• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zingara
Napište svůj komentář k receptu

Zingara

autor: fpazdera
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zingara
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      plátek vepřová krkovice silnější - libová bez kosti, nejlépe ze zadní poloviny šálu
    • 300
      g šunka vepřová - nakrájená
    • 300
      g uzené maso vcelku - libové
    • 300
      g žampiony
    • 700
      g kečup - jemný 500-700
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 3
      česnek
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • jíška
    • olej
    • 2
      dl bílé víno 1-1.5

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme uzené maso na kostičky, šunku na flíčky, žampiony na plátky (nebo již krájené z konservy). Silné pláty (asi 2-3 cm) vepřové krkovice po okrajích nařízneme, rozklepeme, ev. vzhledem k velikosti rozpůlíme. Osolíme, opepříme, jednu stranu lehce pokmínujeme, druhou potřeme jemně rozetřeným česnekem, necháme alespoň hodinu odležet. Na hluboké pánvi poté plátky krkovice osmažíme po obou stranách, čímž se celá kuchyň naplní neodolatelnou vůní a všichni se chodí ptát, co vaříte. Všechny osmažené plátky masa naskládáme hned do tlakového hrnce. Pánev odložíme stranou, nemyjeme! Do tlakového hrnce přidáme na špetku nože cayenského pepře, asi půl kostičky hovězího vývaru, cca 1-1,5 dcl bílého vína, doplníme vodou nebo vývarem a vaříme (dusíme) pod tlakem do změknutí masa - tedy dle zvoleného tlaku a kvality masa asi 12-15 minut (pozor, nerozvařit!). Mezitím do pánve přidáme maličko oleje a kostičky uzeného masa - smažíme, pak přidáme nakrájené žampiony - smažíme, přidáme šunku - smažíme. Po chvíli celou směs zalijeme kečupem, přidáme střik bílého vína, maličko rozetřeného česneku jen pro vůni, a s malým množstvím jíšky prohřejeme za občasného míchání do zhoustnutí. Konsistenci korigujeme ev. trochou vody - směs by neměla být "suchá". Mezitím v tlakovém hrnci změkly "Zingary", vyndáme je opatrně z hrnce, šťávu provaříme, zredukujeme, dochutíme a zahustíme trochou jíšky. Do vzniklé řidší omáčky vrátíme maso k prohřátí.
2
Jako příloha se nejlépe hodí brambory, které zalijeme omáčkou a hned vedle navrstvíme horkou směs z pánve.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 30. 12. 2013 06:37

    zajimavé ale náročnější

  • Iveta Janatová | 10. 8. 2008 00:04

    Souhlasím s Janou ,také jsem dělala oběd z tlakáče a bylo to vynikající.Je to zajímavý recept.

  • Jana Remková | 6. 8. 2008 13:21

    Něco hodně podobného,snad bez toho uzeného jsem dělala z těchto receptů,Byla to myslím krkovička a na ni se naskládaly brambory,jmenovalo se to snad oběd z tlakáče?Bylo to vynikající a tady to vzhledem k přidanému uzenému masíčku,musí být super.Škoda jen,že člověk nemá kdy vyzkoušet úplně všechno z těchto receptů,ale dám si to do oblíbených a věřím,že brzy i na to příjde řada.Zatím děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cayenský pepř Česnek Hovězí vývar Jíška Kečup - jemný Mletý kmín Olej Pepř mletý Sůl Šunka Uzené maso Vepřová krkovice Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Kokosky II.

Kokosky II.

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

165
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
149
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
110
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
95
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
41
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Zingara
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact