• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zimní minestrone
Napište svůj komentář k receptu

Zimní minestrone

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
Zimní minestrone
4fotografie
Nahrát fotku
 

S touto velmi oblíbenou italskou polévkou se můžeme setkat v mnoha obměnách. Naleznete v ní jak mnoho zeleniny včetně rajčat a brambor, tak bílé fazole. Polévka vás tak dostatečně zasytí i jako samostatný chod. K večeři jako dělaná.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      stonek řapíkatý celer
    • 4
      ks mrkev
    • 3
      ks brambory středně velké, typ B
    • olivový olej
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata krájená
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 400
      g fazole ve slaném nálevu bílé
    • 2
      hrst kadeřávek
    • strouhaný parmazán k podávání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Rozpalte hrnec a opečte slaninu dozlatova. Přidejte lžíci oleje a orestujte cibuli dosklovata, poté přidejte řapíkatý celer, mrkev a restujte asi 3 minuty. Nakonec přidejte česnek, tomu postačí asi minuta. Nyní přilijte rajčata, vývar a přidejte pokrájené brambory. Vše přiveďte k varu, ztlumte plamen, přiklopte a vařte, dokud brambory nebudou takřka měkké.

RADA: Silný vývar

3
Fazole slijte a propláchněte, polovinu jich rozmixujte a vmíchejte do polévky, fazolové pyré ji zahustí. Přidejte zbylé fazole a natrhané listy kadeřávku, polévku dochuťte solí, pepřem a už jen krátce prohřejte. Podávejte s nastrouhaným parmazánem.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minestrone s kadeřávkem

Minestrone s kadeřávkem

Rajčatová polévka s petrželovým pestem

Rajčatová polévka s petrželovým pestem

Toskánská polévka

Toskánská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Fazole ve slaném nálevu Kadeřávek Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pepř mletý Řapíkatý celer Strouhaný parmazán Sůl Zeleninový vývar

Poctivá kuřecí polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Bulharský salát

Bulharský salát

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Dort srdce

Dort srdce

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poctivá kuřecí polévka

Poslední sledované recepty

100
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
37
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
30
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
30
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemplínský koláč
Zemplínský koláč
Zimní quiche
Zimní quiche
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní rakytníková vzpruha
Zimní salát
Zimní salát
  • Recepty.cz
  • Zimní minestrone
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact