• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Živánská po česku
Napište svůj komentář k receptu

Živánská po česku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Živánská po česku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (Krkovička, plecko, bůček, kuřecí - od všeho kousek)
    • 1
      ks brambory Větší (nemusí se loupat, pořádně opláchnout) na plátky
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks rajče Menší
    • 1
      plátek slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • cibule Na plátky
    • žampiony (Nebo čerstvé hříbky)
    • koření Jak kdo má rád a jaké má (kdo má rád ostřejší tak něco malinko pálivého)

Postup přípravy receptu

1
//**Vše naložíme večer:**// smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové. Necháme v alobalu a dáme na talíř. Dělám to i jako špíz - před podáváním posypu strouhanýn sýrem - na talíř přidám cibulky, kukuřici, hořčici, okurku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Živánská

Živánská

Živáňská jehla

Živáňská jehla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tlustej bůček | 31. 7. 2007 19:26

    mňam

  • Bandy Bandy | 25. 6. 2007 15:14

    Živáňskou já dělám takto:Libovolné maso nakrájím na plátky velikosti dlaně mého vnuka. (nejlépe se mi osvědčila kombinace vepřové s kuřecím, ale jde to i se zvěřinou nebo jehněčím.) Plátky osolím a skládám do nerezové nádoby.Prokládám je bobkovým listem, celým kořením, celým pepřem a jalovcem. Plnou nádobu zaliju červeným vínem. Čím lepší víno, tím lepší výsledek. Já upřednostňuji Vavřinec. Vše odložím do chladu a ráno začne alchymie. Na tlustou (10x10 mm) špejli napichuji střídavě maso, kolečka cibule a plátky špeku.. Vše zaroluji do alobalu v několika vrstvách a zatočím do kornoutu jeden konec. Zdrhého konce přiliji směs vína (použitého k marinování), ocet a olej v poměru 1:1:1. Uzavřu i druhou stranu a dám péct. Jestli správně topím, asi po 40 minutách si balíček "odfoukne". A od té doby ještě 45 minut. Pak jern sundat, rozbalit a ... Dobrou chuť.

  • Jana | 11. 9. 2006 13:19

    Jedla jsem něco podobného,je to lahůdka.Peklo se to v troubě asi 30-45 min.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Koření Paprika Pepř mletý Rajče Slanina Sůl Vepřové maso Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

99
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
56
Bramborovo-květáková kaše
Bramborovo-květáková kaše
49
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
42
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
38
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Živánská po česku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact