• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Uzeniny & mleté maso
  • Tatarák

Recept na domácí tatarák či tatarský biftek – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na domácí tatarák či tatarský biftek – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Pro tento pokrm je podmínkou opravdu dobré maso. Používá se kvalitní vyzrálá pravá svíčková, která je nejcennějším kouskem z hovězího masa. Případně se dá použít ořech – libová část hovězí kýty.

Tento pokrm se konzumuje za syrova. Někteří se tak jeho konzumace mohou obávat. Rizika se však dají eliminovat správnou přípravou. Proto je nejlepší a správná úprava masa škrábáním špičkou nože nikoli umletím.

Pokrm se podává namíchaný nebo se sadou koření k vlastnímu dochucení. Nechybí pepř, sůl, cibulka, dijonská hořčice, kmín, mletá paprika a další. K dochucení patří i syrový vaječný žloutek. Vymíchaná směs se maže na křupavé smažené topinky. U tataráku je vždy dobré znát původ masa. Mělo by být z kvalitního a kontrolovaného chovu.

20 minut
Lososový tatarák s avokádem

Lososový tatarák s avokádem

Lososa vložte na 15 minut do mrazáku. Estragon utřete nahrubo v hmoždíři a smíchejte se lžící oleje. Šalotky nakrájejte na tenké plátky, vypeckované... více o Lososový tatarák s avokádem

10 minut
Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Salám junior nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s nastrouhaným juniorem. Přidáme zbylé ingredience a pořádně promícháme.... více o Falešný tatarák z junioru

10 minut
Tatarák z čerstvého lososa

Tatarák z čerstvého lososa

Lososa zbavíme kůže můžeme ho nožem naškrábat, nebo nakrájíme na malinkaté kousky, které ještě nožem můžete rozmáčknout. Dáme do misky. Asi půl malé... více o Tatarák z čerstvého lososa

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty obložené cibulí a rajčaty. Na... více o Falešný tatarák z uzeniny

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredienci. opepříme, osolíme a pořádně zamícháme. Podáváme klasicky na topince. Dle chuti můžete... více o Babiččin falešný tatarák

Francouzský tatarák

Francouzský tatarák

Okurky, kapary a bylinky nasekáme nadrobno. Namleté hovězí maso smícháme se všemi ingediencemi. Ochutíme olejem, solí a pepřem.... více o Francouzský tatarák

15 minut
Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Rozmixujeme na jemno nakrájenou cibuli s kečupem a worchestrovou omáčkou. Přidáme lososa, olej, kopr, citronovou šťávu a krátce cca 10 sekund... více o Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z kapra

Tatarák z kapra

Kapra bez kůže (stačí odřez), důkladně očistím od tuku semeleme na masovém strojku i s kostmi (ty se zachytí na šneku). Ve hmotě nezůstanou!!! Vše, co... více o Tatarák z kapra

Falešný tatarák

Falešný tatarák

Očištěnou zeleninu na jemno nastrouháme. Rovněž sýr. Česnek prolisujeme a cibulku nakrájíme velmi na jemno. Ořech buď najemno nasekáme nebo pomeleme.... více o Falešný tatarák

45 minut
Falešný tatarák z brambor

Falešný tatarák z brambor

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném sturhadle. Přidáme cibuli, česnek a ostatní ochucovadla, promícháme. Podáváme... více o Falešný tatarák z brambor

Tatarák 2

Tatarák 2

Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarák 2

Bramborový tatarák

Bramborový tatarák

Všechny uvedené ingredience smícháme dohromady a necháme uležet v lednici nebo ihned použijeme na topinky apod.... více o Bramborový tatarák

Další podobné recepty

60 minut
Dýňová omáčka s mletým masem

Dýňová omáčka s mletým masem

Mleté maso dáme do mísy, ochutíme kari kořením dle chuti, solí nebo sojovou omáčkou, přidáme jemně pokrájenou cibuli a vejce a dobře promícháme. Směs... více o Dýňová omáčka s mletým masem

40 minut
Burgery po našem

Burgery po našem

Karbanátky: mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, jemně nasekaný česnek, vejce, sojovou omáčku a koření dle chuti. Pokud máme koření... více o Burgery po našem

40 minut
Mleté maso s řapíkatým celerem

Mleté maso s řapíkatým celerem

Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme... více o Mleté maso s řapíkatým celerem

40 minut
Rajčatové šišky

Rajčatové šišky

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, protlak, nasekaná rajčata, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Vše důkladně promícháme,... více o Rajčatové šišky

40 minut
Gnocchi se zelím a mletým masem

Gnocchi se zelím a mletým masem

Mletá směs: na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme za stálého míchání, dokud se nám kousky masa od sebe neoddělí... více o Gnocchi se zelím a mletým masem

40 minut
Fazolová směs s mletým masem

Fazolová směs s mletým masem

Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo... více o Fazolová směs s mletým masem

40 minut
Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Na trošce rozpáleného oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso a dále smažíme. Za pomocí šťouchadla nebo vařečky, mleté... více o Adžika směs z mletého masa

60 minut
Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Mleté maso (vepřový a hovězí mix) dáme do mísy, kde ho ochutíme solí, pepřem mletou sladkou paprikou (nejlépe maďarskou) a jemně pokrájenou cibulí.... více o Čevapčiči po našem

40 minut
Ostravské karbanátky se sýrem

Ostravské karbanátky se sýrem

Mleté maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli (lze přidat i česnek nebo špetku muškátového oříšku či majoránka), na malé kostičky... více o Ostravské karbanátky se sýrem

40 minut
Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, scezené vychladlé pokrájené a spařené houby, pokrájenou slaninu a cibuli, nastrouhaný česnek, osolíme a... více o Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

50 minut
Masové koule v dýňovém pyré

Masové koule v dýňovém pyré

Mleté maso dáme do mísy, osolíme, dochutíme kari kořením (množství dle chuti), přidáme vejce, drobně pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Směs... více o Masové koule v dýňovém pyré

60 minut
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené

Plněné papriky na cuketách (lilku) -…

Pekáč nebo remosku vytřeme máslem nebo olejem. Na dno pekáče naskládáme na větší kusy pokrájenou cuketu či lilek, které posypeme kořenící směsí... více o Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené

45 minut
Bolognese (boloňské) karbanátky

Bolognese (boloňské) karbanátky

Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak či pyré, nasekaná rajčata, bylinky dle chuti a vodu (lze přidat trochu červeného... více o Bolognese (boloňské) karbanátky

90 minut
Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Nejprve si připravíme rýži a mleté maso. Remosku používáme s průměrem 30 cm +. Rýži propereme a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit dle návodu téměř... více o Kološvárské zelí z remosky

Kapustové měšce na zelenině

Kapustové měšce na zelenině

Z kapusty si opatrně odloupneme vrchní listy, které krátce spaříme v osolené vodě a poté necháme okapat. Musí jen povadnout, ale zůstat by měly pružné... více o Kapustové měšce na zelenině

80 minut
Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s mletým masem, solí, pepřem, strouhankou a vejci. Rozprostřeme na slabou vrstvu na alobal. Poklademe plátky sýra... více o Domácí plněná roláda z mletého masa

15 minut
Lososové 'kroketky'

Lososové 'kroketky'

V mixéru rozmixujte maso. Přidejte na jemno nakrájenou cibulku, vejce, worcestrovou omáčku, sůl podle chuti a parmazán a smíchejte. Na pánvi... více o Lososové 'kroketky'

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do... více o Dušené mleté maso se žampióny

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájený pórek (cibuli). Přidáme mleté maso, které smažíme za stálého míchání do té doby, než se nám... více o Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Pečená sekaná na houbách

Pečená sekaná na houbách

Mleté maso dáme do mísy, osolíme, přidáme vejce, cibuli, česnek, mlékem navlhčené nastrouhané rohlíky, koření a bylinky dle chuti a vlastních... více o Pečená sekaná na houbách

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Papriky naplníme šlehanou sekanou (nepečený polotovar čerstvý nebo rozmražený) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 dozlatova, občas otočíme.... více o Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

40 minut
Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou

Karbanátky / sekaná se zázvorem a…

Mleté maso smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem, vejcem, jemně pokrájenou cibulí a slaninou, vývarem, pepřem a solí (nebo sojovou omáčkou).... více o Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou

30 minut
Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Maso na pánvi rozdrobíme vařečkou, opepříme a zastříkneme olivovým olejem. Přidáme lístečky tymiánu a za občasného zamíchání opékáme maso dozlatova.... více o Mleté hovězí po anglicku

Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem

Žampionové karbanátky (sekaná) s…

Mleté maso dáme do mísy a přidáme jemně pokrájené nebo hrubě nastrouhané žampiony (200 gramů), pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, pepř, vejce,... více o Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Do mísy dáme mleté maso, nastrouhanou cuketu, česnek, zázvor, vejce, sojovou omáčku a opepříme. Vše dobře promícháme, pak dle chuti ještě osolíme a... více o Karbanátky s cuketou

Bylinkové karbanátky (sekaná) se sýrem a žampiony

Bylinkové karbanátky (sekaná) se…

Mleté maso v míse smícháme s nastrouhaným sýrem a nastrouhanými žampiony, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, osolíme (pozor! sýry mohou být slanější),... více o Bylinkové karbanátky (sekaná) se sýrem a žampiony

Cibulkové karbanátky (sekaná)

Cibulkové karbanátky (sekaná)

Mleté maso ochutíme námi oblíbenou kořenící směsí a solí nebo pepřem, česnekem, majoránkou. Přidáme vejce, vodu, bílou jemně nasekanou část cibulek a... více o Cibulkové karbanátky (sekaná)

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Pokrájenou slaninu osmažíme společně s cibulí dorůžova. Přidáme maso, vše promícháme a smažíme do té doby, než se nám vysmaží přebytečná šťáva z masa... více o Mleté maso se zeleninou II.

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Drobně pokrájenou slaninu (špek) s cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme mleté maso, které za občasného míchání osmažíme, osolíme, opepříme, přidáme... více o Mletá směs s fazolemi

Hrášková sekaná nebo karbanátky

Hrášková sekaná nebo karbanátky

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku (tymián), nastrouhaný česnek, pokrájenou cibuli, mléko, strouhanku a vše dobře promícháme... více o Hrášková sekaná nebo karbanátky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

52
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
39
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
38
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
37
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Uzeniny & mleté maso
  • Tatarák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact