• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žluté koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Žluté koláčky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žluté koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g máslo
    • 100
      g mleté ořechy
    • 80
      g cukr
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      vejce
  • Poleva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      žloutek větší
  • Krém
    • 200
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • hnědý rum
    • 1
      hrst strouhané ořechy + na obalení

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto na vále, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Syrová kolečka potřeme polevou a zvolna upečeme. Vychladlá kolečka slepujeme nepolevovanou stranou k sobě krémem, krémem potřeme i okraje koleček, které obalíme ve strouhaných oříšcích.
2
Poleva: utřeme žloutky s cukrem asi 8 minut.
3
Náplň: utřeme máslo s cukrem, přidáme rum a strouhané ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

Žluté krůtí pod peřinou

Žluté krůtí pod peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina S. | 3. 2. 2008 13:19

    Naprosto skvělé cukroví ... velice chutné ... a celkem bez práce ... za jedna

  • Hana Štricková | 1. 2. 2008 13:16

    Nápad s barvivem do polevy se mi zdá OK, protože tak výborné pečivo by si zasloužilo také výborně vypadat :-).

  • hanulka | 8. 1. 2008 18:36

    dělala jsem kolečka, trošku silnější a bylo to výborné cukroví. Natírala jsem normálním kulatým nožem, nebyl problém

  • Hela - | 8. 1. 2008 15:30

    Marsí, já to natírala širokou silikonovou mašlovačkou a ten problém nebyl v polevě, ale v tom, že těsto bylo slabé a ve tvaru kytiček moc nedrželo na plechu a zvedalo se za mašlovačkou, protože poleva je dost hustá. A pak byl problém ty kytičky vytvarovat znovu do kytiček, aby to nebyly zrůdičky a šlo to pak po dvou slepit.

  • Hela - | 8. 1. 2008 14:29

    No práce s kytičkami byla děsná. Ale spíš mě vadilo, že po upečení byla poleva dost nevýrazná a nebyl celkem moc vidět rozdíl mezi těmi kytičkami s polevou a bez ní. Syrové to vypadalo barevnější než upečené. Příště to zkusím nějak zvýraznit přidáním šafránu nebo žlutého barviva.

  • Marsí | 8. 1. 2008 12:42

    Helo a Haničko, já polevu nebo na skořicové hvězdičky sněhovou hmotu natírám tlustším kulatým štětcem, jaký děti používají ve škole na kreslení s vodovýma barvama. Jde to dobře od ruky, zkuste...:-)

  • Hanička | 8. 1. 2008 07:20

    Helo,obdivuji vaši variantu s kytičkami, musela to být hrozná práce s mazáním polevy.Já volila šestihranné cukroví a protože trpělivosti nemám nazbyt, poleva skončila ve tvaru kolečka.

  • Hela - | 5. 1. 2008 17:48

    Vymyslela jsem, že místo koláčků budu vykrajovat kytičky s vykrojeným středem. Krásně to vypadalo ale bylo dost pracné natírat na syrové těsto polevu. Po upečení byly křehké a po naplnění krémem do druhého dne měkké.

  • Dajdy | 28. 12. 2007 18:18

    letos je to moje nejlepší cukroví, doporučuji

  • Hanička | 28. 12. 2007 12:01

    Obnovovala jsem "vozový park" vánočního cukroví v naší rodině a zvolola jsem mimo jiné i tento druh. Výsledek je vynikající. Cukroví dostane tu čest být zařazeno i pro příští vánoce.MŇAM.

  • Anonym | 19. 1. 2007 17:53

    Pochoutka, ještě te´d se mi zbýhají sliny

  • Petra Seibertová | 19. 1. 2007 09:29

    Pekla jsem a dávám za 1***. Jedno z nejlepších ,co jsem letos pekla.

  • Tereza Jarčušková | 6. 2. 2006 07:19

    Piekla som kolieska asi 2 týždne pred Vianocami, plnila asi 4 dni pred nimi. Krásne zmäkli, boli neskutočne dobré. A určite ich budem piecť aj tohto roku, pretože majú inú chuť ako ostatné a pečivo je potom rôznorodé. Pani Vencová má pravdu, nech bude pečivo akékoľvek tvrdé, krémom krásne zvláčneje. Chyba musela byť inde.

  • Jana Tichá | 4. 2. 2006 13:12

    Hm. Tak pak jsou "padlí na hlavu" statisíce lidí žijících v panelácích a bez balkonů, když si dovolí péct cukroví. A přeberte si to jak chcete.............

  • Anonym | 4. 2. 2006 12:10

    Paní Tichá je snad logické, že nebudu peřivo uskladňovat v suchém teplém bytě, to bych byla padlá na hlavu

  • Jana Tichá | 4. 2. 2006 11:02

    Je možné, že má "anonym" v bytě příliš suchý vzduch. Pak se stane, že se cukroví nenaleží. Proto není hned nutné se do něj navážet.

  • Vlasta Vencová | 3. 2. 2006 19:56

    Anonymovi: Tento recept dělám pravidelni již několik let, mému okolí chutná a nikdy se mi nestalo, že by byly dortíky tvrdé a neproležely by se. Jsou naopak velmi křehké a při uskladňování a po slepení se mi někdy spíže rozleží až moc, tak nevím, kde se Vám stala chyba. I kdybyste nesprávně pekla a pečivo moc vysušila, tak se náplní rozhodně rozleží.

  • Naďa | 3. 2. 2006 16:37

    Tak to se mi taky nezdá,že by nezměklo.Já měla spíš opačný problém,křehoučké,jen se rozsýpaly.Možná jste se fakt,anonyme,přehlídla při odvažování ingrediencí,jinak to není možné.Další možnost je ta,že jste chtěla pohanět,aniž byste vyzkoušela!

  • Anonym | 2. 2. 2006 19:07

    To není možné, že by Vám toto cukrové nezměklo ani když jste ho naplnila krémem, to musela být nějaká chyba v přípravě, to se mi nikdy nestalo, je vynikající

  • Aja | 2. 2. 2006 19:06

    Anonyme, to jste asi nějak špatně upekl. Tenhle recept je vynikající, jsou krásně křehoučké a náplň je výrazně ochutí, no nevím každý má jinou chuť, ale já tohle cukroví považuji za jedno z nejlepších

  • Anonym | 2. 2. 2006 11:04

    dost tvrde, nezmeklo ani casem, ani kremem.

  • Alis | 5. 1. 2006 18:53

    Vynikající, zařazuji do oblínených receptů a dávám 1 s hvězdičkou

  • Tereza Jarčušková | 5. 1. 2006 11:51

    Boli vynikajúce. Odteraz ich budem piecť každé Vianoce.Za 1.

  • Alina | 21. 11. 2005 17:02

    Vynikající, všem mlsným doporučuji

  • Květa Dostálová | 7. 10. 2005 18:56

    Také dělám na Vánoce, je to naše oblíbené cukroví

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Strouhané ořechy Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

Poslední sledované recepty

95
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
44
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
41
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
36
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Žluté koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact