Na trošce oleje osmažíme očištěná pokrájená játra. Pak přidáme osmažit za občasného promíchání pokrájenou slaninu. Dále přidáme osmažit na plátky nebo... více o Játra (nejen) se žampiony
Rozpálíme ole v hrnci. Kuřecí maso a chilli papričku nakrájíme nadrobno a dáme dusit k oleji. Nakrájíme mrkev a pórek, přidáme k masu a posypeme... více o Ostrokyselá čínská polévka
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit pokrájenou slaninu a nakonec ještě na chvilku nastrouhaný česnek. Do směsi nasypeme... více o Dušený listový špenát na slanině
Celé kuře (můžeme i naporcovat) nebo kuřecí stehna, paličky... nasolíme a dáme do pekáče na drobně pokrájenou cibuli a pokrájené česnekové výhonky.... více o Kuře s česnekovými výhonky
Česnekové výhonky (na osobu cca 120 g) očistíme a pokrájíme na cca 1 - 1,5 cm dlouhé špalíčky, které na minimálním množství oleje společně s... více o Česnekové výhonky s rýží
Nakrájíme si zeleninu na stejně velké kousky. Jako první na talíř dávám ledový salát, kukuřici s fazolemi a poté papriku s okurkou. Myslím si, že... více o Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Protože spousta lidí by rádo zkusilo kuskus, ale neví si rady jak na něj, tak jsem vyzkoušela tento jednoduchý, ale velice chutný recept. Tak snad vám... více o Bazalkový cous cous (kuskus)
Nejdříve dáme vařit rýži. Na pánvi rozehřejeme olivový olej na středně mírný plamen (6) a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule lehce... více o Rizoto s Tyrolským špekem
1. Cukety omyjeme, odkrojíme konce a rozpůlíme podélně. Vydlabeme lžící vnitřek, aby se nám utvořilo koryto, které můžeme plnit. 2. Česnek buď... více o Zapékané cukety s kuřecím masem
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na malé kousíčky, přidáme nakrájenou šunku a orestujeme. Zalijeme smetanou a necháme projít varem,... více o Sýrová omáčka se šunkou
Špagety dáme vařit do osolené vody, podle doby uvedené na obalu. Mandle nasekáme a opražíme na másle, když jsou do zlatova, vyjmeme je z pánve. Na... více o Kuřecí na pomerančích a jablkách
Omyté papriky odstopkujeme a zbavíme semínek. Pak je naplníme směsí, kterou umícháme z vychladlé rýže, kterou jsme dle návodu na obalu uvařily ve... více o Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto... více o Bramborové noky s dušeným špenátem
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme osmažit pokrájenou uzeninu dle vlastního výběru a nakonec krátce osmažíme i nastrouhaný česnek.... více o (nejen) Ředkvičková smaženice
Cibuli zlehka osmahneme na másle. Přidáme protlak (a cukr) a necháme chvilinku společně 'bublat'. Přilijeme vodu nebo vývar, přidáme tymián, skořici a... více o Luxusní rajská omáčka
Do rozpáleného oleje vložíme cibuli, kterou si nakrájíme na kolečka. Cibuli necháme zpěnit a přidáme vepřové maso, které máme nakrájené na kostičky či... více o Vepřové na pánvi
Rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme mletou paprikou a podlijeme vařící vodou. Přidáme fazole bez nálevu, osolíme ... více o Indiánská polévka s fazolemi
1. Dát si uvařit těstoviny. Mohou být jakékoli. Dále si déme vařit vodu a nakrojíme si rajčátka. Až bude voda vařit, tak odendáme z plamene a dáme do... více o Těstoviny s rajčaty
Těstoviny uvaříme v horké vodě, fetuccini se vaří většinou kratší dobu než jiné těstoviny. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a přidáme... více o Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Pak ji zaprášíme moukou, přidáme nesekený nebo nastrouhaný česnek a za stálého míchání... více o Jednoduchá špenátová polévka se sýrem
Maso pokrájíme na plátky (medailonky), které mírně naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, poprášíme paprikou z... více o Paprikové přírodní řízky - minutka
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a dáme smažit do pánve s trochou rozpáleného oleje. Hned přidáme i pokrájenou uzeninu a na... více o Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou
Šunku se sýrem nastrouháme na hrubém struhadle do mísy (nebo pomeleme). Ochutíme solí (opatrně, sýr i šunka je slaný), pepřem, muškátovým květem,... více o Šunkovo-sýrové karbanátky
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka... více o Dušená červená řepa / zelí z řepy
Uvedené množství postačí jednomu pořádnému jedlíkovi nebo dvěma menším. Housky pokrájené na kostičky dáme do mísy, osolíme a ochutíme podle toho k... více o Houskové knedlíky - pečené
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme dozlatova. Když je cibulka zlatá, přidáme rozdrcený česnek a kari koření,... více o Hovězí na kari s česnekem
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte... více o Hamburger podle Pohlreicha
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté.... více o Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Očištěný, opláchnutý a kostí zbavený bůček nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na... více o Srbský džuveč
Opražíme kmín na sádle, přidáme papriku a nadrcený česnek, sůl a pepř. Vlijeme vodu a hodíme kostku bujonu. Přidáme pažitku a necháme vařit cca 10... více o Kmínovo-papriková polévka
Maso pokrájíme na kostky a dáme do vymazané zapékací mísy, kde je osolíme, poprášíme paprikou, přisypeme na nudličky pokrájenou očištěnou papriku (lze... více o Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené
Ještě zmražené mořské plody rozkrájíme na menší kousky, co se nám ve zmrzlém stavu podaří. Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme nakrájené... více o Těstoviny s mořskými plody
Nejprve uděláme 6 palačinek naslano (receptů je tu dost), já dělala cca z 0,5 l mléka a polohrubé mouky. Mezitím, než vychladnou, si připravíme směs... více o Zapečené palačinky s masem a zeleninou
Rajčata nakrájíme a smícháme s tuňákem a kukuřicí. Cibulku s fazolemi osmažíme na pánvi a smícháme je s rajčaty, tuňákem a kukuřicí. Uvaříme špagety a... více o Špagety s tuňákem IV.
Mleté maso dáme do mísy, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti, přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce a natrhané nebo nastrouhané... více o Jednoduchá uzenářská sekaná
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky (lze pokrájet i na medailonky), osolíme, okořeníme a na trošce oleje za občasného promíchání osmažíme... více o Masové nudličky se sýrovým přelivem
Bílý chřest oloupeme. Na polévku stačí úlomky, špičky chřestu nejsou nutné. Chřest vozím z Mělníka. Připravíme si vodu na vaření. Potřebujeme jí tolik... více o Chřestová polévka III.
Bůček umeleme, přidáme sůl, pepř a strouhaný sýr. Spojíme mlékem a necháme do druhého dne v lednici. Obalujeme jako řízek. Smažíme na rozpáleném oleji... více o Jihočeský řízek
Bůček rozřízneme na plát a hodně rozklepeme, osolíme, opepříme přidáme pálivou papriku. Poklademe šunkou přidáme čalamádu, srolujeme a pečeme do... více o Bůček Trnava
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Opečeme na tuku z obou stran a vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájený salám na nudličky a... více o Kotlety po kladensku
Mleté maso dáme do mísy, přidáme pomletou nebo jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, cuketu, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme.... více o Cuketové karbanátky (sekaná)
Plátky masa neklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, jemně osolíme, dle chuti okořeníme Tandoori kořením (záleží na druhu... více o Tandoori přírodní řízek
Na másle zpěníme najemno pokrájenou cibuli součastně se žampióny nakrájenými na plátky (cibule do sklovata a žampióny do měkka). Poté zaprášíme moukou... více o Omáčka s medvědím česnekem
Ovesné vločky namočíme do vody a necháme změknout, přidáme vejce, sůl, najemno nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou brokolici. Vytvoříme placičky,... více o Ovesné placičky s brokolicí
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme sušené houby, vodu a pohanku a vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme česnek a sůl.... více o Houbová polévka s pohankou
Acidofilní mléko smícháme s vejcem, cukrem, solí, moukou a vše vymícháme v hladké řidší těstíčko, které se nám bude dobře rozlévat po rozpálené pánvi... více o Jemné palačinky z acidofilního mléka
Mléko rozmícháme s cukrem, solí, moukou a kypřidlem na hladké hustější těstíčko, které můžeme ochutit například skořicí, kokosem, kousky pokrájeného... více o Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme oloupanou a na kostičky pokrájenou uzeninu, kterou dáme k cibuli taktéž osmažit. Přisypeme... více o Bramborový guláš s hlívou
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme pokrájené žampiony (hlívu) a dále smažíme doměkka.... více o Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Do misky dáme majolku, grilkoření a špetku chlli. Zamícháme, vložíme prsíčka a obalíme v majolkové... více o Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem