• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Znojemské okurky
Napište svůj komentář k receptu

Znojemské okurky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské okurky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Zavařte si okurky nakládačky podle tradičního receptu, který používaly už naše babičky. Okurky jsou díky němu mírně nakyslé, lehce pikantní, tak akorát nasládlé a krásně křupavé.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      kg okurky nakladačky přibližně
    • 1
      l ocet 8%
    • 3
      l voda
    • 350
      g cukr krupice
    • 170
      g sůl
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 1
      lžíce nové koření
    • 10
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks hřebíček
  • Kromě toho:
    • mrkev
    • křen
    • cibule
    • kopr čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na nálev, tedy vodu, ocet, cukr, sůl a koření povaříme asi 5 minut a nálev necháme vychladnout.

RADA: Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové

2
Do čistých a suchých sklenic naskládejte pečlivě omyté okurky a proložte je vždy 5–6 kolečky oškrábané mrkve, 1–2 malými kolečky oloupaného křenu (velká rozpulte), 3–4 plátky menší oloupané cibule a přidejte kousek kopru. Pokud máte rádi pikantnější okurky, můžete přidat do každé sklenice malou chilli papričku a 2–3 oloupané stroužky česneku.
3
Obsah sklenic zalijte zchladlým lákem a rovnoměrně do nich rozdělte koření z láku. Hrdla sklenic otřete čistým ubrouskem a sklenice zavíčkujte.

RADA: Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!

4
Naplněné sklenice naskládejte do zavařovacího hrnce a sterilujte 20 minut při teplotě 80 °C. Pozor na teplotu! Pokud bude vyšší, okurky ztratí svoji krásně zelenou barvu, zežloutnou a nebudou křupavé, ale měkké.
5
Aby okurky zůstaly pěkně křupavé a neměkly, je třeba sklenice rychle ochladit. Ještě horké je opatrně přemístěte do dřezu s trochou horké vody a postupně sem připouštějte vodu studenou tak, aby nestříkala přímo na sklenice, mohly by popraskat. Zavařené okurky nechte před konzumací pár týdnů odležet.

RADA: Nakládané okurky 3x jinak

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Okurky ve vinném octě

Okurky ve vinném octě

Sterilované okurky

Sterilované okurky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Srpen Vaření Zavařování Vegetariáni Bez lepku Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr krupice Hořčičné semínko Hřebíček Kopr Křen Mrkev Nové koření Ocet Okurky nakladačky Pepř celý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

130
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
50
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
42
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
38
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
36
Uzená kuřecí polévka
Uzená kuřecí polévka

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Znojemská čočka
Znojemská čočka
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
Znojemské vepřové plátky
Znojemské vepřové plátky
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
Ztracené kuře
Ztracené kuře
  • Recepty.cz
  • Znojemské okurky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact