• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zimní musaka
Napište svůj komentář k receptu

Zimní musaka

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zimní musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mleté maso jehněčí
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      plechovka sekaná rajčata (může být i rajský protlak)
    • 2
      ks rajče
    • 1
      ks lilek
    • 1
      kelímek bílý jogurt velký
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g sýr čedar
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rozmačkáme česnek, na jemno nakrájíme cibuli a spolu s mletým jehněčím masem dáme na pánev a osmahneme, dokud maso není slabě hnědé. Najemno nakrájíme mrkev a cuketu, smícháme s rajčaty z plechovky a přidáme k jehněčímu. Vaříme cca 10 minut. Masovou směs dáme do pekáčku a necháme stranou. Lilek a rajčata nakrájíme na plátky. Rozehřejeme na pánvi olej a rychle plátky osmažíme, dokud nám nezměknou. Na masovou směs klademe naše osmažené plátky zeleniny. Ušleháme vejce s jogurtem a polijeme musaku. Na závěr posypeme nastrouhaným čedarem. Pečeme v troubě zhruba 30-35 minut, dokud vršek není krásně zlatý.
2
Podáváme s lehkým zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Bramborová musaka

Bramborová musaka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Zlámalová | 23. 11. 2008 00:40

    Heleno, možná to bude "kvalitou"... tuhle jsem se dostala k "jako-bio" jehněčímu z domácího chovu a to se nadá srovnat. Bylo trochu tužší, ale voňavé a chuťově velice bohaté. Celkem dobré jehněčí i skopové mají v Praze v Myslíkově ulici v tom arabském krámku.

  • Eva Č. | 7. 3. 2006 13:27

    zajímavá obměna musaky,zkusím se sojovým granulátem

  • Barbara | 6. 3. 2006 13:12

    Ještě jsem zapoměla dodat, že jsem to nezalívala jogurtem, ale vejci rozmíchanými s trochou vody. Místo jehněčího bylo běžné mleté maso půl na půl. A do třetice jsem lilky nesmažila, protože děsivě sají olej, ale jenom je na vrchu olejem pokapala.

  • Helena | 6. 3. 2006 08:41

    Neco podobneho delam jiz dlouha leta a vzdy to ma uspech.Jen bude mozna v Cechach problem s tim jehnecim.Malokde je k dostani a zda se mi,ze ma jinou chut.Vsimla jsem si,ale,ze maso se da zamenovat,v tomto pripade asi smesi teleciho a liboveho veproveho.Ze jsou 2 druhy hoveziho(z kravy,ktera byla domestikovana na strednim vychode a odtud se rozsirila po cele Evrope a z buvola,domestikovaneho v Indii,krereho ted chovaji take hlavne v Italii a UK je jasne.maso ma jinou chut a buvoli mleko ma dvojnasobny obsah tuku oproti kravskemu(mozarela,ghee).Jak je to s rozdilnou chuti skopoveho masa je pro me zahada.

  • Ivča R. | 6. 3. 2006 07:30

    To vypadá zajímavě, hned dnes zkusím.

  • Barbara | 5. 3. 2006 18:59

    Zrovna o víkendu jsem také dělala musaku, ale dospodu jsem ještě dala na kolečka nakrájené a trochu předvařené brambory.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Cuketa Lilek Mleté maso Mrkev Olivový olej Rajče Sekaná rajčata Sýr Čedar Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pepřový dip

Pepřový dip

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

44
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
40
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
39
Salát do ruky
Salát do ruky
34
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Zimní musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact