Nakrájíme cibuli na drobno, slaninu na kostičky, rajčata na menší plátky. Osmažíme cibuli do zlatova, přidáme slaninu - osmažíme zhruba 5 min.,... více o Penne se slaninou
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu, do hrnce si dáme spěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek, malinko osolíme, opepříme a... více o Rychlé fazolové lečo
Cibuli si nasekáme nadrobno. Růžičkovou kapustu zbavíme svrchních zvadlých listů a omyjeme. Plec očistíme a nakrájíme na kostky. Kapustu uvaříme... více o Růžičková kapusta po indicku
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kostičky i se slupkou. Cibuli nasekáme nadrobno. Žampiony nakrájíme na plátky. Na olivovém... více o Kuskus s mletým masem
Maso pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme kari koření, přisypeme zeleninu a krátce restujeme. V hrnku si... více o Masovo-zeleninová rýže
Vepřové plátky naklepeme, strany nakrojíme, posypeme solí a kořením dle chuti a necháme alespoň hodinu odležet. Plátky pak zprudka osmažíme na... více o Houbové plátky pod sýrovou nádivkou
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které orestujeme očištěná srdíčka, přidáme papriku a protlak, krátce zarestujeme, promícháme,... více o Papriková srdíčka
Rohlík pokrájíme na drobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený česnek, bylinky dle chuti, sůl a... více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
Rohlíky drobně pokrájíme, pokapeme mlékem a necháme provlhnout. Přebytečné mléko pak vymačkáme. Oloupaná vajíčka drobně nasekáme, sýr nastrouháme,... více o Vaječné placičky se sýrem a šunkou
Cibulku nechte v kastrolu na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, slaninu a chvíli smažte. Přidejte rajčatový protlak či rajče nakrájené na kostičky a... více o Lentejas con salsa criolla (čočka na peruánský způsob)
Rybu nakrájejte na kostičky a rozložte na talíři tak, aby se jednotlivé kousky nepřekrývaly. Vše zalijte čerstvě vymačkanou šťávou z limetek. Osolte,... více o Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
1) Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. 2) Slaninu nakrájenou na malé kostičky na prudkém ohni osmahneme... více o Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Omyté brambory ve slupce povařte asi 15 minut. Slijte a nechte trochu vychladnout. Očištěné fazolky povařte 8 až 10 minut ve vroucí osolené vodě, hned... více o Jarní salát s vajíčky nahniličko
Rukolu propláchněte a osušte, odřízněte tuhé stonky a lístky nakrájejte na menší. Mango oloupejte, vyjměte pecku a dužninu nakrájejte na malé kousky.... více o Salát z rukoly a manga s pikantní zálivkou
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Očištěnou papriku nakrájejte na proužky, pórek na kolečka. Na velké pánvi rozehřejte olej a asi 10... více o Tortilla s paprikou a pórkem
Nejprve si plátky krkovice nakrájíme na malé kostičky, na sádle v pekáčku zprudka osmahneme, osolíme, okořeníme dle chuti (používám pepř, sladkou... více o Výborné rizoto
Oloupeme petržel, nakrájíme na plátky a smažíme na oleji jako hranolky. Posolíme a podáváme jako přílohu. Já většinou osuším papírovým ručníkem, aby... více o Opékaná petržel
Mouku, sůl a máslo spolu propracujte v míse na drobenku. Vlijte žloutek rozmíchaný se 3 lžícemi studené vody a vidličkou rychle spojte do těsta,... více o Torta di spinaci
V pátek dej do džberu tři litry vody teplé 37°C. Ve vodě rozdělej kvásek a přimíchej k tomu žitnou mouku, až vznikne hustá kaše. Lze přimíchat též... více o Finský žitný chléb
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se... více o Brokolicová (květáková) roláda
Kysané zelí vložíme do hrnce s horkou vodou a 10minut povaříme. Poté scedíme a necháme vychladnout. Na pánvi si zpěníme cibuli na sádle, přidáme na... více o Segedinský salát a toast s bylinkovým máslem
Semolinové těstoviny uvaříme dle návodu ve slané vodě, scedíme a necháme zchladnout. Do větší mísy dáme na drobno pokrájené okurky, cibuli, sýr,... více o Surimi salát se semolinovými těstovinami
Všechny ingredience smícháme a mažeme na pečivo,nebo podáváme jako dip k syrové zelenině.... více o Tvarohová pomazánka s kapary
Pečivo (nejlépe den staré) nakrájíme na kostičky a přelijeme vlažným mlékem. Kopřivy spaříme vařící vodou, nesekáme na malé kousky, smícháme s... více o Jarní nádivka z kopřiv
Lilek umyjeme a rozkrojíme podélně. Lžičkou nebo nožem ho celý vydlabeme, odstraníme pecky a vydlabanou část rozkrájíme na kostičky. Zapneme troubu.... více o Lilek plněný se šťouchanými bramborami
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu. Poté cuketu co nejvíc vymačkáme aby v ní bylo co nejméně vody,... více o Cuketové placičky se sýrem
Brambory předvaříme ve slupce. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vyskládáváme zapékací mísu bramborami,osolíme,opepříme. Na brambory... více o Brambory po farmářsku
Vezmeme strouhanku, smícháme ji s vejcem a dochutíme. Osmažíme na pánvi a necháme odležet. Potom si nachystáme směs s: fazole, špekáček, kečup, sýr a... více o Rohlíková placka s mňamkou
Oloupané mrkve nakrájejte na větší kousky. Zázvor a česnek oloupejte a nadrobno nasekejte. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, osmažte na ní zázvor a... více o Karotková polévka s limetkou a koriandrem
Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobno. Fenykl a mrkev omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na malé tyčinky. Připravíme si zeleninový vývar a... více o Pangasius s fenyklem a mrkví
1. Špenát nechat roztát a ochutit solí a pepřem. Lososa pokapat 2 lžícemi citronové šťávy, osolit, opepřit a nechat 10 minut v této marinádě. 2.... více o Lasagne s lososem a špenátem
Rýži si podle návodu na obalu uvaříme, mezitím si na pánvičce podusíme zeleninku na trošce oleji (!!! nezapomeňte - má to být dietní !!!). Když je... více o Dietní rýže s zeleninou nasladko
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku (já mám ráda když je trochu do hněda), přidáme pokrájenou vysočinu a necháme jí chvíli opékat. Poté přidáme... více o Lečo s brokolicí
Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (kandovanou pomerančovou a citronovou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na program ZÁKLADNÍ... více o Mazanec z domácí pekárny
Chilli papričky Jalapeno Maylon zbavíme stopky, podélně rozřízneme a odstraníme dužinu včetně semen, opláchneme a naplníme připraveným Cheddarem.... více o Jalapeno Poppers
Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji v kastrolu krátce, asi 5 minut, orestujte nakrájenou... více o Krůtí guláš s těstovinami
Mouku promíchejte s 1 lžičkou soli. Smíchejte droždí, cukr a 100 ml vlažné vody a směs přilijte k mouce. Zpracujte na hladké těsto a nechte asi 30... více o Zeleninová pizza s kozím sýrem
Hrášek propláchněte, z citronů ostrouhejte kůru, 1 citron vymačkejte. Na velké pánvi rozehřejte máslo, osmažte v něm citronovou kůru. Vmíchejte vývar... více o Těstoviny s lososem na citronu
Droždí rozdrobíme ve vlažné vodě, přidáme cukr (na vše používám třtinový), mouku a uděláme kvásek a necháme nakynout. Uvaříme brambory ve slupce,... více o Pivní chléb s cibulkou
Nejdříve si dáme vařit vodu na čínské nudle. Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata. Přidáme pokrájené kuřecí maso na... více o Čínské nudle s kuřecím masem, žampiony a kukuřicí
Těstoviny uvaříme. Najemno nakrájenou cibulku spěnime na oleji, přidáme mleté maso a necháme ho upéci. Poté vmícháme obě plechovky rajčátek a chvíli... více o Těstoviny s mletým masem a rajčátky
Droždí rozpusťte v troše vlažné vody s cukrem nebo medem a nechte asi 10 minut stát, až zpění. Pak přilijte zbylou vodu a olej, přidejte anýz, sůl a... více o Anýzový chléb z Maroka
Tuňák (v plechovce, naložený ve vodě) smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, majonézou, trochou octa nebo citronu a mletým pepřem. Salátem pokryjte... více o Tuňákový salát s jablky
Prsa si pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka, cibuli najemno. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibuli, na ní orestujeme osolené a opepřené... více o Prsa v mrkvi
Plátek masa naklepeme, osolíme, opepříme a položíme do středu pomaštěného plátu alobalu. Zeleninu očistíme a pokrájíme na středně silné hranolky.... více o Maso z alobalu s kořenovou zeleninou
Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno dáme osolené a opepřené porce ryby. Na ryby nandáme směs z nastrouhané mrkve a koleček pórku, které jsme předem... více o Zapečená ryba s přílohou
Sojové maso si připravíme dle návodu, jen do vývaru navíc přidáme rozmáčknutý česnek. Po uvaření maso necháme okapat, česnek vyndáme, maso pokapeme... více o Sojové maso se zeleninou
Maso pokrájíme na plátky, naklepeme a strany nakrojíme, aby se nekroutily při smažení. Připravené plátky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji... více o Medailonky s čínským zelím - minutka
Troubu předehřejte na 200 °C. Z uvedených surovin zpracujte těsto. Nechte asi půl hodiny v chladu. Pak rozválejte a vyložte jím kulatou formu nebo z... více o Slaný žloutkový koláč
Uděláte klasický bramborový salát tužší konzistence, aby se vám dort po sejmutí formy nerozjel. To docílíte nejlépe tím, že uvařenou kořenovou... více o Dort pro Káju