• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zimní musaka
Napište svůj komentář k receptu

Zimní musaka

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zimní musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mleté maso jehněčí
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      plechovka sekaná rajčata (může být i rajský protlak)
    • 2
      ks rajče
    • 1
      ks lilek
    • 1
      kelímek bílý jogurt velký
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g sýr čedar
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rozmačkáme česnek, na jemno nakrájíme cibuli a spolu s mletým jehněčím masem dáme na pánev a osmahneme, dokud maso není slabě hnědé. Najemno nakrájíme mrkev a cuketu, smícháme s rajčaty z plechovky a přidáme k jehněčímu. Vaříme cca 10 minut. Masovou směs dáme do pekáčku a necháme stranou. Lilek a rajčata nakrájíme na plátky. Rozehřejeme na pánvi olej a rychle plátky osmažíme, dokud nám nezměknou. Na masovou směs klademe naše osmažené plátky zeleniny. Ušleháme vejce s jogurtem a polijeme musaku. Na závěr posypeme nastrouhaným čedarem. Pečeme v troubě zhruba 30-35 minut, dokud vršek není krásně zlatý.
2
Podáváme s lehkým zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Bramborová musaka

Bramborová musaka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Zlámalová | 23. 11. 2008 00:40

    Heleno, možná to bude "kvalitou"... tuhle jsem se dostala k "jako-bio" jehněčímu z domácího chovu a to se nadá srovnat. Bylo trochu tužší, ale voňavé a chuťově velice bohaté. Celkem dobré jehněčí i skopové mají v Praze v Myslíkově ulici v tom arabském krámku.

  • Eva Č. | 7. 3. 2006 13:27

    zajímavá obměna musaky,zkusím se sojovým granulátem

  • Barbara | 6. 3. 2006 13:12

    Ještě jsem zapoměla dodat, že jsem to nezalívala jogurtem, ale vejci rozmíchanými s trochou vody. Místo jehněčího bylo běžné mleté maso půl na půl. A do třetice jsem lilky nesmažila, protože děsivě sají olej, ale jenom je na vrchu olejem pokapala.

  • Helena | 6. 3. 2006 08:41

    Neco podobneho delam jiz dlouha leta a vzdy to ma uspech.Jen bude mozna v Cechach problem s tim jehnecim.Malokde je k dostani a zda se mi,ze ma jinou chut.Vsimla jsem si,ale,ze maso se da zamenovat,v tomto pripade asi smesi teleciho a liboveho veproveho.Ze jsou 2 druhy hoveziho(z kravy,ktera byla domestikovana na strednim vychode a odtud se rozsirila po cele Evrope a z buvola,domestikovaneho v Indii,krereho ted chovaji take hlavne v Italii a UK je jasne.maso ma jinou chut a buvoli mleko ma dvojnasobny obsah tuku oproti kravskemu(mozarela,ghee).Jak je to s rozdilnou chuti skopoveho masa je pro me zahada.

  • Ivča R. | 6. 3. 2006 07:30

    To vypadá zajímavě, hned dnes zkusím.

  • Barbara | 5. 3. 2006 18:59

    Zrovna o víkendu jsem také dělala musaku, ale dospodu jsem ještě dala na kolečka nakrájené a trochu předvařené brambory.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Cuketa Lilek Mleté maso Mrkev Olivový olej Rajče Sekaná rajčata Sýr Čedar Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Košíčky z ledových kaštanů

Košíčky z ledových kaštanů

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

167
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
95
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
55
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
53
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
31
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Zimní musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact