• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zingara
Napište svůj komentář k receptu

Zingara

autor: fpazdera
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zingara
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      plátek vepřová krkovice silnější - libová bez kosti, nejlépe ze zadní poloviny šálu
    • 300
      g šunka vepřová - nakrájená
    • 300
      g uzené maso vcelku - libové
    • 300
      g žampiony
    • 700
      g kečup - jemný 500-700
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 3
      česnek
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • jíška
    • olej
    • 2
      dl bílé víno 1-1.5

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme uzené maso na kostičky, šunku na flíčky, žampiony na plátky (nebo již krájené z konservy). Silné pláty (asi 2-3 cm) vepřové krkovice po okrajích nařízneme, rozklepeme, ev. vzhledem k velikosti rozpůlíme. Osolíme, opepříme, jednu stranu lehce pokmínujeme, druhou potřeme jemně rozetřeným česnekem, necháme alespoň hodinu odležet. Na hluboké pánvi poté plátky krkovice osmažíme po obou stranách, čímž se celá kuchyň naplní neodolatelnou vůní a všichni se chodí ptát, co vaříte. Všechny osmažené plátky masa naskládáme hned do tlakového hrnce. Pánev odložíme stranou, nemyjeme! Do tlakového hrnce přidáme na špetku nože cayenského pepře, asi půl kostičky hovězího vývaru, cca 1-1,5 dcl bílého vína, doplníme vodou nebo vývarem a vaříme (dusíme) pod tlakem do změknutí masa - tedy dle zvoleného tlaku a kvality masa asi 12-15 minut (pozor, nerozvařit!). Mezitím do pánve přidáme maličko oleje a kostičky uzeného masa - smažíme, pak přidáme nakrájené žampiony - smažíme, přidáme šunku - smažíme. Po chvíli celou směs zalijeme kečupem, přidáme střik bílého vína, maličko rozetřeného česneku jen pro vůni, a s malým množstvím jíšky prohřejeme za občasného míchání do zhoustnutí. Konsistenci korigujeme ev. trochou vody - směs by neměla být "suchá". Mezitím v tlakovém hrnci změkly "Zingary", vyndáme je opatrně z hrnce, šťávu provaříme, zredukujeme, dochutíme a zahustíme trochou jíšky. Do vzniklé řidší omáčky vrátíme maso k prohřátí.
2
Jako příloha se nejlépe hodí brambory, které zalijeme omáčkou a hned vedle navrstvíme horkou směs z pánve.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 30. 12. 2013 06:37

    zajimavé ale náročnější

  • Iveta Janatová | 10. 8. 2008 00:04

    Souhlasím s Janou ,také jsem dělala oběd z tlakáče a bylo to vynikající.Je to zajímavý recept.

  • Jana Remková | 6. 8. 2008 13:21

    Něco hodně podobného,snad bez toho uzeného jsem dělala z těchto receptů,Byla to myslím krkovička a na ni se naskládaly brambory,jmenovalo se to snad oběd z tlakáče?Bylo to vynikající a tady to vzhledem k přidanému uzenému masíčku,musí být super.Škoda jen,že člověk nemá kdy vyzkoušet úplně všechno z těchto receptů,ale dám si to do oblíbených a věřím,že brzy i na to příjde řada.Zatím děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cayenský pepř Česnek Hovězí vývar Jíška Kečup - jemný Mletý kmín Olej Pepř mletý Sůl Šunka Uzené maso Vepřová krkovice Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Hummus II.

Hummus II.

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

330
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
132
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
86
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
74
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Cuketa v sýrové omáčce
Cuketa v sýrové omáčce

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Jirešová o setkání s medvědem v Rumunsku: Šla jsem za ním jako blbec!

Jirešová o setkání s medvědem v Rumunsku: Šla jsem za ním jako blbec!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

  • Recepty.cz
  • Zingara
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact