• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Žluté krůtí pod peřinou
Napište svůj komentář k receptu

Žluté krůtí pod peřinou

autor: betuleee
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g krůtí maso
    • brambory
    • 1
      ks lilek střední
    • mražená kukuřice
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce meruňkový džem
    • 1
      lžíce olivový olej
    • kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      balení balkánský sýr
    • tymián
    • paprika - žlutá na oblohu

Postup přípravy receptu

1
Krůtí maso nakrájíme na kousky. Ve větší míse smícháme bílé (nebo růžové víno), hořčici, marmeládu, olej a asi lžíci kari. Osolíme a opepříme. Do vzniklé směsi vložíme krůtí maso a necháme alespoň hodinu uležet.
2
Lilek nakrájíme na půl centimetru tlustá kolečka. Posolíme a necháme hodinu vypotit.
3
Brambory oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Dno pekáče poklademe vrstvou brambor, osolíme, opepříme a posypeme kari. Postup opakujeme s další vrstvou brambor. Na brambory navršíme krůtí maso. Zbytek marinády z mísy slijeme do hrnku, naředíme vodou (případně dalším vínem) a používáme během pečení na podlévání.
4
Pečeme v předehřáté troubě, chvíli i bez poklice, aby maso získalo pěknou barvu. Podléváme.
5
Když je maso téměř hotové, přikryjeme ho kolečky lilku. Lilek posypeme tymiánem. Pečeme do změknutí. Pak posypeme balkánem (strouhaným, nebo nadrobeným). Balkán necháme roztéct.
6
V průběhu celého pečení dost podléváme, aby bylo jídlo šťavnaté.
7
Talíř ozdobíme žlutou paprikou, případně žlutými rajčátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák pod peřinou

Květák pod peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Žanetka2411
    Žanetka2411 | 7. 3. 2012 09:27

    O víkendu vyzkouším !!!! :-) Děkuji za inspiraci :-[

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bílé víno Brambory Hořčice plnotučná Kari Krůtí maso Lilek Meruňkový džem Mražená kukuřice Olivový olej Paprika - žlutá Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Kokosová očka

Kokosová očka

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Caesar salát

Caesar salát

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

14
Masarykovo cukroví
Masarykovo cukroví
12
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
10
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
9
Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Zapečená kuřecí prsa se…
8
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žluté  cavatappi
Žluté cavatappi
Žluté dortíčky
Žluté dortíčky
Žluté řezy se sněhem
Žluté řezy se sněhem
Žluto-oranžový ovocný salát
Žluto-oranžový ovocný salát
žraločí steak
žraločí steak
  • Recepty.cz
  • Žluté krůtí pod peřinou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact