• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Živáň ala Alenka
Napište svůj komentář k receptu

Živáň ala Alenka

autor: Mucík
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Živáň ala Alenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg vepřové maso kýta, krkovice, plecko - dle chuti /může být 1 druh či promíchané
    • 500
      g anglická slanina
    • 500
      g cibule
    • 1
      lžička pepř celý mletý
    • 1
      lžička paprika - sladká mletý
    • 2
      lžička sůl
    • 4
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1,50
      dl rostlinný olej
    • 3
      dl červené víno

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme marinádu. Olej smícháme s hořčicí, kořením, solí a na kousky polámanými bobkovými listy. Maso nakrájíme na plátky, ty jenom trochu naklepeme a nakrájíme na čtverce o velikosti cca 3-4 cm. Potom maso vložíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Pořádně promícháme. Dáme do ledničky na cca 10 hodin. Na stejně velké plátky nakrájíme cibuli i slaninu.
2
Do pekáče na husu skládáme postupně - vždy kousek masa, kousek cibule, kousek slaniny a toto pořadí pořád opakujeme, skládáme do dlouhých řad - do pekáče se vejdou 3 dlouhé řady. Maso prostě "nacpeme" všude, kde se dá - i s cibulí a slaninou. Zbytek nálevu nalejeme na maso v pekáči. Masa, slaniny a cibule by mělo být tolik, aby byl pekáč úplně plný, bez mezer. Všechnu tuto nádheru zalijeme červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem, nebo alobalem a pečeme při 150 °C. Asi půl hodiny před dopečením maso odkryjeme a dopečeme. Celková doba pečení by měla být co nejdelší. Já to peču 3,5-4 hodiny. Nepodlévám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí hranolky ala McDonald

Domácí hranolky ala McDonald

Čočková polévka ala Romana

Čočková polévka ala Romana

Krůtí řízky ála saltimbocca

Krůtí řízky ála saltimbocca

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pan Vařečka | 30. 11. 2007 18:46

    jistě... pivem

  • Květa | 18. 9. 2007 19:37

    Zní to báječně, jen nemusím ve vaření víno. Stačí i malá kapka a už mi to nevoní a nechutná. Lze to zalít i něčím jiným?

  • Mucule | 9. 3. 2007 17:44

    Mohu doporučit obyčejný chleba. Potom ta šťávička a v ní namočený chlebíček... no blaho!!!

  • Jana Kutačová | 8. 2. 2007 08:41

    Já osobně bych to viděla na vařený nebo pečený brambor.Ono by se dalo ke konci toho pečení,přidat plech s brambory nakrájenými na kolečka nebo čtvrtky a nechat je upéct a vytáhnout zároveň s připravenou"živáňskou" .o)

  • Andrea Navrátilová | 7. 2. 2007 19:22

    Ráda recept vyzkouším,ale máme rádi přílohyporadíte co dobrého k tomu?

  • Anka | 22. 1. 2007 10:37

    Vynikajúce, mala som hostí - fajnšmekrov, všetkým to veťmi chutilo

  • jana | 29. 5. 2006 12:14

    vynikající i na studeno - pokud ovšem zbude...super, díky za recept.

  • Gabriela Houšková | 4. 5. 2006 13:46

    v neděli jsme byli u ségry (taky Alena), která tento recept vyzkoušela. Bylo to skvělé, masíčko výborně ochucené a měkoučké. K tomu udělala omáčku z jogurtu a zakysané smetany s koprem a pažitkou. Super, dávám 1*

  • Eva Budková | 11. 4. 2006 11:00

    Recept jsem vyzkoušela, všem doma moc chutnalo :-) Dávám za 1. Opravdu výborný.

  • PETR | 7. 4. 2006 13:16

    To stojí za vyskoušení.

  • Anonym | 20. 3. 2006 14:34

    no to bych si dala říct, vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červené víno Cibule Hořčice plnotučná Paprika - sladká Pepř celý Rostlinný olej Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kokosky II.

Kokosky II.

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

19
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
13
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
12
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
10
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
10
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

  • Recepty.cz
  • Živáň ala Alenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact