• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Světová kuchyně
  • Česko

Česká kuchyně - tradiční recepty

Hanácké bóček

Hanácké bóček

Do bůčku uděláme kapsu, vysolíme, vypepříme, opaprikujeme a okmínujeme. Kapsu naplníme tvarůžky a uzavřeme. Bůček opět na povrchu osolíme, opepříme,... více o Hanácké bóček

Frncochaté knedlíky s chundelkou z Pojizeří

Frncochaté knedlíky s chundelkou z…

Oloupané nastrouhané brambory necháme okapat na cedníku, přidáme škrob usazený na dně nádoby, sůl, mouku, vejce a promícháme. Do vařící slané vody pak... více o Frncochaté knedlíky s chundelkou z Pojizeří

Staročeská omeleta s rajčaty

Staročeská omeleta s rajčaty

Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a přisypeme koření. Cibulku nakrájíme na drobno a společně s rajčaty osmahneme do zlatova. Přidáme šunku... více o Staročeská omeleta s rajčaty

30 minut
Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky ... více o Buřtguláš rychlovka

Staročeský štrůdl

Staročeský štrůdl

Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Když lepí, bez obav přidáme mouku. Rozdělíme na 6 dílů. Každý díl vyválíme na tenko... více o Staročeský štrůdl

"Orgasmus"

"Orgasmus"

V míse smíchejte polohrubou mouku s cukrem, jedlou sodou a špetkou soli. Ananas rozmixujte s polovinou šťávy na kaši a nalijte ji do mísy s moukou.... více o "Orgasmus"

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek. V jiné míse ušleháme vajíčko, žloutek, mléko, olej a přilijeme vše do suché směsi.... více o Rybízová bábovka

Syrniky

Syrniky

Brambory ve slupce uvaříme a necháme prochladnout. Oloupeme a spolu s tvarohem promačkáme do hmoty rukama nebo umeleme v mlýnku na maso. Do těsta... více o Syrniky

Editina myslivecká svíčková

Editina myslivecká svíčková

Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém... více o Editina myslivecká svíčková

Perník Staročeský od paní učitelky

Perník Staročeský od paní učitelky

Vše se smíchá dohromady, nechá odpočinout. Poté se těsto vyválí a vykrajují se libovolné tvary, které pomastíme žloutkem a pečeme na plechu vymazaným... více o Perník Staročeský od paní učitelky

30 minut
Kmínová polévka s bramborem

Kmínová polévka s bramborem

Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín, zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené brambory. Zalijeme vývarem. Vaříme, dokud brambory nezměknou... více o Kmínová polévka s bramborem

Hnětynky II.

Hnětynky II.

Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme 4 žloutky. Poté vmícháme hladkou i polohrubou mouku, vanilku a trochu rumu. Z těsta vyválíme plát asi 1/2 cm... více o Hnětynky II.

Buřtguláš z utopenců

Buřtguláš z utopenců

Scedíme utopence (do misky, nálev dále použijeme), ze sítka vybereme vuřty a nakrájíme je na kolečka. Tím končí veškeré přípravné práce, teď už budeme... více o Buřtguláš z utopenců

Houby ve vlastní šťávě

Houby ve vlastní šťávě

Houby umyjeme, nakrájíme a dáme dusit do hrnce, přidáme trochu oleje, sůl (nepodléváme vodou). Po podušení naskládáme do skleniček (osvědčili se 3 dcl... více o Houby ve vlastní šťávě

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Veškeré ovoce důkladně omyjeme - kromě švestek, které můžeme nechat celé, vypeckujeme a rozložíme na sušící mřížku řeznou plochou vzhůru. Náročnost je... více o Sušené meruňky, broskve, švestky!

Plzeňské roštěnky

Plzeňské roštěnky

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme a dáme do tepla. Na tuku zpěníme polovinu cibule, vrátíme roštěnky, přidáme bobkové... více o Plzeňské roštěnky

Svíčková s karamelem

Svíčková s karamelem

Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olej, pak cibuli a osmahneme do zlatova. Na cibulovém základu opečeme osolené maso, na to přidáme... více o Svíčková s karamelem

Svíčková dle babičky

Svíčková dle babičky

Maso odblaníme a omyjeme, prošpikujeme slaninou, dáme do vysokého hrnce či vysokého pekáče s pokličkou. Do kousku hadříku zabalíme nové koření, pepř,... více o Svíčková dle babičky

Moravské koláče

Moravské koláče

Odvážíme mouku, zaděláme kvásek z mléka, mouky, dvou lžiček cukru a dvou kvasnic. Do zbylé mouky přidáme tři žloutky, špetku soli, muškátový oříšek a... více o Moravské koláče

20 minut
Blesková třešňová bublanina

Blesková třešňová bublanina

Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem a postupně přidáváme také vodu... více o Blesková třešňová bublanina

Staročeské hovězí na jalovci

Staročeské hovězí na jalovci

Slaninu rozškvaříme s olejem a na ni osmažíme cibulku do zlatova. Hovězí opečeme na cibuli. Podlijeme 1/2 litrem vývaru a přidáme jemně umletý jalovec... více o Staročeské hovězí na jalovci

Skvělé buřty s cibulí

Skvělé buřty s cibulí

Utřít česnek se solí, koření rozmíchat v oleji, přidat ocet s vodou (trochu ostřejší), promíchat a nechat pěkně uležet. Už několik let jíme z masa... více o Skvělé buřty s cibulí

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Všechny suroviny na nálev, tedy vodu, ocet, cukr, sůl a koření povaříme asi 5 minut a nálev necháme vychladnout. Do čistých a suchých sklenic... více o Znojemské okurky

Magdino kuře

Magdino kuře

Na troše oleje orestujeme cibuli pokrájenou na kolečka, přidáme scezený salát a houby, na to poklademe osolené kuře a podlejeme vodou, dáme přikryté... více o Magdino kuře

20 minut
Krémeš jihoslovanský

Krémeš jihoslovanský

Bílé těsto: listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a popíchané vidličkou pečeme na opačné straně mírně vymazaného plechu. Ořechové těsto:... více o Krémeš jihoslovanský

Budějická obi zelnice

Budějická obi zelnice

Zelí nakrájíme na jemné proužky a dáme vařit do osolené vody spolu s asi půl lžičkou kmínu.(Zelí musí být ponořené). Během vaření na sádle orestujeme... více o Budějická obi zelnice

60 minut
Krušnohorská šlichta

Krušnohorská šlichta

Brambory nakrájíme na kolečka a poklademe je dno vymaštěného pekáčku. Okořeníme, přidáme cibulku nakrájenou na kolečka, dále klademe plátky uzeného... více o Krušnohorská šlichta

15 minut
Ztracený banán

Ztracený banán

Hrušky oloupeme, odjádříme a nakrájíme na malé kousky. Banány vidličkou rozmačkáme v misce, přidáme mák, hrušku a zázvor a promícháme. Podle chuti... více o Ztracený banán

Voňavé řízky

Voňavé řízky

Jde v podstatě o klasické řízky. Vtip je v tom, že do strouhanky najemno nastrouháme tvarůžky. Takže maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v... více o Voňavé řízky

Martiny

Martiny

Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a postupně je rozválíme. Každou... více o Martiny

Jihočeská kulajda

Jihočeská kulajda

Pokud máme houby zavařené dáme nejdříve vařit brambory se solí a potom přidáme houby (pokud máme houby čerstvé dáme vařit houby a potom přidáme... více o Jihočeská kulajda

Ostravská vařonka II.

Ostravská vařonka II.

Do kastrůlku dáme cukr, koření, citrónovou a pomerančovou kůru nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání zkaramelizujeme do středně hnědé barvy.... více o Ostravská vařonka II.

Opavské perníčky

Opavské perníčky

Metličkou trochu prošleháme cukr, vejce, rozpuštěnou Heru a tekutý med. Mouku prosijeme, přidáme koření a jedlou sodu, promícháme, přidáme tekutou... více o Opavské perníčky

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Z hladké mouky, mletých ořechů, moučkového cukru a nakrájeného másla rychle vypracujeme rukama hladké těsto. Uděláme z něj bochánek, zabalíme ho do... více o Vanilkové rohlíčky - rychlé

Kuře Jájina

Kuře Jájina

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky asi tak 3 cm na 1 cm. Osolíme a dáme na rozpálený olej jemně osmahnout, posypeme moukou lehce, promícháme a za... více o Kuře Jájina

45 minut
Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč s drobenkou

Těsto: smícháme všechny ingredience, těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo pečicí papír, pokladame ovocem. Drobenka: smíchat všechny... více o Borůvkový koláč s drobenkou

30 minut
Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a koření. Necháme vařit do... více o Brokolicová polévka s brambory

Pikantní nakládané buřty

Pikantní nakládané buřty

Buřty a cibuli oloupeme a nekrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ocet svaříme s vodou a pivem, přidáme sůl, cukr a koření... více o Pikantní nakládané buřty

Selská pivní polévka

Selská pivní polévka

Do hrnce dáme na kostičky nakrájený bůček a osmahneme. Pak přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a žampiony, zase osmažíme, osolíme, opepříme a zalijeme... více o Selská pivní polévka

Klouzci na smetaně

Klouzci na smetaně

Na sádle osmahneme cibuli, jen zesklovatět, přidáme klouzky, sůl, kmín a necháme vydusit pod pokličkou až na tuk. Přidáme smetanu a necháme krátce... více o Klouzci na smetaně

40 minut
Marmeláda v pekárně

Marmeláda v pekárně

Omyté, vypeckované ovoce pomeleme, nakrájíme nebo nasekáme - záleží jeké chceme mít v marmeládě kousky. Vložíme do pekárny, přidáme želírovací cukr a... více o Marmeláda v pekárně

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat. Přidáme na kostky nakrájený salám,... více o Rychlá znojemská

120 minut
Svíčková podle maminky

Svíčková podle maminky

Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření,... více o Svíčková podle maminky

Hrušky Krásná Helena

Hrušky Krásná Helena

Oloupeme hrušky, necháme však slupku asi 1 cm nad stopkou. Vykrojíme jádřinece. V ploché nádobce uvedeme do varu sirup a hrušky v něm kolmo postavíme... více o Hrušky Krásná Helena

Jahodové tiramisu po česku

Jahodové tiramisu po česku

Smícháme smetanu, jogurt, cukr. Přidáme kousky nakrájených jahod. Piškoty jednotlivě máčíme v černé kávě. Klademe je vedle sebe na dno kompotových... více o Jahodové tiramisu po česku

Švej-žu-žu po česku

Švej-žu-žu po česku

Maso nakrájíme na hrubší nudličky, smícháme se všemi ingrediencemi (kromě oleje) a necháme 2-3 dny v ledničce odležet. Pak smažíme na oleji jako... více o Švej-žu-žu po česku

Jazyková svíčková

Jazyková svíčková

Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem,novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Po uvaření vyjmeme... více o Jazyková svíčková

15 minut
Hot dog from Olomouc

Hot dog from Olomouc

Rohlíkům odkrojíme špičku, rukojetí vařečky vytvoříme otvor a vložíme do něj tyčinku obalenou v koření. Špičku rohlíku vrátíme na místo, případně... více o Hot dog from Olomouc

Valašské frgály s borůvkami

Valašské frgály s borůvkami

Do mouky a cukru se špetkou soli vlijeme mléko, do kterého jsme vmíchali droždí, žloutky, přidáme olej a vypracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém... více o Valašské frgály s borůvkami

Pohankový kuba

Pohankový kuba

Pohanku zalejeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Kroupy uvaříme dle návodu. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme předem namočené houby,... více o Pohankový kuba

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

Poslední sledované recepty

394
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
75
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
55
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
52
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…
50
Zeleninový salát s medvědím česnekem a vejci
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Světová kuchyně
  • Česko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact