• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
Napište svůj komentář k receptu

"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi

autor: puffisheek
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu
    • 500
      ml mléko
    • 1
      ks cibule střední
    • 4
      stroužek česnek
    • 250
      g brambory cca
    • 2
      ks vařená vejce - 3
    • 1
      lžíce ocet podle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na oleji s máslem. Přidáme nadrobno pokrájený česnek, kmín a nakrájené oloupané brambory. Trochu zasmažíme a zalijeme mlékem + zbytek vodou, přivedeme k varu a okořeníme - kmínem, solí a pepřem.
2
Až brambory změknou, přidáme fazole (bez nálevu) a vařená vejce pokrájená na kostičky. Nakonec okyselíme octem a krátce povaříme.
3
Kdo má radši hustší polévky, může zahustit moukou s vodou, ale u této polévky není třeba. Také můžeme přidat zelenou petrželku nebo kopr - podle chuti.
4
Zmrzlinová polévka se jí říká proto, že se dá jíst jak studená, tak teplá. :)
5
Mně ji vařila babička a moc jsem ji milovala!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka s divokým kořením

Bílá polévka s divokým kořením

Bílá polévka z hlívy a fazolí

Bílá polévka z hlívy a fazolí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jednadesnedivnaholka | 12. 8. 2016 15:39

    Můžeme se doma po ní utlouct :-)

  • Julie | 22. 10. 2015 14:08

    jejda to nebylo dobre :-!

  • Lucka | 21. 2. 2013 12:39

    Prave jsem ji uvarila a je senzacni! Diky za recept!

  • Anonymous | 27. 12. 2012 18:23

    dobrí, ješť kdyby tam neplavaly ty černý morčata.

  • Kuba | 7. 11. 2012 12:03

    je to víborní <3

  • puffisheek | 17. 9. 2012 18:57

    Děkuji za nahrání foto! :)

  • recepty73
    recepty73 | 10. 9. 2012 13:37

    ...vejce dávám až na talíř a kopr do polévky je výborný :-P ...

  • Janaso | 9. 9. 2012 13:47

    Vynikající polévka, určitě se k ní ještě vrátím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Fazole ve slaném nálevu Kmín Máslo Mléko Ocet Olej Pepř mletý Sůl Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Meteník

Meteník

Luxus řez

Luxus řez

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

242
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
113
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
83
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Zeleninový" pangas
"Zeleninový" pangas
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
  • Recepty.cz
  • "Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact