky, česnek prolisujeme. Lučinu (tvaroh) s tukem vymícháme do hladka. Přidáme olivy s česnekem a bylinkami, promícháme,... více o Olivová pomazánka
Mladé cukety omyjeme a nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Obojí smícháme, vymačkáme... více o Smaženky s mladými cuketami
Připravíme si kvásek a necháme asi 10min vzejít. Poté nalijeme mléko do mísy, přidáme vejce, sůl a důkladně rozšleháme, přidáme mouku, promícháme,... více o Lívance s tvarglemi
Mouku vsypeme do mísy, přidáme prášek do pečiva, cukr a promícháme. Do směsi vyklepeme vajíčka, přilijeme olej, mléko i rum a promícháme. Těstem do... více o Malinovo-jahodové muffiny
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs - chutí... více o Lasagne á la kamarádka Terka
Jogurt rozmícháme s vejci, cukrem, olejem, citr. kůrou a smícháme s moukou s kypřícím práškem (popřípadě s trochou mléka). Hladké těsto vylijeme na... více o Kyprý jablkový koláč
Mouku, cukr, máslo a žloutky zpracujeme na vláčné těsto. 1/4 těsta rozdělíme na několik kuliček a dáme do mrazáku. Ostatní těsto dáme do lednice.... více o Linecký jablkový koláč
Očištěné kuřecí maso naklepeme, osolíme a naložíme na 1/2 hodiny do marinády. Řízky pak usmažíme po obou stranách - pomaleji, měly by mít světle... více o Kuřecí řízečky - marinované
Máslo utřeme se cukrem, postupně přidáme žloutky. Poté vmícháme hladkou mouku, vanilkový cukr a rum. Těsto vyválíme na placku asi 1/2 cm a vykrajujeme... více o Hnětynky
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr,... více o Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila. Až... více o Krémová květáková polévka
Žampióny omyjeme a oloupeme. Vykrojíme nožičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené nožičky, šunku, směs osolíme, opepříme a podusíme.... více o Plněné žampióny speciál
Smícháme sypké přísady (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva), přidáme heru a vejce. Krátce promneme mezi prsty na žmolenku. Vsypeme do pekáče... více o Kakaové řezy s tvarohem a jablky
Srdíčka uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Cibuli nakrájíme najemno, na oleji usmažíme do měkka, zaprášíme... více o Srdíčka na smetaně
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do... více o Patizony zapečené s hermelínem
Zpracovat na vláčné těsto, rozdělit na polovinu a z každé půlky rozválet kruh o průměru asi 30 cm, rozdělit na osminy (trojúhelníky), na každý... více o Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata... více o Turecká pomazánka z lilku
Esíčka vysypeme na vál a válečkem je rozdrtíme na prášek. Přisypeme práškový cukr, kakao a přidáváme studenou kávu tak dlouho, až budeme moci... více o Roláda z esíček
Vejce, žloutky, cukr a máslo ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme do hladka. Pokud je těsto tužší, přidejte trochu horké vody.... více o Žluté řezy se sněhem
Uděláme kvásek z kvasnic, trochy vlažného mléka a kostek cukru. Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, kůru, muškátový oříšek, dále kvásek, žloutky... více o Starodávné buchty
Do smetany rozmícháme solamyl, žloutek a za stálého míchání ve vodní lázni vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme sekaný kopr, ochutíme solí a octem... více o Koprová omáčka expres
Mandle a vločky rozmixujeme a smícháme s moukou ,špetkou soli, skořicí a práškem do pečiva. Pak přidáme olej a med a dobře promícháme. Z těsta tvoříme... více o Celozrnné sušenky
Smícháme mouku, sůl a zalijeme mlékem ve kterém jsme rozpustili droždí a špetku cukru. Uhněteme těsto, které necháme vykynout. Z těsta tvoříme tenké... více o Rychlé langoše
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián,... více o Vynikající zapečené vepřové kotlety
Cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme tuňáka z plechovky (olej je lepší vylít). Nastrouháme vejce, přidáme všechny další ingredience a pořádně promícháme... více o Pomazánka z tuňáka
Meruňky odpeckujeme a rozkrájíme na menší dílky. Do mixovací nádoby nalijeme mléko, přidáme meruňky a cukr. Směs mixujeme při vyšších otáčkách mixéru... více o Meruňkový koktejl
Těstoviny uvaříme. Mezitím si uvaříme špenát, který ochutíme česnekem, pepřem, solí a nakonec vlijeme šlehačku. Šunku si nakrájíme na kostičky. Poté... více o Zapečené těstoviny se špenátem