• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zimní polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Zimní polévka II.

autor: Zdenča
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zimní polévka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg uzené kosti
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      šálek hrách půlený
    • 0,25
      ks kapusta
    • 3
      ks brambory 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • nové koření

Postup přípravy receptu

1
Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce a po půl hodině vypneme a přidáme 1 šálek půleného hrachu a 4 kuličky nového koření a vaříme dalších 20 minut. Do dalšího hrnce dáme nakrájenou cibuli a na oleji ji orestujeme, přidáme 1 lžičku vegety a na kolečka nakrájenou mrkev i nakrájenou kapustu. Vše chvíli orestujeme a podlijeme 3/4 litrem vody. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a opepříme a necháme vše vařit, až nám brambory změknou. Z tlakového hrnce slijeme vývar přes cedník do hrnce s polévkou, kde se vařily brambory a vyndám
2
Tato polévka je hustá a podává se s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Zimní salát

Zimní salát

Ovocný salát pro zimní večery

Ovocný salát pro zimní večery

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenča | 19. 12. 2007 22:25

    Tuto polévku jsem kdysi vyčetla v jednom časopise a moc nám zachutnala. Máme ji rádi stejně jako zelňačku,boršč a podobně husté polévky.Množství surovin do této polévky si může každý upravit podle sebe.

  • Lusinda | 19. 12. 2007 07:50

    Zdenčo anonyma ignorujte.Já např. trochu vývaru z uzených kostí přidávám i do křenové omáčky a ta chuť..:o)

  • Tereza J. | 19. 12. 2007 07:20

    Zdenča, dobrá polievka z údeného je v zime na nezaplatenie. Na váš spôsob som nerobila, ale hrach máme radi, takže určite uvarím. Poznámky anonymov si nevšímajte. Nemá to zmysel.

  • Anonym | 18. 12. 2007 23:21

    Uzenou polívku ZÁSADNĚ NEVAŘÍM - kromě toho, že mi nechnutná, je taky karcinogenní.Chuť fazolové, čočkové, nebo jakékoliv jiné luštěninové polévky nejvíce zlepšíte vařením s česnekem, cibulí, celerem a petrželí, po uvaření přidáním trochy mléka a zelené natě. Pokud chcete zahustit, část odeberte a umixujte a po umixování vraťte zpět do polévky, výsledná chuť je tiísíckrát lepší než patlání jíšky do polívky.

  • Zdenča | 18. 12. 2007 20:35

    Je poznat,že jste výborný kuchař a máte vše v malíčku.Jen by mě osobně zajímalo z čeho připravujete uzenou polévku ?A popřípadě jak se dá vylepšit chuť fazolové a nebo čočkové polévky ?

  • Anonym | 17. 12. 2007 00:24

    Uzené kosti.... No uvařit je a obrat, to ještě jo, ale tu vodu z nich ZÁSADNĚ vylévám do záchoda.

  • Michal | 16. 12. 2007 16:25

    Anonyme, kdo umí ten umí a kdo neumí, alespoň si suše pšoukne v komentáři. Tak dobrou chuť.

  • Anonym | 14. 12. 2007 14:03

    jéžiš, tohle by mi chutnalo!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hrách Kapusta Mrkev Nové koření Pepř mletý Sůl Uzené kosti Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Frittata

Frittata

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

184
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
102
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
102
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
82
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
78
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Zimní polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact