• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zimní polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Zimní polévka II.

autor: Zdenča
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zimní polévka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg uzené kosti
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      šálek hrách půlený
    • 0,25
      ks kapusta
    • 3
      ks brambory 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • nové koření

Postup přípravy receptu

1
Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce a po půl hodině vypneme a přidáme 1 šálek půleného hrachu a 4 kuličky nového koření a vaříme dalších 20 minut. Do dalšího hrnce dáme nakrájenou cibuli a na oleji ji orestujeme, přidáme 1 lžičku vegety a na kolečka nakrájenou mrkev i nakrájenou kapustu. Vše chvíli orestujeme a podlijeme 3/4 litrem vody. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a opepříme a necháme vše vařit, až nám brambory změknou. Z tlakového hrnce slijeme vývar přes cedník do hrnce s polévkou, kde se vařily brambory a vyndám
2
Tato polévka je hustá a podává se s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Zimní salát

Zimní salát

Ovocný salát pro zimní večery

Ovocný salát pro zimní večery

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenča | 19. 12. 2007 22:25

    Tuto polévku jsem kdysi vyčetla v jednom časopise a moc nám zachutnala. Máme ji rádi stejně jako zelňačku,boršč a podobně husté polévky.Množství surovin do této polévky si může každý upravit podle sebe.

  • Lusinda | 19. 12. 2007 07:50

    Zdenčo anonyma ignorujte.Já např. trochu vývaru z uzených kostí přidávám i do křenové omáčky a ta chuť..:o)

  • Tereza J. | 19. 12. 2007 07:20

    Zdenča, dobrá polievka z údeného je v zime na nezaplatenie. Na váš spôsob som nerobila, ale hrach máme radi, takže určite uvarím. Poznámky anonymov si nevšímajte. Nemá to zmysel.

  • Anonym | 18. 12. 2007 23:21

    Uzenou polívku ZÁSADNĚ NEVAŘÍM - kromě toho, že mi nechnutná, je taky karcinogenní.Chuť fazolové, čočkové, nebo jakékoliv jiné luštěninové polévky nejvíce zlepšíte vařením s česnekem, cibulí, celerem a petrželí, po uvaření přidáním trochy mléka a zelené natě. Pokud chcete zahustit, část odeberte a umixujte a po umixování vraťte zpět do polévky, výsledná chuť je tiísíckrát lepší než patlání jíšky do polívky.

  • Zdenča | 18. 12. 2007 20:35

    Je poznat,že jste výborný kuchař a máte vše v malíčku.Jen by mě osobně zajímalo z čeho připravujete uzenou polévku ?A popřípadě jak se dá vylepšit chuť fazolové a nebo čočkové polévky ?

  • Anonym | 17. 12. 2007 00:24

    Uzené kosti.... No uvařit je a obrat, to ještě jo, ale tu vodu z nich ZÁSADNĚ vylévám do záchoda.

  • Michal | 16. 12. 2007 16:25

    Anonyme, kdo umí ten umí a kdo neumí, alespoň si suše pšoukne v komentáři. Tak dobrou chuť.

  • Anonym | 14. 12. 2007 14:03

    jéžiš, tohle by mi chutnalo!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hrách Kapusta Mrkev Nové koření Pepř mletý Sůl Uzené kosti Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Makové lívance

Makové lívance

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Harlekýn

Harlekýn

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Míša řezy
Míša řezy
14
Káva Tiramisu
Káva Tiramisu

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Zimní polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact