• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zmrzlé koláče
Napište svůj komentář k receptu

Zmrzlé koláče

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zmrzlé koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 150
      g hrubá mouka
    • 150
      g hera
    • 2
      ks vejce
    • 1
      l mléko
    • 40
      g droždí
    • 50
      g cukr
    • sůl
    • zavařenina Povidla nebo libovolné ovoce

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, cukru, trošky mouky a vlažného mléka uděláme kvásek a dáme kynout. Mezitím si na vál prosyjeme mouku, rozdrobíme máslo, přidáme špetku soli, přilijeme vzešlý kvásek a zbytek mléka s vejci. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého utvoříme bochník.
2
Ten ponoříme do hrnce se studenou vodou a dáme do chladna. Asi po 2 hodinách se bochník odlepí od dna a vyplave. Vyndáme jej, osušíme a na pomoučeném vále vypracujeme váleček, ze kterého nakrájíme kousky, podle toho, jak velké koláče chceme mít.
3
Z každého kousku uděláme bochánek, ten položíme na plech a doprostřed bochánku uděláme širší důlek, který naplníme zavařeninou, povidly nebo ovocem. Okraje pomázneme vejcem a dáme do mírně ohřáté trouby péct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlé sušenky

Zmrzlé sušenky

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karla | 30. 1. 2008 11:09

    Zkusila jsem... byly dobré, ale druhý den byly naprosto tvrdé? Nevíte, čím to mohlo být? Děkuji

  • Olympia | 17. 9. 2007 15:09

    Mňam. Ďakujem za recept. V piatok som ich upiekla. Boli vynikajúce.Na nedeľu som ich piekla opäť. Absolútne malinké(ako slovenská desaťkoruna). Vzala som ich na popoludňajšiu "garden party".Mali OBROVSKÝ úspech. Dospeých som musela brzdiť - boli vo výhode, mohli si vziať viac koláčikov naraz do ruky.

  • IVANKA | 5. 5. 2006 19:55

    DELALA JSEM A JSOU NADHERNE...STRASNE MALINKE JDOU UDELAT...KRASNE SE S TESTEM PRACUJE...VUBEC SE NETRHA,RYCHLE MI V LEDNICI VYBEHLO...SNAD ZA 45MIN...

  • Naďa | 10. 2. 2005 10:14

    Nevím,jak bych vám to popsala,ale jsou křehčí,skoro lístkují-možná je to tím,že ponořením do studené vody zastavíte kynutí.Maminka je dělala malinké, jednohubky,prostě svatební koláčky.A dost dlouho vydrží čerstvé.

  • Mirka Lukášová | 9. 2. 2005 16:20

    A chutnají tyto koláče nějak hodně odlišně od klasických kynutých?

  • Naďa | 2. 2. 2005 18:49

    Přesně tak.Jako děcka jsme říkávali,že mu (tomu těstu) musí být zima,proto zmrzlé.

  • Jana z VM | 2. 2. 2005 15:29

    Můžu se zeptat, proč zmrzlé koláče? Kvůli té sutdené vodě, co se v ní ten bochník utopí? :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hrubá mouka Mléko Sůl Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Apple crumble

Apple crumble

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Masala dal, základní recept
Masala dal, základní…
22
Domácí chleba bez hnětení
Domácí chleba bez hnětení
21
Domácí chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení
19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Zmrzlé koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact