• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Žraločí steak s majonézovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Žraločí steak s majonézovým přelivem

autor: Elizabet
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žraločí steak s majonézovým přelivem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g mořská ryba Žralok
    • 40
      g rostlinný olej
    • 2
      ks pórek
    • 20
      g máslo
    • 4
      stroužek česnek
    • 80
      g žampiony
    • 1
      dl bílé víno
    • 100
      g majonéza
    • 1
      dl zakysaná smetana Nebo bílý jogurt
    • 1
      ks kapie
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ze žraloka nakrájíme silnější porce, případně použijeme odpovídající množství zmrazených steaků, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou stranách dozlatova. Pak maso vyjmeme, a na této štávě orestujeme na plátky nakrájené a osolené žampiony, přidáme na lupínky nakrájený česnek a nakonec na kolečka nakrájený pórek. Směs zastříkneme vínem, přidáme máslo a dodusíme.
2
Majonézu smícháme se smetanou nebo jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme trochu bílého vína a na drobné kostičky nakrájenou kapii. Porce žraloka z poloviny poklademe směsí pórku a žampionů a zčásti přelijeme majonézovou omáčkou.
3
Vhodnou přílohou jsou bramborové lupínky nebo americké brambory.
4
Jídlo je nenáročné na přípravu a kuchařské schopnosti, takže si na něj můžou toufnout i začátečníci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

žraločí steak

žraločí steak

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Steak s houbovým přelivem

Steak s houbovým přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 1. 2. 2009 13:40

    Klárika, nič mrazené sa pred prípravou nemá rozmrazovať. Žraločie mäso nechaj len 10 min povoliť a opekaj.

  • Klára Malíková | 1. 2. 2009 11:18

    musím mraženého žraloka před přípravou rozmrazit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Kapie Majonéza Máslo Mořská ryba Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Sůl Zakysaná smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
38
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Linecké košíčky
Linecké košíčky
21
Žemlovka s jablky a tvarohem
Žemlovka s jablky a…

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

  • Recepty.cz
  • Žraločí steak s majonézovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact