• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Napište svůj komentář k receptu

Ztuhlý úsměv (oříškový krém)

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • krokant
    • 100
      g ořechy
    • 80
      g cukr
  • krém
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • 20
      ml citronová šťáva
    • 4
      žloutek
    • 1
      lžíce med
    • 1
      vanilkový cukr
  • omáčka
    • 4
      kiwi

Postup přípravy receptu

1
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu rozdrtíme. Uvaříme mléko, odstavíme a přidáme vanilkový cukr.
2
Žloutky rozšleháme s cukrem a medem, postupně za stálého míchání přilévame horké mléko a vše necháme ještě zahustit ve vodní lázni. Necháme vychladit za občasného promícháni. Poté přidáme citronovou šťávu, ořechy a ušlehanou smetanu. Všechno vlejeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme předem vyložili alobalem. Ponecháme v lednici 12 hodin
3
Krájíme na plátky a podáváme s ovocnou omáčkou (rozmixované kiwi).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Kakaová poleva/náplň/krém

Kakaová poleva/náplň/krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova | 29. 7. 2010 17:02

    R.P. ďakujem a pekný deň.

  • Radek Picek | 28. 7. 2010 22:58

    ořechy nasekat

  • Klára Keselyova | 27. 7. 2010 22:08

    ja mám otázku. Tie orechy majú byť celé, alebo mleté. Ďakujem.

  • michaela picková | 27. 7. 2010 21:14

    Delala jsem ho manzelovy a byl primo vynikajici,chce ho znova udelat opravdu doporucuji.Davame jednicku z hvezdickou.Hlavne manzel doporucuje.

  • Monika T | 22. 6. 2009 19:31

    Už mám vybratý dezert pre budúcu návštevu :)

  • Airan Novakova | 28. 5. 2006 10:36

    Marsi, to bylo protoze mi jednou krem neztuhnil, vytahla jsem ho s lednice s usmevem a pak mi pomalu usmev tuhnul...tak jsem ho supla do mrazaku a udelala z toho zmrzlinu. No, ale manzel si to nenechal pro sebe a od te doby je to "ztuhly usmev" :-) Tu zmrzlinu vrele doporucuji! Jarusko, pokud mate na chut nenechte si ji zajit:-) pani Heleno, budu moc rada jestli to vyzkousite, i jako zmzlinu:-)

  • Helena | 27. 5. 2006 09:33

    Velice nezvykle a zajimave,primi to nuti vyzkouset.Pani Airan vy nas budete mit na svedomi,temto napadum se neda neodolat.

  • Jaroslava Oumarová | 26. 5. 2006 10:34

    Jééé, to bude dobrota...Vy mě mučíte, Airan:-)))) Ještě, že jdu za chvíli na oběd:-))))))) Číst tyhle recepty na hladový žaludek je dóóóst dobrý, jak by řekly moje puberťačky:-))))))))

  • Marsí | 26. 5. 2006 09:42

    Jen jsem viděla název, bylo mi 100% jasné, že je to recept od Vás Airan.....:o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Kiwi Med Mléko Ořechy Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kanadský králík

Kanadský králík

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
21
Fishcake
Fishcake
18
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact