• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Živáň ala Alenka
Napište svůj komentář k receptu

Živáň ala Alenka

autor: Mucík
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Živáň ala Alenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg vepřové maso kýta, krkovice, plecko - dle chuti /může být 1 druh či promíchané
    • 500
      g anglická slanina
    • 500
      g cibule
    • 1
      lžička pepř celý mletý
    • 1
      lžička paprika - sladká mletý
    • 2
      lžička sůl
    • 4
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1,50
      dl rostlinný olej
    • 3
      dl červené víno

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme marinádu. Olej smícháme s hořčicí, kořením, solí a na kousky polámanými bobkovými listy. Maso nakrájíme na plátky, ty jenom trochu naklepeme a nakrájíme na čtverce o velikosti cca 3-4 cm. Potom maso vložíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Pořádně promícháme. Dáme do ledničky na cca 10 hodin. Na stejně velké plátky nakrájíme cibuli i slaninu.
2
Do pekáče na husu skládáme postupně - vždy kousek masa, kousek cibule, kousek slaniny a toto pořadí pořád opakujeme, skládáme do dlouhých řad - do pekáče se vejdou 3 dlouhé řady. Maso prostě "nacpeme" všude, kde se dá - i s cibulí a slaninou. Zbytek nálevu nalejeme na maso v pekáči. Masa, slaniny a cibule by mělo být tolik, aby byl pekáč úplně plný, bez mezer. Všechnu tuto nádheru zalijeme červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem, nebo alobalem a pečeme při 150 °C. Asi půl hodiny před dopečením maso odkryjeme a dopečeme. Celková doba pečení by měla být co nejdelší. Já to peču 3,5-4 hodiny. Nepodlévám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čočková polévka ala Romana

Čočková polévka ala Romana

Domácí hranolky ala McDonald

Domácí hranolky ala McDonald

Krůtí řízky ála saltimbocca

Krůtí řízky ála saltimbocca

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pan Vařečka | 30. 11. 2007 18:46

    jistě... pivem

  • Květa | 18. 9. 2007 19:37

    Zní to báječně, jen nemusím ve vaření víno. Stačí i malá kapka a už mi to nevoní a nechutná. Lze to zalít i něčím jiným?

  • Mucule | 9. 3. 2007 17:44

    Mohu doporučit obyčejný chleba. Potom ta šťávička a v ní namočený chlebíček... no blaho!!!

  • Jana Kutačová | 8. 2. 2007 08:41

    Já osobně bych to viděla na vařený nebo pečený brambor.Ono by se dalo ke konci toho pečení,přidat plech s brambory nakrájenými na kolečka nebo čtvrtky a nechat je upéct a vytáhnout zároveň s připravenou"živáňskou" .o)

  • Andrea Navrátilová | 7. 2. 2007 19:22

    Ráda recept vyzkouším,ale máme rádi přílohyporadíte co dobrého k tomu?

  • Anka | 22. 1. 2007 10:37

    Vynikajúce, mala som hostí - fajnšmekrov, všetkým to veťmi chutilo

  • jana | 29. 5. 2006 12:14

    vynikající i na studeno - pokud ovšem zbude...super, díky za recept.

  • Gabriela Houšková | 4. 5. 2006 13:46

    v neděli jsme byli u ségry (taky Alena), která tento recept vyzkoušela. Bylo to skvělé, masíčko výborně ochucené a měkoučké. K tomu udělala omáčku z jogurtu a zakysané smetany s koprem a pažitkou. Super, dávám 1*

  • Eva Budková | 11. 4. 2006 11:00

    Recept jsem vyzkoušela, všem doma moc chutnalo :-) Dávám za 1. Opravdu výborný.

  • PETR | 7. 4. 2006 13:16

    To stojí za vyskoušení.

  • Anonym | 20. 3. 2006 14:34

    no to bych si dala říct, vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červené víno Cibule Hořčice plnotučná Paprika - sladká Pepř celý Rostlinný olej Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

91
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
61
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
37
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
24
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Živáň ala Alenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact