• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Živánská po česku
Napište svůj komentář k receptu

Živánská po česku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Živánská po česku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (Krkovička, plecko, bůček, kuřecí - od všeho kousek)
    • 1
      ks brambory Větší (nemusí se loupat, pořádně opláchnout) na plátky
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks rajče Menší
    • 1
      plátek slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • cibule Na plátky
    • žampiony (Nebo čerstvé hříbky)
    • koření Jak kdo má rád a jaké má (kdo má rád ostřejší tak něco malinko pálivého)

Postup přípravy receptu

1
//**Vše naložíme večer:**// smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové. Necháme v alobalu a dáme na talíř. Dělám to i jako špíz - před podáváním posypu strouhanýn sýrem - na talíř přidám cibulky, kukuřici, hořčici, okurku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Živánská

Živánská

Živáňská jehla

Živáňská jehla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tlustej bůček | 31. 7. 2007 19:26

    mňam

  • Bandy Bandy | 25. 6. 2007 15:14

    Živáňskou já dělám takto:Libovolné maso nakrájím na plátky velikosti dlaně mého vnuka. (nejlépe se mi osvědčila kombinace vepřové s kuřecím, ale jde to i se zvěřinou nebo jehněčím.) Plátky osolím a skládám do nerezové nádoby.Prokládám je bobkovým listem, celým kořením, celým pepřem a jalovcem. Plnou nádobu zaliju červeným vínem. Čím lepší víno, tím lepší výsledek. Já upřednostňuji Vavřinec. Vše odložím do chladu a ráno začne alchymie. Na tlustou (10x10 mm) špejli napichuji střídavě maso, kolečka cibule a plátky špeku.. Vše zaroluji do alobalu v několika vrstvách a zatočím do kornoutu jeden konec. Zdrhého konce přiliji směs vína (použitého k marinování), ocet a olej v poměru 1:1:1. Uzavřu i druhou stranu a dám péct. Jestli správně topím, asi po 40 minutách si balíček "odfoukne". A od té doby ještě 45 minut. Pak jern sundat, rozbalit a ... Dobrou chuť.

  • Jana | 11. 9. 2006 13:19

    Jedla jsem něco podobného,je to lahůdka.Peklo se to v troubě asi 30-45 min.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Koření Paprika Pepř mletý Rajče Slanina Sůl Vepřové maso Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Švestková povidla
Švestková povidla
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
22
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
21
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Eva Decastelo (46) řádí v Texasu: Bombice ve vlnách!

Eva Decastelo (46) řádí v Texasu: Bombice ve vlnách!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Živánská po česku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact