• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Židovský šábesový chléb z domácí pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 120
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g máslo
    • 40
      g hera
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • kmín
    • sezam
    • 2
      lžička droždí
    • 1
      ks bílek na potření

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vložíme do pekárny, nejdříve tekuté, potom sypké a na závěr droždí se semínky.
2
Pečeme na program základní, velikost Velký a barva kůrky Střední.
3
Jakmile pekárna začne péct, potřeme nakynutý chlebík bílkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský bůček

Židovský bůček

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivan | 26. 12. 2012 15:57

    obyčejné těsto na koláč do chleba to má daleko 8-)

  • Lenka Bauerová | 11. 1. 2012 13:58

    Výborný. Místo Hera+máslo dávám jen máslo (60g), bílkem nepotírám. Kmínu a sezamu po lžičce.

  • Jana Sochová | 15. 2. 2010 12:07

    Ať se chléb jmenuje jak chce, byl tak dobrý, že rodina hlasovala pro opakovanou výrobu, takže "pro velký úspěch opakovat". Jen jsem přidala špetku soli navíc.

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 16:52

    udelala jsem preklep, ma byt free encyclopedia

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 16:49

    V souvislosti s timto receptem jsem se podivala na Wikipedia, the fee encyclopedia. Existuji dva typy zidovskeho chleba, jeden je Matza a ten je delany pouze z vody a mouky, peceny ve forme placek, ktere se jedi anebo se drti na “mouku” ktera ma dalsi pouziti. Druhy zidovsky chleba je Challah . Ten obsahuje mouku drozdi, vodu, margarine, vodu, sul, cukr a vejce. V zadnem pripade se nepece v domaci pekarne, spleta se do copu jako vanocka, ale pouze ze tri dilu.

  • Olga Zehnalová | 3. 2. 2009 16:11

    Pán František, bez múky z týchto ingrediencií ste mohol mať takú nejakú omeletu, ale chlieb, to by som ho chcela teda vidieť.

  • František Jebavý | 3. 2. 2009 14:58

    Smula,po chlebu se tak rychle zaprasilo,ze jsem na nej nestihl ani mrknout.proto ty uvozovky :(((

  • Apina Hrbek | 3. 2. 2009 14:19

    Ja nekdy zasnu co tady najdu za recepty. V souvislosti s timto receptem jsem se podivala na Wikipedia, the fee encyclopedia. Existuji dva typy zidovskeho chleba, jeden je Matza a ten je delany pouze z vody a mouky, peceny ve forme placek, ktere se jedi anebo se drti na “mouku” ktera ma dalsi pouziti. Druhy zidovsky chleba je Challah . Ten obsahuje mouku drozdi, vodu, margarine, vodu, sul, cukr a vejce. V zadnem pripade se nepece v domaci pekarne, spleta se do copu jako vanocka, ale pouze ze tri dilu.

  • Tereza J. | 3. 2. 2009 13:39

    Františku Jebavý , chcela by som videieť chlieb z uvedených ingrediencií bez múky. Vlož foto do galérie :)))

  • Karla Mynaříková | 3. 2. 2009 13:23

    omlouvám se, trapná chyba, 450 g mouky

  • Karla Mynaříková | 3. 2. 2009 13:22

    Omlouvám, terpaná chyba, 450g mouky

  • František Jebavý | 3. 2. 2009 13:20

    tento židovský šábesový chleba jsem vyzkoušel bez mouky a byl docela jedlý"doporučuju"

  • ladislava staffenová | 2. 2. 2009 18:05

    Leni, ověřovala jsem si to i jinde - je to správně :-))

  • Tereza J. | 2. 2. 2009 17:12

    lenka, prečo myslíš, že 45 dag múky je veľa ?

  • lenka galvasová | 2. 2. 2009 17:07

    Není 45 dkg mouky hodně?

  • ladislava staffenová | 2. 2. 2009 16:59

    autor (-ka), opravdu zapomněl na mouku - já ve svých receptech mám uvedeno 450g polohrubé mouky - ale autor by to měl potvrdit :-))

  • Olga Zehnalová | 2. 2. 2009 16:21

    A múky ide koľko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Droždí Hera Hladká mouka Kmín Máslo Mléko Sezam Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Chlebové placky

Chlebové placky

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

37
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
18
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
16
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Potomci Štaidla (†75) i Svobody (†68): Převzali tradice tátů! Místo Artura přišla Golda

Potomci Štaidla (†75) i Svobody (†68): Převzali tradice tátů! Místo Artura přišla Golda

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

  • Recepty.cz
  • Židovský šábesový chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact