• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Žraločí steak s majonézovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Žraločí steak s majonézovým přelivem

autor: Elizabet
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žraločí steak s majonézovým přelivem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g mořská ryba Žralok
    • 40
      g rostlinný olej
    • 2
      ks pórek
    • 20
      g máslo
    • 4
      stroužek česnek
    • 80
      g žampiony
    • 1
      dl bílé víno
    • 100
      g majonéza
    • 1
      dl zakysaná smetana Nebo bílý jogurt
    • 1
      ks kapie
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Ze žraloka nakrájíme silnější porce, případně použijeme odpovídající množství zmrazených steaků, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou stranách dozlatova. Pak maso vyjmeme, a na této štávě orestujeme na plátky nakrájené a osolené žampiony, přidáme na lupínky nakrájený česnek a nakonec na kolečka nakrájený pórek. Směs zastříkneme vínem, přidáme máslo a dodusíme.
2
Majonézu smícháme se smetanou nebo jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme trochu bílého vína a na drobné kostičky nakrájenou kapii. Porce žraloka z poloviny poklademe směsí pórku a žampionů a zčásti přelijeme majonézovou omáčkou.
3
Vhodnou přílohou jsou bramborové lupínky nebo americké brambory.
4
Jídlo je nenáročné na přípravu a kuchařské schopnosti, takže si na něj můžou toufnout i začátečníci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

žraločí steak

žraločí steak

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Steak s houbovým přelivem

Steak s houbovým přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 1. 2. 2009 13:40

    Klárika, nič mrazené sa pred prípravou nemá rozmrazovať. Žraločie mäso nechaj len 10 min povoliť a opekaj.

  • Klára Malíková | 1. 2. 2009 11:18

    musím mraženého žraloka před přípravou rozmrazit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Kapie Majonéza Máslo Mořská ryba Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Sůl Zakysaná smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Luxus řez

Luxus řez

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Dort srdce

Dort srdce

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky -…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Babiččiny rarášky
Babiččiny rarášky

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Pikantní tajemství Brzobohatého: Strach z toalet!

Pikantní tajemství Brzobohatého: Strach z toalet!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

  • Recepty.cz
  • Žraločí steak s majonézovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact