• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Znojemské okurky
Napište svůj komentář k receptu

Znojemské okurky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Zavařte si okurky nakládačky podle tradičního receptu, který používaly už naše babičky. Okurky jsou díky němu mírně nakyslé, lehce pikantní, tak akorát nasládlé a krásně křupavé.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      kg okurky nakladačky přibližně
    • 1
      l ocet 8%
    • 3
      l voda
    • 350
      g cukr krupice
    • 170
      g sůl
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 1
      lžíce nové koření
    • 10
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks hřebíček
  • Kromě toho:
    • mrkev
    • křen
    • cibule
    • kopr čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na nálev, tedy vodu, ocet, cukr, sůl a koření povaříme asi 5 minut a nálev necháme vychladnout.

RADA: Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové

2
Do čistých a suchých sklenic naskládejte pečlivě omyté okurky a proložte je vždy 5–6 kolečky oškrábané mrkve, 1–2 malými kolečky oloupaného křenu (velká rozpulte), 3–4 plátky menší oloupané cibule a přidejte kousek kopru. Pokud máte rádi pikantnější okurky, můžete přidat do každé sklenice malou chilli papričku a 2–3 oloupané stroužky česneku.
3
Obsah sklenic zalijte zchladlým lákem a rovnoměrně do nich rozdělte koření z láku. Hrdla sklenic otřete čistým ubrouskem a sklenice zavíčkujte.

RADA: Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!

4
Naplněné sklenice naskládejte do zavařovacího hrnce a sterilujte 20 minut při teplotě 80 °C. Pozor na teplotu! Pokud bude vyšší, okurky ztratí svoji krásně zelenou barvu, zežloutnou a nebudou křupavé, ale měkké.
5
Aby okurky zůstaly pěkně křupavé a neměkly, je třeba sklenice rychle ochladit. Ještě horké je opatrně přemístěte do dřezu s trochou horké vody a postupně sem připouštějte vodu studenou tak, aby nestříkala přímo na sklenice, mohly by popraskat. Zavařené okurky nechte před konzumací pár týdnů odležet.

RADA: Nakládané okurky 3x jinak

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Okurky ve vinném octě

Okurky ve vinném octě

Sterilované okurky

Sterilované okurky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Srpen Vaření Zavařování Vegetariáni Bez lepku Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr krupice Hořčičné semínko Hřebíček Kopr Křen Mrkev Nové koření Ocet Okurky nakladačky Pepř celý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
16
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
12
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
10
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
10
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Frontman skupiny Jelen Jindra Polák: Ve 45 letech dvojnásobným dědou!

Frontman skupiny Jelen Jindra Polák: Ve 45 letech dvojnásobným dědou!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Další doporučené recepty:

Znojemská čočka
Znojemská čočka
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
Znojemské vepřové plátky
Znojemské vepřové plátky
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
Ztracené kuře
Ztracené kuře
  • Recepty.cz
  • Znojemské okurky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact