• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žloutkové cukroví strojkové
Napište svůj komentář k receptu

Žloutkové cukroví strojkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žloutkové cukroví strojkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 420
      g hladká mouka
    • 280
      g hera nebo máslo
    • 140
      g cukr mletý
    • 4
      ks žloutek vařené

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, necháme odpočinout v lednici asi hodinu, potom tvoříme přes mlýnek různé tvary, kolečka, rohlíčky, tyčinky, které do poloviny máčíme po vychladnutí v čokoládě.
2
S těstem se velice dobře pracuje, pečeme na pečícím papíče.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové tyčinky - strojkové cukroví

Kokosové tyčinky - strojkové cukroví

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • fanta | 1. 12. 2016 15:48

    Žloutové neznám...několikrát opakovaná chyba neopravena ...?

  • Olga . | 8. 12. 2008 19:40

    Stejných výsledků dosáhnete i s klasickým Lineckým těstem 3:2:1 :-) Pokud "autoři"už to neprovedou sami, je fajn mít receptury odvíjející se od obvyklého balení másla (nemusíte vážit, dělit, nemáte zbytky). V tomto připadku tedy 375:250:125 + 3vařené žloutky, nebo 2syrové, nebo 1vejce (syrové :o)

  • Ňulinka - | 8. 12. 2008 18:28

    Dělala jsem už vloni,jen jsem zapomněla napsat hodnocení a komentář.Tak to dělám teď,měla jsem recept v oblíbených,dnes udělala těsto a jelikož nestíhám,peču zítra.Vynikající,dobře se s těstem pracuje,je měkkoučké a fajn chutná.Jasná 1*.

  • Věrka | 5. 12. 2007 11:30

    Ty žloutky musí být vařené?

  • Anonym | 27. 11. 2007 07:52

    No tak to prožeňte rukama místo strojkem.Nebo vyválet a vykrájet.Je to přeci linecké těsto.:-)PS

  • Jana Remková | 26. 11. 2007 21:05

    Nevím,s pudinkem to nemám vyzkoušené,ale opravdu je to moc dobré těsto.Holky do toho!Jana

  • Zdenka Matušková | 26. 11. 2007 19:08

    Marsí, klídek, já mám nástavec a mlýnek nemám. Hodlám si ho od někoho vypůjčit, ale ještě nevím od koho....

  • Marsí | 26. 11. 2007 13:58

    No tak to se můžu jít bodnout, páč nástavec mám jiný a mlýnek taky....:-(

  • Anonym | 26. 11. 2007 13:02

    Co kdybych tam přidala pudinkový prášek?

  • Anna Č. | 26. 11. 2007 11:43

    Je to výborné těsto.V literatuře je uvedené jako Těsto z Lince.Dávám za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Poslední sledované recepty

31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
25
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
17
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Žloutkové cukroví strojkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact