• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žloutkové řezy jako vánek
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové řezy jako vánek

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chystáte-li rodinnou oslavu nebo posezení s přáteli, pak vám vynikající řezy z listového těsta a lahodného žloutkového krému přijdou jistě vhod. Jsou lehké jako vánek a se stejnou lehkostí také zmizí z talířů. Rozhodně stojí za vyzkoušení.

Míša řezy

Suroviny

10 porce
    • 2
      ks listové těsto pláty
    • 500
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      lžíce škrob
    • 2
      ks bílek
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • moučkový cukr na dokončení

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozbalte, propíchejte vidličkou, dejte na plechy vyložené pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 200 °C upečte dozlatova, asi 15 minut. Pláty těsta nechte úplně vychladnout.

RADA: Základní linecké těsto

2
Do kastrolu nalijte 400 ml mléka, vsypte vanilkový a třtinový cukr a přiveďte k varu. Ve zbylém mléce rozšlehejte žloutky a škrob. Vlijte do horkého mléka a stále šlehejte dokud krém nezhoustne. Nyní kastrol odstavte.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Z bílků a krystalového cukru ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte jej do stále horkého krému. Na povrch krému přitiskněte vychladnout. potravinovou fólii a nechte Jeden plát těsta potřete žloutkovým krémem, přiklopte druhým a nechte dobře vychladit, nejlépe do druhého dne. Řezy krájejte ostrým tenkým nožem.

RADA: Šlehání sněhu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Poctivé vanilkové krémeše

Poctivé vanilkové krémeše

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Listové těsto Mléko Moučkový cukr Škrob Třtinový cukr Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Makovec

Makovec

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

17
Halali-smetanová omáčka po našem
Halali-smetanová omáčka…
17
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
16
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s…
14
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
14
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Skandál Mottlové v Itálii: Uzavření letiště, 2 tisíce eur pokuta

Skandál Mottlové v Itálii: Uzavření letiště, 2 tisíce eur pokuta

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Žloutková fantazie
Žloutková fantazie
Žloutková polévka s pivem
Žloutková polévka s pivem
Žloutkové penízky
Žloutkové penízky
Žluté  cavatappi
Žluté cavatappi
Žluté dortíčky
Žluté dortíčky
Žluté krůtí pod peřinou
Žluté krůtí pod peřinou
  • Recepty.cz
  • Žloutkové řezy jako vánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact