• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Židovský šábesový chléb z domácí pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 120
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g máslo
    • 40
      g hera
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • kmín
    • sezam
    • 2
      lžička droždí
    • 1
      ks bílek na potření

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vložíme do pekárny, nejdříve tekuté, potom sypké a na závěr droždí se semínky.
2
Pečeme na program základní, velikost Velký a barva kůrky Střední.
3
Jakmile pekárna začne péct, potřeme nakynutý chlebík bílkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský bůček

Židovský bůček

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivan | 26. 12. 2012 15:57

    obyčejné těsto na koláč do chleba to má daleko 8-)

  • Lenka Bauerová | 11. 1. 2012 13:58

    Výborný. Místo Hera+máslo dávám jen máslo (60g), bílkem nepotírám. Kmínu a sezamu po lžičce.

  • Jana Sochová | 15. 2. 2010 12:07

    Ať se chléb jmenuje jak chce, byl tak dobrý, že rodina hlasovala pro opakovanou výrobu, takže "pro velký úspěch opakovat". Jen jsem přidala špetku soli navíc.

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 16:52

    udelala jsem preklep, ma byt free encyclopedia

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 16:49

    V souvislosti s timto receptem jsem se podivala na Wikipedia, the fee encyclopedia. Existuji dva typy zidovskeho chleba, jeden je Matza a ten je delany pouze z vody a mouky, peceny ve forme placek, ktere se jedi anebo se drti na “mouku” ktera ma dalsi pouziti. Druhy zidovsky chleba je Challah . Ten obsahuje mouku drozdi, vodu, margarine, vodu, sul, cukr a vejce. V zadnem pripade se nepece v domaci pekarne, spleta se do copu jako vanocka, ale pouze ze tri dilu.

  • Olga Zehnalová | 3. 2. 2009 16:11

    Pán František, bez múky z týchto ingrediencií ste mohol mať takú nejakú omeletu, ale chlieb, to by som ho chcela teda vidieť.

  • František Jebavý | 3. 2. 2009 14:58

    Smula,po chlebu se tak rychle zaprasilo,ze jsem na nej nestihl ani mrknout.proto ty uvozovky :(((

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 14:19

    Ja nekdy zasnu co tady najdu za recepty. V souvislosti s timto receptem jsem se podivala na Wikipedia, the fee encyclopedia. Existuji dva typy zidovskeho chleba, jeden je Matza a ten je delany pouze z vody a mouky, peceny ve forme placek, ktere se jedi anebo se drti na “mouku” ktera ma dalsi pouziti. Druhy zidovsky chleba je Challah . Ten obsahuje mouku drozdi, vodu, margarine, vodu, sul, cukr a vejce. V zadnem pripade se nepece v domaci pekarne, spleta se do copu jako vanocka, ale pouze ze tri dilu.

  • Tereza J. | 3. 2. 2009 13:39

    Františku Jebavý , chcela by som videieť chlieb z uvedených ingrediencií bez múky. Vlož foto do galérie :)))

  • Karla Mynaříková | 3. 2. 2009 13:23

    omlouvám se, trapná chyba, 450 g mouky

  • Karla Mynaříková | 3. 2. 2009 13:22

    Omlouvám, terpaná chyba, 450g mouky

  • František Jebavý | 3. 2. 2009 13:20

    tento židovský šábesový chleba jsem vyzkoušel bez mouky a byl docela jedlý"doporučuju"

  • ladislava staffenová | 2. 2. 2009 18:05

    Leni, ověřovala jsem si to i jinde - je to správně :-))

  • Tereza J. | 2. 2. 2009 17:12

    lenka, prečo myslíš, že 45 dag múky je veľa ?

  • lenka galvasová | 2. 2. 2009 17:07

    Není 45 dkg mouky hodně?

  • ladislava staffenová | 2. 2. 2009 16:59

    autor (-ka), opravdu zapomněl na mouku - já ve svých receptech mám uvedeno 450g polohrubé mouky - ale autor by to měl potvrdit :-))

  • Olga Zehnalová | 2. 2. 2009 16:21

    A múky ide koľko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Droždí Hera Hladká mouka Kmín Máslo Mléko Sezam Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

187
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…
58
Bramboráčky s česnekovými výhonky
Bramboráčky s…
56
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
49
Maková bábovka s mandarinkami
Maková bábovka s…
41
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Citronovo-mrkvový koláč …

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact