• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Znojemská hovězí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Znojemská hovězí pečeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 82
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí maso
    • 60
      g slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • cibule
    • vývar
    • hladká mouka
    • nakládané okurky

Postup přípravy receptu

1
Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a v předem vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vypečenou šťávou a občas obrátíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, chvíli osmahneme, za stálého míchání ředíme vodou a dobře povaříme. Přecezenou šťávu dochutíme a ještě dobře povaříme s masem nakrájeným na plátky. Na talířích maso posypeme na plátky nebo na kostičky nakrájenou okurkou. Podáváme s brambory, rýží nebo houskovými knedlíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iw | 11. 10. 2017 21:12

    Výborné :-) Nakonec jsem do toho ještě nakrájela uvařená vajíčka, protože je máme rádi :) Ale určitě by bylo moc dobré i bez nich.

  • Laura | 6. 10. 2016 12:13

    Terqora..jdi učit do školy. Tady je to o receptech, ne diskuzní kroužek, kde si budeme dokazovat, jací jsme geniusové. Tvými i Mírovo učitelskými kecy jsme opravdu všichni ohromeni..Skus přydat račy Ňejakej sfůj recept :-P

  • Laura | 6. 10. 2016 12:13

    Terqora..jdi učit do školy. Tady je to o receptech, ne diskuzní kroužek, kde si budeme dokazovat, jací jsme geniusové. Tvými i Mírovo učitelskými kecy jsme opravdu všichni ohromeni..Skus přydat račy Ňejakej sfůj recept :-P

  • Tergora | 7. 2. 2016 10:01

    je to hovorový a tudíž nespisovný, ale hrubkama místo hrubkami není považováno za "hrubou chybu" :D to jen y/i, mně/mě a tyhle věci :-\

  • pepa | 1. 2. 2016 12:17

    hrubkama??????? to není správné hrubkami ......................................

  • Pavla | 22. 6. 2014 10:25

    V receptu nikde neni, kdy se maji pridat okurky...

  • abygail | 5. 5. 2014 03:26

    Moc dobrá klasika. Zkusil sem se zeleninou, rýží i knedlíkem a pokaždé dávám 1. Jen bych rád podotknul, že jsem upekl vepřovou pečeni na kořenovce a ze špikování vynechal slaninu (což byla chyba), místo mouky použil krajíc chleba a málo naředil vodou, což je vidět na přiložených fotografiích. Určitě to nemělo tu pravou a nezaměnitelnou chuť "pravé hovězí pečeně", ale nám to chutnalo!

  • míreš | 2. 5. 2014 17:35

    vynikající :-*

  • HelenaPa | 17. 12. 2013 11:28

    Znojemská je u nás oblíbená. Jen ten masox vynechávám.

  • Mira | 30. 11. 2013 16:12

    Je zajímavé,kolik lidí sem píše s hrubkama... :'(

  • Engeor | 28. 4. 2013 14:00

    Dušení je pro tento pokrm tak typické, že se dostalo až do názvu: Znojemská hovězí PEČENĚ!

  • Petr | 13. 2. 2013 08:31

    Slyšel si někdy o dušení v troubě?

  • pablo | 2. 2. 2013 11:26

    No to je prave ten prusvih,ze uz i profi kuchari to ojebavaji. Jak znojemska, tak svickova jsou pecene proto, ze spravne se pecou. Jenze to je holt moc prace, ze? Ona svickova se ma dokonce nakladat predrm, ale ktery profik to dela? Udelejjte si nekdy neosizenou pecenou variantu a pochopite v cem je rozdil. Kuchar, ktery mi naserviruje znojemskou peceni, kteta se nepekla by zaslouzil nasrat do ruk a nepustit k vode. :-*

  • Petr | 26. 8. 2012 12:18

    *většinou.

  • Bývalý učeň z Grand Hotelu Pupp | 5. 4. 2012 12:14

    Nevím jak vy ale věčinou se Znojemská Hovězí pečeně Dusí a né peče. Do přecezené omáčky dáme na jemno nakrájené okurky a mírně provaříme.. :-D :-D :-D

  • Peta18 | 14. 10. 2011 01:36

    Dnes jsem to zkoušela prvně a opravdu chválím a děkuji za recept :-) Vynikající O:-)

  • Liiborekk | 1. 5. 2011 18:55

    výborný recept.Dávám za 1

  • gruza.pavel
    gruza.pavel | 27. 2. 2011 13:05

    Moc dobré, recept znam u nás se vařívá hodně i v restauracích. Dnes jsme si uvařili k obědu a moc jsme si pochutnali.

  • Jindriska | 5. 11. 2010 08:56

    Kdyz je moso nechce zmeknout pridej trochu kypriciho prasku a nech 20min.varit amoso bude meke. :-[

  • recepty73
    recepty73 | 31. 10. 2010 12:32

    1*

  • recepty73
    recepty73 | 29. 10. 2010 23:05

    Tento recept tu je 2x-parkvil bez háčků a čárek :-(

  • Standa Jirásek | 9. 4. 2008 21:03

    Omáčka výborná, maso po třech hodinách ještě tuhé.

  • Ladi | 30. 1. 2008 21:08

    Rada bych se zeptala, pokud bych to chtela varit v tlakaci, jaky by byl postup? Nejdrive jen samotny maso a pak pridat zbytek nebo vsechno varit rovnou dohromady? Dekuju za radu :-)

  • david | 5. 8. 2007 12:04

    je to víborny

  • ert sdf | 5. 8. 2007 12:03

    je to kretenskej recept

  • Petr najman | 5. 8. 2007 11:47

    musím říct že to nemam ještě hotoví ale zatim to vipadá výborně PETR 11let

  • Maruš | 30. 1. 2007 17:54

    Do znojemské pečeně okurky nahrubo nastrouhám,nebo nakrájím,chvíli orestuji na troše oleje a vkládám před koncem dohotovení do štávy a nechám chvíli provařit.K tomu máme rádi houskový knedlík.

  • monika horačkova | 3. 10. 2006 21:35

    i ja mohu potvrdit ze to bylo vinikajici

  • Hanka | 11. 4. 2006 13:31

    Musím potvrdit, že to bylo velmi dobré. Jako z restaurace. Udělala jsem k tomu šťouchané brambory s mrkví a hráškem, moc jsme si pochutnali!

  • Honza Proč? | 13. 2. 2006 10:27

    Bylo to výborné a dá se říct, že se mi to i povedlo, protože si to pochvalovala celá rodina. Mňam...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí maso Nakládané okurky Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Marináda

Marináda

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

26
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
15
Čínské nudle s kuřecím masem III.
Čínské nudle s kuřecím…
14
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Ženy.cz Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

Další doporučené recepty:

Zmrzlinový pohár s griotkou
Zmrzlinový pohár s griotkou
Znamenitá bramborová polévka
Znamenitá bramborová polévka
Znojemská čočka
Znojemská čočka
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
Znojemské okurky
Znojemské okurky
Znojemské vepřové plátky
Znojemské vepřové plátky
  • Recepty.cz
  • Znojemská hovězí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact