• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Živánská
Napište svůj komentář k receptu

Živánská

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Živánská
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • 150
      g slanina
    • 2
      ks klobása 2 nožičky
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
    • zeleninové lečo malé
    • mletá paprika
    • kmín
    • vegeta
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • petrželová nať
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme, okořeníme paprikou, vegetou, majoránkou, kmínem, pepřem a petrželovou natí. Přidáme trochu oleje a promícháme.
2
Připravenou směs vysypeme do pekáče a podlijeme trochou vody. Přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Živáňská jehla

Živáňská jehla

Živánská po česku

Živánská po česku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Koudys | 27. 2. 2015 11:59

    Dobré, ale příště bych dala určitě víc brambor.

  • lenka | 25. 7. 2014 16:06

    Díky za vynikající recept,je to mňamka.

  • vapetkovi | 26. 11. 2010 07:40

    Včera jsme měli k večeři. a super skvělí. dávám 1. a do oblíbených. díky za recept :-)

  • Eliška liška | 27. 5. 2010 16:15

    Vyzkoušela jsem - nevím, co je "živánská", ale jako jídlo je to skvělé. Rychlá a poměrně snadná příprava, nezašpiním pomalu žádné nádobí a doma se po tom muž mohl utlouct. Jen doporučuji těm, kteří mají ve zvyku odkrývat a dopékat v troubě pro krustičku, aby to nedělali, přijdete o šťavnatost :)Děkuji za podařený recept.

  • onen | 14. 1. 2008 10:24

    prave proto, ze taky pochazim z vychodniho slovenska, jsem si dovolil k receptu neco poznamenat. jinak jeho prikladne literarni zpracovani je v knize od luda zubka - jar adely ostroluckej. kniha popisuje dobu za zivota ludevita stura.

  • Marta Krublová | 11. 1. 2008 12:05

    Recept jsem dostala od kamarádky z východního Slovenska a moc nám všem doma chutná.

  • Tereza J. | 9. 1. 2008 10:52

    Musí súhlasiť s onen, živánka sa robí ozaj inak, ale ako jedlo to môže byť dobré.

  • onen | 9. 1. 2008 10:00

    hm, hm... k " živánské " to ma hodně daleko => platky z několika druhů masa - i skopové, špek, cibule ( může být i klobása a zelená paprika ), na potírání víno nebo pivo a peče se na rožni v pergamenu, nebo v nejhorším případě na špejli a v alobale v troubě. Tohle vzdáleně připomína francouzské brambory.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Klobása Kmín Kořenová zelenina Majoránka Mletá paprika Olej Pepř mletý Petrželová nať Slanina Sůl Vegeta Vepřové maso Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Kuře na soli

Kuře na soli

Makové koblížky

Makové koblížky

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

133
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
84
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
51
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
47
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
47
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Žitno-špaldový perník
Žitno-špaldový perník
Žitný chléb III.
Žitný chléb III.
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Živáňská jehla
Živáňská jehla
Žloutková fantazie
Žloutková fantazie
Žloutková polévka s pivem
Žloutková polévka s pivem
  • Recepty.cz
  • Živánská
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact