• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Zuccotto s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Zuccotto s čokoládou

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zuccotto s čokoládou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na deset kousků
    • 5
      ks vejce
    • 275
      g moučkový cukr
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 2
      dl amaretto
    • 200
      g čokoládové hoblinky
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g měkký tvaroh
    • 70
      g mandle (Sekané)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky rozmícháme se 125 g cukru, solamylem a moukou, vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut.
2
Necháme vychladnout. Z plátu vykrojíme kolo (asi 10 cm) a zbývající plát nakrájíme na pásky široké asi 5 cm. Mísu vyložíme upečeným těstem a zakapeme likérem.
3
100 g čokoládových hoblinek rozpustíme ve 100 ml smetany. Smetanu ušleháme se 150 g cukru, přimícháme mandle a tvaroh. Do jedné poloviny krému zamícháme rozpuštěnou čokoládu, do druhé hoblinky. Mísu doplníme prvním, poté druhým krémem a zakryjeme pásky.
4
Chladíme asi 3 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cannoli s čokoládou

Cannoli s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohový dort s mákem a bílou čokoládou

Tvarohový dort s mákem a bílou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lukáš | 10. 11. 2016 13:01

    Určitě je to dobré, ale Zuccotto to opravdu není, snad až na ten tvar. Náhražkami původních ingrediencí originál neudělám. Z jahod taky neupeču jablečný koláč...

  • Eva Kopalová | 9. 2. 2010 13:26

    Vyzkoušela jsem manželovi k narozeninám, byla to super lahůdka, nesehnala jsem tvaroh, tak jsem dala Lučinu a do bílého krému přidala pokrájené kompotované jahody. Opravdu mnamka. Ale po třech hodinách chlazení se to po rozkrojení rozjelo, bylo to nevzhledné. Až druhý den, když to pořádně ztuhlo to i dobře vypadalo na řezu. Takže s touhle změnou vřele doporučuji.

  • lenka S. | 26. 1. 2006 11:18

    pani Wali moc vam dekuji za radu, pomohla jste mi az recept vyzkousim, dam vedet. Diky.

  • Wali | 26. 1. 2006 00:50

    Paní Lenko,podobný recept na "florentské"zuccotto mám již delší dobu,ale ještě sem ho nezkoušela.Je tam 450ml smetany,kdy 300ml se ušlehá a přidají se 4lžičky kávy a 50g nastrouhané čokolády.Touto směsí se naplní piškotem vyložená mísa.Do středu se uhladí krém:100g másla a 120g mouč.cukru se utře a přidá se k tomu 100g rozpuštěné čokolády.Přiklopí se zbytkem piškotu a vychladí 4h v lednici.Pak se vyklopí s potře se zbytkem ušlehané smetany tj.150ml s 30g cukru krupice.Může se přidat i káva.Ale jak říkám,ještě sem to nezkoušela.

  • Lenka Samcova | 25. 1. 2006 20:20

    Chtela bych se zeptat co delat se zbytkem smetany, ktery je v receptu uveden? Je tam uvedeno 500ml a v postupu se pise jen o 100ml. Chtela bych tento recept vyzkouset, ale nemam jasno co se zbytkem smetany. Uvitam vsechny rady.

  • Jana Povolná | 24. 6. 2005 22:35

    Také bych vykrojila 2 kola a to větší bych rozkrájela jako dort na 8 -12 dílků (záleží na velikosti mísy ) a těmi bych vyložila mísu ,naplnila a menším kolem uzavřela.Po vyklopení z mísy už zbývá pouze dokrojit.

  • Mirka | 23. 6. 2005 09:11

    Já bych radši vykrojila dvě kola. jedno menší, jedno větší, vyložila tím větším misku, naplnila krémem a pak uzavřela menším kolem.

  • Bublina | 11. 3. 2005 10:09

    Já bych řekla, že když bych vyložila tu půlkulatou mísu naplnila náplní a přikryla kolečkem, tak když to obrátím je to kolečko dolen? :)))(((:

  • Pilence | 11. 3. 2005 09:06

    Jestli jsem to pochopila spravne, tak se to pripravuje do misy ve tvaru polokoule, tzn. dno, ma prumer onech 10 cm, okraje se vylozi pasky, naplni kremem, uzavre pasky a pak se to vychladi a z misy vyklopi... Takze kolecko o prumeru 10 zustane nahore a vysledny tvar je polokoule. Pile

  • Maida | 10. 3. 2005 20:23

    no, ale když udělám kolo o průměru 10 cm, tak to je velikost tak asi malého talířku pod hrnečkem. Z toho přece nemůžu udělat dort!

  • Lada Kovářová | 9. 3. 2005 13:11

    Je to přesně tak, jak píše Táňa. Upečete plát, z něj vykrojíte kolo cca 10 cm a 5 cm pásky. Tím 10 cm kolem vyložíte mísu - dno, pokapete likérem, přidáte jednu vrstvu krému s čokládou, poté druhou vrstvou krému s hoblinkami a vše ukončíte pásky - uzavřete. Necháte chladit, výborné je nakonec povrch posypat kakaem.

  • Táňa Kolářová | 9. 3. 2005 10:56

    Já bych se toho nebála, myslím, že je to docela jasné. Vykrojeným kolem se vyloží mísa, takže vznikne těstová miska, která se naplní krémem. Zbylými plátky těsta se ta miska pak uzavře tak, že po ztuhnutí vznikne kupole s krémem uvnitř.

  • Jana H. | 9. 3. 2005 08:42

    Není to dělané na způsob Charlotty? Dík za odpověď.

  • Alena | 9. 3. 2005 08:25

    Chápu že mám upečené kolo, které zmenším na na kolo o průměru 10 cm a to co zbyde okolo pak rozkrajuji na ty pásky, kterými vyložím formu (mísu?). Ale kam si mám strčit to kolo nevím .... z obrázku to moc nepoznám.

  • Maida | 8. 3. 2005 20:10

    taky nechápu. třeba kam se dá to vykrojené kolo? jakým těstem vyložíme mísu?

  • Irena | 8. 3. 2005 14:35

    Nechápu, jak to skládat a jak to má nakonec vypadat

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Čokoládové hoblinky Mandle Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Makovec V.

Makovec V.

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

13
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
12
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
11
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
9
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
9
Vánoční likér z ledových  kaštanů
Vánoční likér z ledových…

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Kar po pohřbu »ministra spojů« Hezuckého (†55): Roztočili to tak, jak to miloval!

Kar po pohřbu »ministra spojů« Hezuckého (†55): Roztočili to tak, jak to miloval!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Znojemské vepřové plátky
Znojemské vepřové plátky
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
Ztracené kuře
Ztracené kuře
Zuppa Inglese
Zuppa Inglese
Zuzančin úžasný cheesecake
Zuzančin úžasný cheesecake
Zvolna pečený celer
Zvolna pečený celer
  • Recepty.cz
  • Zuccotto s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact